Odpoveď na príspevok od webster11:
Dobrý deň. Chcel by som v garáži zatepliť stenu d… @webster11 Stačí celoplošne nalepiť EPS. Kotvy netreba, tam nefúka. Ak bude v garáž zdroj tepla, horľaviny, auto elektromobil... dajte radšej minerálnu vlnu.Odpoveď na príspevok od adidasko1:
Kludne od spodu fasadnym EPS ale pre lepsie izola… @adidasko1 takže netreba dat dole od betónu styrodur aby to náhodou ne ťahalo vlhkosť? Ci ani obyčajných polystyrén nebude? Takže začnem normálne spodný rad dám do roviny a potom už len ukladám na to hej? Netreba ani kotvy. Stačí 10cm? Celý dom mam zatepleny 10cm co je malo mohol som aspoň 15 no ale teraz už škoda to riešiť... Tak to vyzerá keď človek počúva na slabých "majstrov"Odpoveď na príspevok od blacksr:
@webster11 Stačí celoplošne nalepiť EPS. Kotvy ne… @blacksr to je skôr taká ako dielňa auto tam nie je ani nič takéOdpoveď na príspevok od blacksr:
@adidasko1 Styrodur izoluje veľmi podobne ako EPS… @blacksr tipujem ze je aj o dosť drahší ci?Odpoveď na príspevok od webster11:
@blacksr tipujem ze je aj o dosť drahší ci? @webster11 Sivý je drahší ako biely EPS. Ale izoluje lepšie o 22%. Čiže ak je jeho cena vyššia max. o 22%, oplatí sa.Odpoveď na príspevok od webster11:
@adidasko1 takže netreba dat dole od betónu styro… @webster11 presne zarovnaj prvy rad najlepsie az po podlahu a potom prekladat EPS ako tehly. Nie EPS netaha vlhkoat to by robila vlnaOdpoveď na príspevok od webster11:
Dobrý deň. Chcel by som v garáži zatepliť stenu d… @webster11 Táto miestnosť nemá hydroizolaciu podlahy, keď sa na to pýtate? Ak steny netahaju vlhkosť, EPS ani vlna nebude.Odpoveď na príspevok od blacksr:
@webster11 Táto miestnosť nemá hydroizolaciu podl… @blacksr nie nemá je to obyčajná garáž/dielňa. Alebo počkajte hydroizolaciu podlahy? Akože čo je hydroizolacia podlahy? Ale natrel som už pod tým gumoasfaltomOdpoveď na príspevok od webster11:
@blacksr nie nemá je to obyčajná garáž/dielňa. Al… @webster11 Však pod tým. Normálna hydroizolácia, ktorú by mala mať každá stavba pod múrmi aj pod poterom.Odpoveď na príspevok od blacksr:
@webster11 Však pod tým. Normálna hydroizolácia, … @blacksr tak to neviem dom je zo 70.rokovOdpoveď na príspevok od stowasser:
Ja by som použil eps s mierne zvýšenou tvrdosťou,… @stowasser diky za info.