Diskusiu odoberá 1 človek

Ako správne zatepliť okolo okien

Zdravím. Je tento postup zateplenia okolo okna na prvej fotke správny? Nemal by byt ten rez polystyrénu posunutý, aby nebol pokračovaním línie okná? Ci by ten rez nemal byt tak ako na druhej fotke... Ak je to zle aké problémy to nesie do budúcna? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od laylitta123:

Zdravím. Je tento postup zateplenia okolo okna n…
@laylitta123 je tam zvysene rizoko praskliny. Rovnako aj tu kde som zvyraznil, spara pokracuje do dalsej rady To robi firma?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@laylitta123 je tam zvysene rizoko praskliny. Ro…
@cukrik25 áno, robí to firma.
Odpovedať

@cukrik25 áno, robí to firma.
@laylitta123 prd na tom záleží, je to zateplenie, na to pôjde sieťka, kleber omietka. Nič na povrchu nepraskne. Ak by aj nebodaj praskla stena pod tým, tak ten polystyrén so sieťkou to ustojí bez praskliny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@laylitta123 prd na tom záleží, je to zateplenie,…
@zicher pravdaze, naco to robit poriadne tak ako sa ma, ked sa to da odflaknut a zobrat za to rovnake prachy
Odpovedať

@laylitta123 prd na tom záleží, je to zateplenie,…
@zicher @cukrik25 a co potom povieš na toto? To je sokel pri HS portáli. Neviem prečo to akože nevyšlo a dali tam tenucky biely polystyrén, priklincovali ho k tomu ružovému a všetko pod ním je úplne duté, vzduch, keď na to zatlacim sa polystyrén prehne, keď by som silnejšie aj zlomí. Toto ma mat akože aké tepelnoizolačné vlastnosti, keď k múru nedolieha nič? Žiaden polystyrén?
Odpovedať
Profilova fotka

@zicher @cukrik25 a co potom povieš na toto? To j…
@laylitta123 celé zlé fuserina toto asi zatepľujú prvý krát
Odpovedať

@laylitta123 ten HS portal je WTF 😄
Odpovedať

@laylitta123 tak to je naozaj fušerina, ale to nemá nič spoločné s prvotnou fotkou ohľadom ukladania spár na polystyrene pri okne. Ked nepraskne podkladová stena, nemá prečo praskať polystyren, ak je dobre prilepený semozrejme. Ja som z dôvodu možnosti vzniku dutých nepodlepených miest požadoval lepiť minerálnu vlnu nie na koláče a hrany, ale na hrebeň.. Len je veľmi dôležité mať rovný podklad, čo môže byť dosť problém pri rekonštrukcii starších stavieb.. Pri novostavbe by to nemal byť problém. A že je väčšia pracnosť a aj spotreba lepidla? Za kvalitu sa platí....
Odpovedať

@laylitta123 tak to je naozaj fušerina, ale to ne…
@zicher no vsetci okolo ETICS od vyrobcov cez odbornejsich realizatorov az po stavebny dozor vyzaduju robit hokejky okolo okennych otvorov. Zo srandy to asi nebude. To riziko praskaniq v rohu ak tam nedas hokejku je vysoke. To ze to nastat nemusi je vec druha. Ale napredchadzaniu riziku sa to ma robit prave cez hokejky.
Odpovedať
Profilova fotka

@laylitta123 ak urobili takto nechcem vidieť ako idú urobiť farbu 🤣🙈🙈🙈
Odpovedať

@laylitta123 ja na to len tolko, ze co fotka to unikat. Cim skor vymenis firmu, tym sa ti bude lepsie spavat...
Odpovedať
Profilova fotka

Zdravím. Je tento postup zateplenia okolo okna n…
@laylitta123 najdi si dobry stavebny dozor, lebo vyhodis kopu penazi za scheiss robotu.... ked mate uz HS portal, tak je to dokaz, ze ta stavba nebola, nebude lacna...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?