Zapojenie indukcie 400V

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, chcel by som Vas poprosit o radu. Svagor (nie je elektrikar..) si mysli ze pri indukcii ktora ide na 400V potrebujem za indukciou este jeden istic (ze nestaci ten v rozvodovej skrinke)? Je to prosim pravda? Alebo staci istic v skrinke a indukciu mozem normalne pripojit na kable (prikon dosky 7.36 kW). Vedeli by ste mi prosim pripadne este poradit ktora schema zapojenia je pre mna ta spravna? Dakujem
Odpovedať
1
2
Téma ktorá sa dá uzavrieť jedným dvoma príspevkami ale tu sa ľudia tak nudia že ju podľa mňa budú živiť ešte aspoň týždeň 😄
Odpovedať
@marek_drkovcim vypínač na varnú dosku dávam vždy, aj keď to podľa normy nieje potrebné. Dávam ho do spodnej skrinky vedľa dosky. Ak má varná doska svorkovnicu aj L3, treba pripojiť aj 3.fázu. Či už je ďalej v spotrebičmi využitá alebo nie, je irelevantné. Osobne vyuzívam tretiu fázu, ak sa nedá pripojiť do dosky, na digestor.
Odpovedať
@mgx presný odpor samozrejme nezmeriaš ale obvod s menším odporom iste , podľa hodnoty odporu sa mení svit žiarovky, na rýchle zistenia mám spravený pípak, mení ton podľa odporu
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?