Typy kablov do zahrady - nabijanie auta + solar

Idem rozkopat zahradu lebo potrebujem ulozit kable k altanku. A ked uz to robim, chcel by som tam dat vsetko co ocakavam ze v najblizsich rokoch budem potrebovat. Konkretne teda aj nabijanie auta, aj zo solaru. Situacia je na prilozenom nakrese: Kable ktore potrebujem ulozit: - Kabel z rozvodnej skrine v plote do garaze (momentalne tam vedie iba 1.5 mm trojzilak z domu), kde by som buducnosti chcel mat miesto na nabijanie auta (wallbox). Oznacene hrubou cervenou farbou. Bude pre tento ucel dostatocny 5 zilovy 4 mm kabel ? - Kabel od garaze dozadu k altanku tenkou cervenou farbou, kde chcem pripojit bezne spotrebice, kosacku, mozno prenosu dvojplatnicu pre nejake zavaranie, uvazujem ze tam mozno presuniem aj rack z pivnice kde mam ulozene servery. 400V mi tam asi nebude treba. to moc neviem aky kabel tam dat. jeden kabel, 3x4 mm, pripadne spravit viac okruhov a dat tam napr. 2 kable 3x2.5mm ? - No a uvazujem ze na strechu altanku by som raz dal solarne panely a vytiahol ich spat ku garazi na nabijanie auta (zelena ciara). Tu by som asi dal tiez 5x4 mm, teda rovnake ako privod ? - A potom tam chcem este dostat net (fialova prerusovana ciara), tam by som dal optiku, ale tiez mam problem s vyberom. Myslim ze potrebujem outdoor LC-LC multimode OM3 kabel, nikde ale taky neviem najst. Vsetky outdoor kable su len single mode, a multimode su len vnutorne. A estena to prist ako to ulozit do asi 3 m casti kde to musi ist do betonu, takze asi velkou karboskou vydrazkovat a potom niecim zarobit... A kedze to bude asi 100m kopania ktore by som uz pocas svojho zivota nerad opakoval, tak sa radsej radim ake kable tam poukladat. Dakujem za rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od demorez:

Idem rozkopat zahradu lebo potrebujem ulozit kabl…
@demorez Namiesto toho, aby si teraz zakopával do zeme peniaze, rozumej kably, ktoré možno v živote ani nikdy nebudeš potrebovať, tak si radšej zakop chraničky, do ktorých si v budúcnu zatiahneš to, čo Ti bude treba.
Odpovedať
Multimode v 2025? To co za haraburdy tam ides prepajat? Sak to je ako kupit si feliciu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Multimode v 2025? To co za haraburdy tam ides pre…
@kejsix haló, čo máš proti felicii? 😃 moje prvé auto, spomienky sú veľmi silné, budem si ju brániť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pastierik:

@kejsix haló, čo máš proti felicii? 😃 moje prvé a…
@pastierik Ha ha podobne. Dlho som si myslel, že ma to auto prežije. Až pokiaľ raz... 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pastierik:

@kejsix haló, čo máš proti felicii? 😃 moje prvé a…
@pastierik hmmm, tak ale kto by si ju realne kupil v dnesnej dobe a este dobrovolne? 😄 na tu dobu to bolo zihadlo, to je jasne 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hianinka:

@pastierik hmmm, tak ale kto by si ju realne kupi…
@hianinka tiež som ho mal po škode 120 poriadny rozdiel , už prvá felícia bola ukážková na dobu spartaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?