Sú FVE panely bezpečné?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Chcem FVE panely, chcem to dať na sedlovú strechu v tvare "L". (krytina Bramac, sklon 22°, orientácia na juhozápad + juhovýchod). Ále.... ženu ktosi postrašil, to často spôsobuje požiar. FVE bude samozrejme s revíziou. Menič napätia a baterky budú cca 30m od panelov mimo dom (Off-Grid). Ako mám vysvetliť, že pri dodržaní STN-ky, normy, to bude OK? Ďakujem
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od foox:

@neutrino https://www.domysobe.cz/post/hori-fotov…
@foox ja s tym suhlasim akurat hovorim kde sa najcastejsie ta laicka montaz preukaze. O podomaci urobenej baterii ani nehovorim. Ked ale chcem riziko este znizit daju sa urobit opatrenia a urcite nie ze stabilne hasiace zariadenie. To je uz kanon na mravca.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@foox ja s tym suhlasim akurat hovorim kde sa naj…
@neutrino Domacky urobena bateria z LFP je uplne v pohode. Najdes x videi, kde do tych clankov mlatia krompacmi a nie a nie horiet :-/
Odpovedať
Nebudem to tu citat cele, lebo ako vacsinou by to bola strata casu :-( FVE na betonovej streche je bezpecna, lebo i keby nahodou zplanula odflaknuta FVE, tak to nema efekt na dobre postavenu strechu z betonovej skridly. Ostatne aspekty odignorujem, lebo je to ako varenie z vody a kazda instalacia je individualna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozik123:

@st89 hmm mate zaujimavu filozofiu - je to risk, …
@jozik123 teoreticky je všetko risk, niečo je však väčší a niečo menší. FV je určite v tej horšej skupine.
Odpovedať
standa1981 samotné panely požiar nespôsobujú. Chyba v elektroinštalácii, menič, batériové úložisko môžu. Hlavne ak si to niekto urobí sám a zle.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?