Studeny vzduch zo zasuviek v novostavbe RD

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, mame novostavbu RD, postaveny z tehal (30cm), zatepleny EPS (20cm). Este dom nie je obyvany, avsak zo zasuviek v tomto zimnom obdobi citim prudenie studeneho vzduchu zvonku. Prosim poradte, ako vyspravit / vytmelit zasuvky, aby som zabranil prudeniu studeneho vzduchu dovnutra? dakujem
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od itgospa:

ahojte, otvaram starsiu diskusiu, zozimilo sa a z…
@itgospa Sklenú vatu nie, ale kamennú vlnu (Isover, Knauf, Rockwool,...) tam kľudne napchaj... :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@itgospa Sklenú vatu nie, ale kamennú vlnu (Isove…
@dedo758 to nepomôže, vlna je priedušná
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

ok, nemyslel som rovno sklenu ale mate pravdu ze mineralnu. napadlo ma ju pouzit, ked som ju vcera pchal do kastlikov exterierovych zaluzii lebo si tam sykorky zacali robit hniezda... prislo mi to rychlejsie a jednoduchsie do tych skatuliek len napatlat tu mineralnu vlnu namiesto akrylovania alebo zapenovania... @kejsix priedusna? hmm, tak myslis, ze to az taky prinos znizenia prefukovania mat nebude?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od itgospa:

ok, nemyslel som rovno sklenu ale mate pravdu ze …
@itgospa veď zober si rolku z toaletaku, priliz k tej vlne a fukni...
Odpovedať

@kejsix Ale trošku zmierni to prefukovanie. Prefukovalo a tieklo mi z vypínačov, z ktorých chráničky viedli cez nezateplenú povalu. Aj tam mali otvorené konce. Po zaizolovaní povaly minerálnou vatou (nie dosky, ale v rolkách) to prestalo. Či aj úplne prestalo prefukovať som potom neskúšal, ale vzdušná vlhkosť už v chráničkách nekondenzuje...
Odpovedať

@kejsix Ale trošku zmierni to prefukovanie. Prefu…
@dedo758 No iste, ale máš tam fólie zhora zdola, plus teplota vzduchu pre rosný bod sa posunula do tej vlny a predpokladám, že chranicky sú pod ňou. To je iná situácia. Veď môže skúsiť..
Odpovedať

@dedo758 No iste, ale máš tam fólie zhora zdola, …
@kejsix Fólie nie. To je dom z roku 1966 9,5x9,5 m. Strop je nejaký keramický, zhora žiadne zateplenie nebolo, iba plechová strecha, pod ktorou je taká teplota ako vonku. Na podlahu som rozprestrel proti prachu netkanú textíliu (neviem, aký má efekt na vzdušnú vlhkosť) a na ňu rozprestrel paletu (18 roliek) 20 cm hrubej izolácie. Niekde je dvojmo, niekde vyšla len jedna vrstva. Efekt to má v zime aj v lete...
Odpovedať

@kejsix Fólie nie. To je dom z roku 1966 9,5x9,5 …
@dedo758 Nemáš tam komínový efekt. Ale po správnosti by si mal mať na vate kryciu paropriepustnu vrstvu, aj pre obmedzenie prúdenia vzduchu vo vate.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?