Odpoveď na príspevok od 24home:
Zdravím, rád by som sa poradil. Som elektrikár a … @24home dobrý deň Pokiaľ ste to takto pripravil tak sa nečudujem. Ze Vás nepripojili. Prešlo to aj revizkou ? Svorky stupacieho vedenia nemáte na ne pripojený istic podľa fotky. Ďalej odvod z elektromera nemáte tiež ukončený na radových svorkach . Ďalej nevidím prevedený N vodic ku elektromeru. Tento N vodic musí byť blombovatelny tak isto ako aj fazove vodiče. Napája sa na PEN radovu svorku ktorá musí byť blombovatelna.Odpoveď na príspevok od 24home:
Zdravím, rád by som sa poradil. Som elektrikár a … @24home Ja by som vypol poistky v HDS-ke . A tie radové svorku by som vyhodil a dal tam totoOdpoveď na príspevok od 24home:
Zdravím, rád by som sa poradil. Som elektrikár a … @24home Medzi tie dva elektromeri si mal urobiť prípravu.... na 3 fazovy urobiť dierky do plechu pre vodiče dat gumové.podlozky do plechu a kúpiť montazny panel pod elektromer miesto tam jeOdpoveď na príspevok od martin272:
@24home dobrý deň Pokiaľ ste to takto pripravil … @martin272 Prívodné drôty sú pripojené v stupacom vedení. To bola ešte fotka pred pripojením. Odvod z ističa je stočený vedľa 1f elektromera a nachystaný na pripojenie do 3f. elektromera ale je pravda, že ho bude musieť vyviesť do nových predchystaných dier medzi elektromermi a dať gumové podložky. Co sa tyka N vodiča, to sa priznám že som nedal. To mi totálne uletelo.... ALE! Svorky PEN, ktoré sú vo vrchnej časti a z nich vytiahnem Nvodič sú neplombovateľné. Jedine, že ich vymením za plombovateľné. A ich poznámka "chyba vodic pre elektromer" - asi tým myslia N-vodič, čo?Odpoveď na príspevok od 24home:
@martin272 Prívodné drôty sú pripojené v stupacom… @24home No ten N vodic by mal ísť z tej radovej zelenozltej svorky... musí byť blombovatelny áno mysleli ten. Ďalej vývod z elektromera musí byť ukončený to znamená na rodových svorkach alebo rovno potiahnuté prívod z bytu do elektromera ale to je podľa mňa nešťastne riešenie do budúcna... najlepšie dat radové svorky a tam to ukončiť. A tie 4 radové svorky stupacieho vedenia by som vyhodil a dal tam tu co som dal foto.Odpoveď na príspevok od 24home:
@martin272 Prívodné drôty sú pripojené v stupacom… @24home Nechápem jedno... ZSE nežiadal reviznu správu ? Nakoľko sa robila zmena z 1F na 3F? Tu v Levickom okrese žiadajú revíziu.