Odpoveď na príspevok od harso:
Vzhladom na neznesitelne teploty v podkrovi v let… @harso ides si to instalovat sam? Predpokladam, ze urcite nie (pleties si prikon s vykonom... ) a preto sa tu nad tym zbytocne zamyslas a vsetko potrebne ti zrealizuje firma na kluc, lebo nic ine ti neostava.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@harso ides si to instalovat sam? Predpokladam, z… @rkorba nie, nejdem si to inštalovať sám, ale ak tam budem musieť dat dotiahnuť elektrinu, tak počítam, že firma čo bude montovať klímu nebude riešiť ťahanie elektriny od rozvádzača a chcem to mať hotové popredu ak je treba. Nerozumiem poznámke s pletenim výkonu a príkonu - skutočne riešim príkon tzn. to čo mám k dispozícii v súčasnom stave (čiže 230x16=3 680 mínus tých pár wattov čo používam).Odpoveď na príspevok od harso:
@rkorba nie, nejdem si to inštalovať sám, ale ak … @harso áno predstav si, firma ti natiahne aj prívod elektriny. Zvyčajne z najbližšej najmenej zaťaženej vetvy(zásuvky).Odpoveď na príspevok od harso:
Vzhladom na neznesitelne teploty v podkrovi v let… @harso kludne to nahaj napojit na ten existujuci kabel. Klima bude brat plny prikon len velmi vynimocne - v zime to aj tak nevadi (na povale bude chladno) a v lete ked o tom vies nebudes pustat vsetky vnutorne jednotky naraz na plny vykon - budes chladit "priebezne", nie z 35 na 18 stupnov.Odpoveď na príspevok od harso:
@rkorba nie, nejdem si to inštalovať sám, ale ak … @harso mam vonkajsie jednotky 5,2 kw. Sukazda na vlastnom 2,5 kabli istenom 16A. Vsetko je ok aj ked vsetky vnutorne jednotky zapnem na plny vykon nic mi nezhodi. Btw. Vidim u teba iny problem. Vnutorne jednotky asi nebudu stropne alebo? Mysli na odvod kondenzu, ten musi ist od vnutornej jednotky neustale do spadu, nemoze ist hore kopcom. Teda ak das klasicke vnutorne nastenne jednotky, s kondenzom na povalu ist nemozes. Jedine to mozes riesit len precerpavanim ak ten kondenz potrebujes dostat silou mocou na povalu.Odpoveď na príspevok od rkorba:
chladenie/vykurovanie 1,32kW resp 1,45kW Toto jed… @rkorba multisplit jedna vonkajšia pre tri vnútorné s el. príkonom max 1.45kW? To sa mi voľajako nezdá, príde mi to málo. Aký má výkon tá vonkajšia jednotka? Moja midea Oasis 2.5 keď štartuje v pohode vyskočí jej okamžitý výkon na chvíľu aj k 2kW.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@harso mam vonkajsie jednotky 5,2 kw. Sukazda na … @sousedekovci89 Ako zaujímavosť - kolega má odvod kondenzátu od vnútornej jednotky zvedený do kvetináča s veľkým fikusom. Čuduj sa svete v lete to je v pohode, nemusí kvet zalievať, dokonca tomu kvetu nijako nevadí kondenzát samotný - je asi trochu chemicky kyslý. Keď kancel nechladí musí kvet zalievať.Odpoveď na príspevok od harso:
Ešte raz, resp. čítať poriadne. Je to multisplit … @harso tie čerpadielka kondenzátu moc montéri radi nemajú. Pomerne často sa kazia a potom pretečie voda z vaničky vnútornej jednotky a steká po stene. To nieje z mojej hlavy - to mi vraveli viacerí montéri ktorí boli na obhliadku keď som chcel dať montovať klímu u seba.Odpoveď na príspevok od toky1:
@harso tie čerpadielka kondenzátu moc montéri rad… @toky1 mám podobne referencie na lacné čerpadielka. Vyskúšam s drahšími, z 2 z 3 miestnosti to bohužiaľ nemam ako esteticky odviesť.Odpoveď na príspevok od toky1:
@rkorba multisplit jedna vonkajšia pre tri vnútor… @toky1 vazne vyskoci na 2.5kW klime spickovo vykon na 2kW? :-) @harsi napis prosim ta co za vonkajsiu + vnutorne chces namontovat.Odpoveď na príspevok od toky1:
@rkorba multisplit jedna vonkajšia pre tri vnútor… @toky1 ak tvoja Midea Oasis 2,5kW berie 2kW, tak má COP 1,25 = Pekný črep. Mám Midea v dielni. 3,5kW. Najviac čo brala bolo 1,1kW...Odpoveď na príspevok od rkorba:
@toky1 vazne vyskoci na 2.5kW klime spickovo vyko… @rkorba Vonkajšia - MITSUBISHI MXZ-3F54VF Vnútorne - MITSUBISHI MSZ-LN25VG2VOdpoveď na príspevok od megdesign:
@toky1 ak tvoja Midea Oasis 2,5kW berie 2kW, tak … @megdesign čítaj poriadne. Písal som okamžitý výkon, je to krátkodobo pri štarte.Odpoveď na príspevok od toky1:
@megdesign čítaj poriadne. Písal som okamžitý výk… @toky1 a ešte aj okamžitý výkon? To som si ani nevšimol... 😂 Tak to už motáš 5 cez 9....Odpoveď na príspevok od megdesign:
@toky1 a ešte aj okamžitý výkon? To som si ani ne… @megdesign Čo konkrétne som pomotal? Aha, jasné, myslel som okamžitý príkon 2kW že berie chvíľu pri štarte.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@toky1 a ešte aj okamžitý výkon? To som si ani ne… @megdesign Včera behom prvej hodiny od štartu zožrala 750W moja Midea Oasis 2,5. Peak príkonu chvíľkový 1860W. Za tú hodinu ohriala miestnosť z 19° na 23° - na screenshote trošku zavádza znázornenou vnútornou teplotou 24,8° - tá je nameraná teplotným čidlom na vnútornej jednotke, ktorá je pod stropom na stene. Vonku 4°. Len boh vie aký mala pri tom výkon a COP, toto zmerať nedokážem. Klima je v spálni 4,7mx4,7m, dve steny exteriér 45cm pálená tehla, jedna z nich zateplená 5cm polystyrén. V jednej stene okno 1,5x1,5m. Pod spálňou nevykurovaný suterén s otvoreným okienkom, nezateplená podlaha spálne.Odpoveď na príspevok od harso:
@rkorba nie, nejdem si to inštalovať sám, ale ak … @harso Inak mne keď šraci montovali klimatizácie, tak sami natiahli káble z rozvádzača a každú klimu dali na samostatný istič. Na moju požiadavku dali dodatočne aj merače spotrebovanej eletriny ku každému ističu.