Kupoval niekto zabezpecenie-alarm z Aliexpresu

Profilova fotka
Chcela by som vediet, ci uz niekto riesil nieco take svojpomocne v lacnejsej verzii. Prosim, nepiste sem, ze sa neoplati na takych veciach setrit a podobne. Mna zaujima, ci niekto objednal a funguje na tom. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
nuz treba si dat pozor, lebo tie co sa daju ovladat mobilom sa pripajaju do cinskeho oblacika....
Odpovedať
@bietka priatelia si niečo také bezdrôtové kúpili a funguje to v zmysle - ak aktivujú "alarm", magnetický dôverný kontakt funguje, PIR fungujú (síce je tam trochu dlhšia odozva, než je dobrým zvykom), sirénka huláka. Ale o zabezpečení nemôže byť reč.
Odpovedať
@bietka akurat to idem tiesit, ale nepoviem ti aky ani odkial 8-) Hlavne nekupuj tie smiesne hravky, kde klavesnica je zaroven mozog! Taktiex sa zametaj na kvalitne senzory a hlavne nic bezdrotove! @majkoj nemusis ho mat online a moz3s ostat pri zemi ako vacsina "europskych". znaciek.
Odpovedať
@rkorba opýtam sa a aký má význam taký to "alarm" respektíve už iba oznamovacie zariadenie? Pri nejakej udalosti typu vykradnutie objektu nedostane z poisťovne ani cent lebo bude od vás chcieť protokol o skúške, o tom že to montovala firma s kvalifikáciou a podobne.... na čínsky šmejd ktorý nemá patričné certifikáty o zhode , cerfitikáty atď. vám na to nikto nedá papier a hlavne sa nepodpíše pod to že je to urobené podla noriem. to už radšej ísť do alarmu ktorý bol demontovaný ale je plne funkčný. Mám ich x. ale sú to plne funkčné alarmy. To či drôt alebo bezdrôť je jedno. Ak je alarm kvalitný tak je to jedno.
Odpovedať
Na zahradnu chatku staci.
Odpovedať
Profilova fotka
@007tomams odomna poistovna ziaden alarm nevyzaduje, tak preco by som nedostal ani cent ?
Odpovedať
@bietka ak chces lacnejsi svojpomocne tak si to daj, nebal by som sa ak nemas velke naroky, osobne si nemyslik ze domovy zlodeji co idu vykradnut bezny dom su extra odbornici. Ale ak chces nejake 20 eurove to asi zazrak nebude
Odpovedať
@majkoj poistovna ziada urcite veci az ked ma platit pokial ty platis nic nechce. To je ako s autom. Ano mozno by zaplatili skodu ale nie celu daju tam aj spoluucast(aspon moj nazor)
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko nie nie je. Ona ich ziada az od urcitej poistnej sumy a to pred uzatvorenim zmluvy. A ten kto ma tu poistnu sumu, nebude riesit alarm z ciny.
Odpovedať
Veľmi veľa zákaznikov, ktorým sme inštalovali zabezpečovacie systémy, mali pôvodne lacné alarmy , ktoré si ešte inštalovali sami. Nefungovali im dobre, nesplnili účel. Nakoniec zvolili overené systémy a profesionálnu montáž. V konečnom dôsledku ich to teda vyšlo drahšie :-(
Odpovedať
@bietka na záhradnú chatku v pohode. Kolega má v kombinácii s fotopascou...
Odpovedať
Profilova fotka
@profisecurity nuz byval som v dome kde bol paradox a montovany profesionalmi.a ver, tie nocne rozcvicky tiez nesplnali ucel :-D. 3..2..1 nasim zakaznikom sa take este nestalo... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dajte si co chcete, hlavna je spolahlivost, aby som nemal falosne poplachy. Keby som siel na dlhsie mimo, tak si ho necham napojit na SBSku vratane kamerovho systemu a som vysmiaty. @dibko Ak mas taku poistku, tak mas doma asi drahu zbierku znamok :-)
Odpovedať
@majkoj ak máš alarm ktoré spĺňa vyššie uvedené veci ktoré som uvádzal tak máš aj nižšiu poistku... Potom pri škodovej udalosti sa vytiahne z alarmu info, kto kedy zamkol a čo sa de dialo atd....To či budú falošné poplachy záleží na 90%od toho ako a kde sa umiestnia detektory :) keď je niekto lafo a chce len predať a nad samotnou montážnou nerozmýšľa má človek s tým viac starosti ako osohu. Ak chceš daj ss hodíme rec.
Odpovedať
Profilova fotka
@007tomams nevravim, ze to niekde tak nie je, ale u mna to tak nebolo.
Odpovedať
@007tomams, @rkorba, Presne si to vystihol,pretože bez certifikátu ANI jeden technik čo montuje alarmy /teda aj vyškolený/ nebude PODPISOVAŤ pre poisťovňu niečo čo nemá náležite odskúšané a otestované a nemá ako som písal vyššie certifikát!!!!!
Odpovedať
@rkorba Ak nemáš certifikovaný systém tak Ti ho ani nepripoja na """ na SBSku vratane kamerovho systemu a som vysmiaty""" Myslím si že dlho by si nebol vysmiatý!!!! :-D
Odpovedať
a ďalšia vec je tá že ja ako technik mám školenie na jablotron a paradox. iné by som nemal servisovať ani montovať ak nemám od daného výrobcu školenie a platný certifikát. taktiež daný pracovník musí robiť pod nejakou firmou ktorá má licenciu na technické služby od policajného zboru.
Odpovedať
@007tomams som rad ze si s PP :-D O tom kto ma na co pripoji, nerozhodujes ty ani tvoje kupene papieriky.
Odpovedať
@rkorba :D nič také nehorím. každý si vyberie to čo chce. Pre teba sú to "len KÚPENÉ papieriky. Pre nás ako technikov nie, nakoľko na školení sa človek stretne s viacerými technikmi, vzájomne sa preberajú problémy a skúsenosti iných atď... ťažko vysvetlovať niekomu kto čosi také nezažil, alebo nerieši.... :) neni som typ ktorý sa bude tlačiť niekomu do r*ťi, a daj si toto lebo je to najlepšie. Poviem veci ako sa majú a už nech sa každý rozhodne ako chce, lebo nemienim komusi čosi nanútiť a a zákazník to pochopí po svojom a budem za "blba" Svoju robotu sa snažím robiť profesionálne a tak aby bol zákazník spokojný iba toľko k tomu. Taktiež nemienim robiť robotu typu len aby som zhrábnul prachy a kvalita, alebo funkčnosť bola na hranici nule čo napríklad pri vyššie uvedených zariadení z číny je celkom pochybné. Taktiež ako full HD kamerové sety z číny za 200e a podobne :D kúpte, spravte si, len potom nechcite to aby ľudia ktorý sa tomu venujú a používajú kvalitné produkty aby vám radili po tom ako sa vyplačete že čosi nejde a odovzdávali vám ťažko získané skúsenosti, poznatky z praxe a podobne :) Obráťte sa na číňana ten určite pomôže :-D :-D :-D ......čo sa bežne stáva a poraďte atď... čo sa stane? ak to ktosi chce takto riešiť na diaľku tak dotyčný to zle napr opíše, čosi bude ináč a si to sám nespraví tak ten čo mu radil bude za blba.....Prípadne nedajbože pri riešení elektro problémov čo sa tu dennodenne stretávame s tým kohosi zabije alebo zraní alebo neviem čo......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?