Odpoveď na príspevok od duzu:
@minoo ešte že pri vode je to úplne jedno aj ked … @duzu áno, aj pri hajzli sa dáva prívod vody naľavo... Ale sú to všetko len zaužívané spôsoby.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@duzu stavia sa dosť. Vidím podľa toho, koľko je … @megdesign od NR smerom na západ, ale takej BB a dalej na východ nepomohla ani rýchlostná cesta, tu je nových stavieb veľmi málo , a ked sa niekedy dokončí severná diaľnica aj ked už mala byť hotová 2010, nepostaví sa prednostne žiadne severojužné prepojenieOdpoveď na príspevok od megdesign:
@duzu áno, aj pri hajzli sa dáva prívod vody naľa… @megdesign zrovna tam mám vpravo lebo tam bolo bližšieOdpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo ty si ešte Technickú správu (sprievod môž… @megdesign ano tuto spravu som myslel, lebo tam sa uvadzaju detaily ako viest kable, tak mi to prislo ako jedine miesto, kde by to mohlo byt, ak by taka poziadavka bola. Aby som sa ako zhotovitel mal na co odvolat, ze preco som to tak spravil... Lebo nvm si predstavit, ze si objednam el. instalaciu do novostavby a elektrikar si len tak z pleziru da fazu vpravo a ked to bude hotove, povie, no a co, nic mi to nezakazuje... Mne by to proste vadilo... Edit: este dodam, ze toto co si napisal: "Či sa niekto rozhodol, alebo som to ja chcel je u prdele." praveze nie je uprdele, ale je dolezite - lebo bud si sa rozhodol svojvolne a teda naozaj davas fazu v pravo ked sa ti zachce, lebo je to jedno ako vravis, alebo to od teba niekto chcel - a keby nechcel das ju vlavo ako je normalne...Odpoveď na príspevok od minoo:
@megdesign ano tuto spravu som myslel, lebo tam s… @minoo nikde v technickej správe sa nepíše, na ktorej "dierke" má byť fáza. Rovnako keď ti elektrikár dá v celom dome fázu v pravo, môžeš spraviť dve veci, buť to po ňom prerobiť, alebo ho vyhodiť zo stavby a zavolať takého, ktorý to má "zaužívané" ako sa to robí "normálne"... Predpokladám, že ani nevieš aký máš sled fáz pri elektromere ale hráš sa tu na majstra sveta.... Si mimo.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo nikde v technickej správe sa nepíše, na kt… @megdesign ja sa rozhodne nehram na majstra sveta, ty tvrdis, ze si nad normou, nad zauzivanymi pravidlami, lebo TVOJE rozhodnutie ako to zapojis, je jedine podstatne.Odpoveď na príspevok od minoo:
@megdesign ja sa rozhodne nehram na majstra sveta… @minoo presne tak.no čo? Vieš ten sled fáz?Odpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo presne tak.no čo? Vieš ten sled fáz? @megdesign jejdanenky. Pre svoju potrebu mam par merakov s ktorymi si pri elektrike vystacim... Tester izolacneho odporu, kliestovy ampermeter co meria mA AC,DC koli unikom a aj staru vadasku aby som vedel usporiadat fazy pravotocivo aj lavotocivo... A je usmevne, ze prave toto povazujes za nejaku vedu...Odpoveď na príspevok od dusan72:
@megdesign Zasa tie premudrele kecy.ako su normy … @dusan72 nevšímaj si ho, je to len fušer, čo fušuje do elektriky. Stačí čítať jeho príspevky a je jasné, že do elektriky len fušuje.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@merak ad1. Norma je odporučacia. Ad2. Kde je nap… @megdesign a pre takéto tvoje vyjadrenia mi je jasné, že si len fušer čo do elektriky len fušuje. Nechaj elektriku na odborníkov a choď zametať chodníky.Odpoveď na príspevok od merak:
@dusan72 nevšímaj si ho, je to len fušer, čo fušu… @merak Snažīm sa,ale niekedy na tie nekonečné múdrosti proste nejde nereagovať.No,nebudeme si dalej kaziť nedeľu.Odpoveď na príspevok od merak:
@frantisekca a potom si ľudia kúpia predlžovačku … @merak pozrel som staršie od teba , prečo by mali ledky blikať ak sa preruší nulový vodič pri TNS?väčšina potrebuje napájací zdroj,aby tam bolo správne napájacie napátie, ak sa obvod preruší nebude tam žiadne a ledky nemôžu blikať,môžu ale blikať i v celej obci ak sa zmení napájacie napätie v sietiOdpoveď na príspevok od duzu:
@merak pozrel som staršie od teba , prečo by mali… @duzu a predsa blikali. Po úprave predlžovačky, aby vypínala fázu, už neblikali. P.S.: v sieti TN ide z takejto zásuvky už iba TN-S.Odpoveď na príspevok od merak:
@duzu a predsa blikali. Po úprave predlžovačky, … @merak lebo si zrejme poriadne pritiahol nulový vodič, pred tým tam bol zrejme prechodový odpor a menšie napájacie napätie,ale to ide i pred tým len TNS , na kolíku je stále len PE to sa neprerušovaloOdpoveď na príspevok od duzu:
@merak lebo si zrejme poriadne pritiahol nulový v… @duzu urobil som doma na skúšku prerušenie nulového vodiča a neblikaliOdpoveď na príspevok od duzu:
@merak lebo si zrejme poriadne pritiahol nulový v… @duzu nechápem, čo má spoločné blikajúce LED osvetlenie pri vypnutom N vodiči v predlžovačke so zle dotiahnutým N-kom. A pre vysvetlenie, bolo to spôsobované tým, že sa obvod uzatváral cez odrušovací kondenzátor (ktorý ke zapojený medzi N a PE) v zdroji LED osvetlenia.Odpoveď na príspevok od merak:
@megdesign a pre takéto tvoje vyjadrenia mi je ja… @merak choď sa pozrieť, čo si popísal za bludy na svetelektro za svoju existenciu na tom fore a potom tu píš niečo o fušerovi...Odpoveď na príspevok od merak:
@duzu nechápem, čo má spoločné blikajúce LED osv… @merak "A pre vysvetlenie, bolo to spôsobované tým, že sa obvod uzatváral cez odrušovací kondenzátor (ktorý ke zapojený medzi N a PE) v zdroji LED osvetlenia." Netrep sprostosti. Odrusovaci kondenzátor sa zapája medzi L a N.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@merak "A pre vysvetlenie, bolo to spôsobované tý… @megdesign tak potom vysvetli, čo sú zač tieto modré súčiastky na vstupe pulzného zdroja, ktoré sú zapojené medzi L a PE a medzi N a PE, keď to nie sú odrušovacie kondenzátory.Odpoveď na príspevok od merak:
@megdesign tak potom vysvetli, čo sú zač tieto mo… @merak fušer si tu jedine tak ty, keď ani nevieš, ako sa zapája odrušovací kondenzátor. Chod sa hanbiť do kúta....Odpoveď na príspevok od merak:
@megdesign tak potom vysvetli, čo sú zač tieto mo… @merak ani varistor nerozoznáš od kondenzatora? A že ja som fušer. Ti vravím, choď sa hanbiť do kúta a keď sa dohanbíš, zametať chodníky, ako si odporúčal ty mne... Odrušovaci kondenzátor je to žlté na tvojej fotke.... A tu máš varistor:Odpoveď na príspevok od minoo:
Tie varistory v zdrojoch sa pouzivaju na to iste,… @minoo varistory, ktoré sa používajú na ochranu SPD sa neudávajú ako kapacita pri kondenzátoroch (v tomto prípade s napätím 2kV), tu sa skôr udáva hodnota napätia, pri ktorom sa začínajú otvárať, čo je napríklad ako na fotke 510V. Čo som našiel filter, tak tu sú vidno aj varistorové ochrany medzi všetkými troma vodičmi a aj keramické kondenzátory voči PE.