Ktoré zapojenie pre zásuvkový vývod je správne?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Čaute. Ktoré zapojenie je podľa vás správne, A alebo B a prečo?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martin1994:

@dedo758 k plynovemu kotlu len neviem ktore mam z…
@martin1994 Ešte daj typ kotla, lebo nie na všetky sa pripájajú rovnako...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

@martin1994 Ešte daj typ kotla, lebo nie na všetk…
@dedo758 kotol je znacka attack
Odpovedať

@dedo758 kotol je znacka attack
@martin1994 Tak to pripojíš podľa tretieho obrázku - 1 a 2 je 230V napájanie a 4, 5 do kotla...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@merak netušís o čom točíš. Ako defacto skoro vzd…
@megdesign napísal som ti dve normy ktoré ti presne popisujú ako máš zásuvku zapojiť. Ak ti už toto nestačí a potrebuješ mať ešte aj normou zakazované ostatné zapojenia tak sa na elektriku vykašli a choď upratovať chodníky. Ja som sa od teba tiež ešte nedozvedel, kde sa v ktorých normách dočítam o tvojich tvrdeniach.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od minoo:

@merak tu nikto nema normy nakupene... To je jedi…
@minoo ak nemáte normy , za to ja už bohužiaľ nemôžem. Ale ak robíte s elektrikou a riešite tu takéto veci a vo veľkom sa tu oponuje, tak by ste tie normy mohli mať.
Odpovedať

@martin1994 Tak to pripojíš podľa tretieho obrázk…
@dedo758 no to viem.. Len hacik je v tom stary termostat som mal baterkovy a kebel do kotla.. Teraz stary kabel som nechal a potiahol som este jeden novy.. Ten bude na 230.. Ale ked zapnem kotol tak v starom kabli mi svieti faza.. Len ci to je dobre prepojene...
Odpovedať

@martin1994 Tak to pripojíš podľa tretieho obrázk…
@dedo758 ano podla 3tie obrazku len tam moze byt napojena este termo hlavica na 4,5 ci kotol nema byt na 6,7
Odpovedať
Profilova fotka

@merak tu nikto nema normy nakupene... To je jedi…
@minoo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od merak:

@megdesign napísal som ti dve normy ktoré ti pr…
@merak ad1. Norma je odporučacia. Ad2. Kde je napísané v norme, že nemôže byť fáza vpravo?
Odpovedať

@merak ad1. Norma je odporučacia. Ad2. Kde je nap…
@megdesign Zasa tie premudrele kecy.ako su normy len odporucacie. tak podla nich nerob,a potom ked niekoho zabije,alebo vyhorí mozes vysvetlovat na súde,aký si múdry a nepotrebujes dodrziavat normy.Takisto co sa týka zásuvieky,kde mé byt fáza.Ked dás fázu napravo a potom tam niekto strcí napr predlzovák,tak más fázu na modrom vodici.ako to je ok,podla toho tvojo múdreho skolitela?Tak majú potom uplne zbytocne predlzovaky farebne odlisenú f a n.Podla teba teda a tvojho múúúdreho skolitela,
Odpovedať

@dedo758 no to viem.. Len hacik je v tom stary te…
@martin1994 To záleží od toho, čo má ten termostat spínať. Kľudne aj fázu. Ak pôvodný termostat (aký?) tiež iba zopínal dva kontakty, tak je prakticky (skoro) jedno, čo bolo na ne privedené...
Odpovedať

@merak ad1. Norma je odporučacia. Ad2. Kde je nap…
@megdesign neriesil si na zakladnej skole slovne ulohy? Ak ti norma povie, ze kam mas dat N a PE, kam asi tak mozes dat L? Asi tazko do pravej spolu s N... A nech je ako je, nikto z tu diskutujucich aj tak nedava na slovensku fazu vpravo... Nech si mysli ci moze, nemoze, musi, nemusi, nikto to robit nebude...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@martin1994 To záleží od toho, čo má ten termosta…
@dedo758 okey tak mi potom staci len zapojit 230 k zasuvke a vybavene
Odpovedať

@dedo758 okey tak mi potom staci len zapojit 230 …
@martin1994 Áno:-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom. @megdesign aj tak tie zasuvky zapajas presne tak, ako ti merak povedal, tak na co sa tu hras...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom. @megdesign Ty ťulpas.Ja vravim o trojvodicovom predlzovaku.pri dvojvodici sa stým pocíta,ze sa dá otocit tak aj tak.Na..rat ti do rúk,nie ta k elektrike pustit.
Odpovedať

@megdesign aj tak tie zasuvky zapajas presne tak,…
@minoo predstav si, nedávno jeden celý objekt (nákupný reťazec) som zapájal vpravo fáza. Ty "aj tak".
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@megdesign Ty ťulpas.Ja vravim o trojvodicovom pr…
@dusan72 jasné, pri dvojvodiči sa s tým počíta. 😂 Ty si pekne mimo. TNC-S máme siete aj. Tam je to u prdele či s tým niekto počíta...
Odpovedať

@minoo predstav si, nedávno jeden celý objekt (ná…
@megdesign na slovensku? No ostavam prekvapene sokovany, ale verim ti. Tak beriem spat.
Odpovedať

@megdesign na slovensku? No ostavam prekvapene so…
@minoo áno na Slovensku.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom. @megdesign akurát tam je to jedno ,lebo spotrebič nemá vodivé prístupné miesto kde sa môže dostať fáza, musí mať aspoň zosilnenú izoláciu, celé vlákno ako obyčajne pri elektrine znova o ničom @minoo ty si kontroloval všetke zásuvky ked máš takú istotu že je fáza všade len vľavo, pri pohľade na ňu? no ked už i nadávky treba všetko zmazať, ak to niekto potrebuje môže ísť nadávať do kameňolomu aby i kamene pukali
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@megdesign akurát tam je to jedno ,lebo spotrebič…
@duzu no lenže podľa toho, čo tu čítam, má 9/10 Slovenska sieť TN-C...
Odpovedať

@megdesign akurát tam je to jedno ,lebo spotrebič…
@duzu ty poznas niekoho, co ma doma na slovensku fazu vpravo? Ja nie... Lebo ci je to norma, zakon, alebo odporucanie, je to zauzivany postup u vacsiny elektrikarov... A s miernou neistotou sa odvazujem tvrdit, ze fazu neumiestnuju podla toho ako sa rano zobudia, lebo "ved je to jedno"... Ak idu podla projektu, riadia sa nim a teda mozno niekedy musia dat fazu doprava... Ale, fakt si niekto z vas ked si planuje vlastnu instalaciu (nejde podla cudzieho projektu) da fazu doprava, len pre pocit, ze moze?
Odpovedať

@duzu no lenže podľa toho, čo tu čítam, má 9/10 S…
@megdesign ak nie aj viac lebo čistá TNS nemá ani štvrť storočie , takže len nové stavby , a stavia sa ozaj menej ako predtým a staršie len niektoré lebo stále sa môže používať i TNC
Odpovedať

@duzu ty poznas niekoho, co ma doma na slovensku …
@minoo v ktorom projekte je prosím ťa uvedené, na ktorej strane má byť fáza? A áno, správne si použil slovo "zaužívané".
Odpovedať

@megdesign ak nie aj viac lebo čistá TNS nemá ani…
@duzu stavia sa dosť. Vidím podľa toho, koľko je roboty....
Odpovedať

@minoo v ktorom projekte je prosím ťa uvedené, na…
@megdesign sucastou projektu je aj sprievodna sprava, kde by to mohlo byt uvedene, ak je taka poziadavka... Takze ty si tu fazu dal vpravo, lebo si sa len tak rozhodol, alebo to od teba niekto chcel?
Odpovedať

@duzu ty poznas niekoho, co ma doma na slovensku …
@minoo ešte že pri vode je to úplne jedno aj ked sa zas dáva teplá väčšinou vľavo
Odpovedať

@megdesign sucastou projektu je aj sprievodna spr…
@minoo ty si ešte Technickú správu (sprievod môžeš mať na 1.Mája....) k projektu elektro nevidel.... Či sa niekto rozhodol, alebo som to ja chcel je u prdele. Nič to nemení na fakte, že to prešlo revíziou, lebo revíznemu technikovi je u prdele, na ktorej dierke je fáza....
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?