Krabičky na zasuvky a vypinače

Caute potreboval by som poradit ,budem sadrovať krabičky na vypínače a zásuvky . Neviete koľko milimetrov by som ich mal vonku vypustiť. aby neboli veľmi utopené keď dám strojove sadrové omietky.
Odpovedať
@matus157 zarovno muriva. Keď sú krabice hlbšie, je to len dobre. Viac miesta na vodiče. Horšie je, keď trčia.
Odpovedať
0,6 az 0,8 cm.
Odpovedať
@megdesign nie lebo potom sa stava ked je moc utopena ze to nevedia okolo toho pekne soravit a sa to vydroli. Podla normy aj tak idem min 10mm-12mm omietky takze tych 6mm - 8mm ked nechas trcat je to fajn
Odpovedať
@patriky somarina. Kto to nevie pekne spraviť? Omietkári mi nikdy nečistia krabičky. Zatiahnu omietku a pichnú prstom v strede krabičky. V krabičke sú noviny. Vždy dávam zarovno muriva a nikdy nebol žiaden problém. A to som už tých inštalácii spravil...
Odpovedať
@matus157 0,6-0,8 cm a budeš to mať na parádu.
Odpovedať
@peter_83 len sa zasmejem, že bude mať tak krivé steny, že mu budú musieť zrovnávať a dajú mu niekde len pol centi omietky, murphyho zákon vraví to, že to bude presne tam, kde bude krabička a bude tu písať, že mu trčia krabičky z omietky a rámik neprilieha k stene, keď mu radíte ich nechať trčať. :-D Keď je krabička hlbšie, nič sa nedeje. Dlhšia samorezka sa dá a vybavené.
Odpovedať
@megdesign 0,5cm omietky by im praskalo, takže radšej pridajú. Keď to utopím zarovno steny a napráskajú tam 2cm tak ten detail okolo krabice vyzerá ako ogrcaný, veľká diera ktorú neprekryje rámik a potom sú tam diery. Ešte sa mi nestalo že keď krabicu tak ako som písal že by mi niekde trčala. A to mám tých inštalácií požehnane :-)
Odpovedať
@peter_83 nepraskalo. Sám mám Max 0,5 sadrovej. :-) Krásne sa to dá vyrezať lámacím nožíkom, obzvlášť sadru, ktorú ide dávať. Po omietkach si čistím krabičky vždy ja, takže viem, čo a ako. A tiež už xy inštalácii. ;-)
Odpovedať
Ja ich mam tiez xy, a ako vravim je norma kde mamist min 10-12mm omietky. Inak je to zle, ked sa dava tenkovrstva tak ano ale to je ine ako strojove. Co robim tu v mojom kraji tak omoetkari si sami zakryvaju lrabice vickami, aj rozvadzac vsetko, a len vicko vylupnu, a vtedy sa moze omietka uvolnit a je tam diera. Sami omietkari mi povedali ze mam davat 0,6-0,8 a bude to v poho. Lebo aj tak niekde daju aj 2 cm omietkyvked je kriva stena. Nech sa vyjadri nejaky omietkar
Odpovedať
@patriky skoro vzdy ide minimalne 1 cm omietky, tak si odpovedz sam :-) ak mas dvoj alebo trojramik a utopenu krabicku tak sa ti podla mna horsie montuje vypinac alebo zasuvka, lebo sa ti v strede moze pri pritahovani prehnut, ako ked mas krabice zarovna omietkou, nie?
Odpovedať
@petinko1982 neprehne. Podrží ťa omietka. Kovová časť strojčeka sa oprie o omietku. Ja som práveže zažil, že si investor dával krabičky sám a trčali... To bola sranda orezávať každú jednu nožíkom, lebo strojček sa oprel o krabičku a keď si dal rámik, bol v lufte 2mm od steny.... Tam sa skôr doskriabe omietka.
Odpovedať
@megdesign samozrejme, že orezávať krabičky je somarina, ale keď dáš v novostavbe krabičku von 1cm nad tehlu alebo ytong, nemôže po omietnutí trčať. Omietkari sa vzdy vedia prisposobit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@patriky jeden omietkar sa Ti vyjadri a dalsich 10 to spravi presne opacne. Ak mas stenu krivu, jeden to omietne do roviny, druhy do stratena a treti jak sa podari. A Ty si mozes hodit mincou, ze ktory z nich dojde po tebe omietat. k tej ich norme: polovica z nich ani nevie, ze nejaku normu maju. pamatam si nejakych 10 rokov dozadu som robil velky dom, kde namiesto zateplenia isla termo omietka, tak sa ich pytam, ze kolko mam vystrcit krabice na bleskozvod. Povedali mi, ze 2,5cm, lebo podla technickeho listu je min. hrubka termo omietky 3 cm. Tak som tak spravil a nakoniec mi to este centimeter trcalo. a vraj tak sa to podarilo. cize moja rada pre kazdeho je bud zarovno steny (aj ja tak vacsinou robim) alebo max pol cm, ak je hlbsie, vobec to nevadi, ale zbrusuje sa to blbo, hlavne ak ich je 200 v dome. @petinko1982 omietkar sa Ti nikdy prisposobovat nebude, ver mi :)
Odpovedať
@patriky viečko nieje zle, ale práve to jeho vylupnutie poškodí omietku. Preto dávam noviny a aj omietkári u nás si sami dávajú. Oplatilo sa mi už viac krát hodiť do krabíc desinu maticu. Keď mi omietkár zabudne označiť krabicu prstom, čo sa mi už pár krát stalo, že zatiahol krabicu na final, nájdem ju detektorom kovov. Hoka systém mi ponúkal ich viečka, ale nebolo to nič moc, práve kôli tomu vylupovaniu.
Odpovedať
@petinko1982 no by si sa čudoval, ako sa prispôsobia. :-) ak má krivú stenu a musí ju zrovnať, nebude sa prispôsobovať tebe, ale sebe, aby to spravil do roviny. Preto dávam zarovno. Viem, že sekať stenu už nebude. 🙂
Odpovedať
To su problemy :-D daj zarovno, ked bude hlboko das dlhsi srobik :-D
Odpovedať
@megdesign noviny sú overené, pokiaľ nad omietkárom stojíš, spraví Ti to ako Ty chceš, pokiaľ nestojíš, tak to dopadne tak ako píšeš :-D
Odpovedať
https://www.elektro-siete.sk/viecka-n... Ked najdes normalnych majstrov tak je to tak ako ma byt. Pripadne im zavolas a opytas sa kolko nechat trcat krabice. Ale. Ak budu 0,6 cm nic sa nestane, vzdy ide viac omietky
Odpovedať
@kejsix Dlhší šróbik ]-( pekná fušerina...čo tak dať dištančný medzikrúžok ??? ;-)
Odpovedať
@technik007 No ved zalezi kolko je rozdiel samozrejme. :-)
Odpovedať
@technik007 a čo tak vysunúť to o 0,5cm a mať to tak ako to má byť ? :-D
Odpovedať
@peter_83 Som za lebo sa to má urobiť tak ako sa má, ale keď už to "nevíde" tak potom použiť medzikrúžky.. 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?