Kombi zásuvka 400V

Zdravím, chcem sa opýtať konkrétne na túto zásuvku, ktorá je v linku: https://www.buco.sk/nastenna-kombinov... Ak bude istená 20A ističom, tak tá jedno fázová bude mať nejaké vlastné istenie 16A? A kostra bude prepojená s N? Ja som myslel, že jedna fáza sa môže vytiahnuť len z 5 polovej zásuvky. Dik za usmernenie
Odpovedať
@koloman55 Všetko ok..Kombi zásuvka 400V/ 230V zásuvka má vnútri istenie, takže vyhovuje predpisom a tiež aj Tebe.. 😉
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac robis sa mudry...ale si za hlupaka... Za prve nikde nepisal ze 230V zasuvka bude na 32A Za druhe ta zasuvka je odpichnuta z jednej z troch faz a este pred 230V zasuvkou byva 16A dutnavka... Ale co ti budem pisat...
Odpovedať
@cukrik25 čiže mne stačí spraviť nejakú polmetrovú redukciu na 230V a nemusím kupovať túto zásuvku a bude to to isté, keďže ja mám aj tak zásuvku na 400V istenú 16A ističom?
Odpovedať
@cukrik25 "pred 230V zasuvkou byva 16A dutnavka" Opravím Ťa nie dutnavka ale poistka.. 😉
Odpovedať
@mcsmekac Kúp si takú kombi zásuvku a rozober ju a potom pochopíš... alebo ak pôjdeš okolo Kauflandu a nebude Ťa nik vidieť, tak pri vstupnej bráne máš takú zásuvku a môžeš ju rozobrať 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Tento typ ma sklenenu poistku
Odpovedať
@technik007 jejda...samozrejme ze poistka, tak ako pise @rebecca363
Odpovedať
@mcsmekac Vysvetli mi 1 dôvod prečo by si šiel sólo??? 32A zvlášť a 16A zvlášť???
Odpovedať
Asi má veľa káblov a chce ich za každú cenu minúť 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@koloman55 tá, čo je v tvojom linku, nemá osve istenie 16 A pre 1F zásuvku... Hľadaj takú, akú dala @rebecca363 A áno. Ak je to 4P zásuvka, bude zapojená TN-C... Čiže PE a N spoločný...
Odpovedať
@technik007 nevidíš...ved napisal ze vie ako sa zapajaju 😬
Odpovedať
Mal by som otázku k tej kombi zásuvke. Tá zásuvka na 230V má istenie poistkou 10A môžem tam dať silnejšiu napr 16A? Mám tu zásuvku pri pongu a keď si tam dám malú zváračku na 230V tak mi ju vypáli. Za tým mám istič 16A. Prívod je tam dosť silný lebo pôvodne tam mal byť el. kotol na kúrenie.
Odpovedať
@megdesign istenie nema preto lebo je to verzia 16A. Ak to bude verzia 32A ,ako v odkaze nizsie, tak samozrejme poistka 16-ka tam bude.
Odpovedať
@dent presne tak. Na tom linku čo dal tazatel je síce napísané 32A v popise, ale na fotke je 16A...
Odpovedať
@dent
Odpovedať
@mcsmekac ospravedlnujem sa ti, to som si nevsimol, pozeral som na popis na eshope...kazdopadne plati co sa tu uz pisalo....v 32A verzii je istena ta 230V zasuvka zvlast...nevidim dovod tahat dva kable do jednej zásuvky len aby to malo klasicke istenie....ked potrebujes viacej zasuvok tak chod do vacsej verzie...
Odpovedať
@mcsmekac "Malá (tavná) poistočka" je častokrát istejším zabezpečením, než istič. Netreba ani zabúdať na to, čo niekedy nevedia ani v špecializovaných predajniach, že aj poistky sú rôznych kategórií.
Odpovedať
@petersd k spolahlivosti tavnych poistiek odporucam pozriet toto: https://www.youtube.com/watch?v=WG11r...
Odpovedať
@petersd len malá tavná sa používa v samotných spotrebičoch hlavne na nižšie napätie, pre NN sa používa závitová ,alebo nožová , poistky sú rýchlejšie, preto sa môže stáť , že pri skrate vyhodí hl. poistku a nie príslušný menší istič, niekedy tak vyhodilo i poistku pre celú obec, pokiaľ boli len spotrebiče na malý príkon a malé trafo
Odpovedať
@duzu Aj poistky majú svoje vypínacie charakteristiky - pomalé / rýchle.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?