Odpoveď na príspevok od megdesign:
@dexter89 ako si myslíš, že tá klíma ti bude kúri… @megdesign mám 3 klímy doma už tretí rok,bývam na Dubovom pri Turčianských Tepliciach ,cez zimu tu býva aj -25 ,,užitkova plocha domu je 138m². Jedna klima je v obyvačke ,druhá v zimnej záhrade a tretiu mám v detskej izbe. Klíma v obývačke vykúri cez najtuhšie zimné dni 100m² absolutne bezproblémovo,nastavená na 22stupňov ale teplotu urobí vždy cca o 1,5 až 2,5 stupňa viac,vykuri obyvačku,kuchyňu,predsieň,chodbu ,spálňu a kúpelňu. Keď bolo vonku -24 skúsil som či potiahne aj viac ,resp. Na akú teplotu dokáže vykúriť,. Nastavil som 32. A v dome bolo 33 stupňov v obývačke,v kuchyni tiež,v kúpelni 30 v predsieni (najmenej zateplená) bolo 28 ,v spálni -tá je najďalej od klímy-cca 15metrov od nej bolo 29,5 stupňa celzia. Takže na milion percent nepochybujem o tom že klimatizácia vykuri aj cez zimu dom. Dokonca reálne viem dokázať aj videom že jedna 3,5kw klíma dokáže vykúriť komplet celý dom cez zimu. Keď zrátam že u nás išli dve klimy,v detskej nebolo nutné púšťať,dve cez zimu a keď prišlo leto tak v zimnej záhrade sme museli z 48⁰C chladiť na 23-24 stupňov,tak nám prišiel nedoplatok za el. 430€ (za celý rok) ale na druhú stranu nám prišlo 580€ preplatok za plyn. Keď sa s tým ešte pohrám a doladím to rozumne tak naša spotreba pôjde rapidne dole. (Starší rod.dom ,hrúbka obv.stien 50 cm,tehla z dutinami,podkrovie čiastočne zateplené,podlahy 15 cm eps tvrdený polistíren,ipa+ 20cm beton,stený vnútri ,sieťka lepidlo omietka+ keramika,okná trojité z dvojsklom z trojitou kombináciou sklo-plast-sklo KONEX /2x0,7 cm. dubové rámy. Strop 20cm minerálna vlna,znižený na 230cm z pôvodných 260. Sadrokartón+odrazová hliníková fólia,zimná záhrada-pristavená na severnej časti domu-zateplená styrodur 15+10 cm. 15z vonku 10 z vnútra,podlaha s podlahovým vodným kúrenim,odizolovaná 20cm eps polystíren,hlinikova folia. Strop polykarbonát 2xUv ochrana,0,8cm hrúbka. Strecha v dome,plech,pod nim zateplenie v zlození strešna fólia,min.vlna 10+12cm(22cm) prekladaná,paropriepstná reflex.folia,neuzavreté čiže bez sadrokartonu/osb-planujeme dokoncit na novy rok. Pri tomto nám to klima zvládla pri -24⁰C . Sem tam sa samoodmrazovala ale znizeny komfort tepla sme nepostrehli pretiže to trvalo max 5 min kym sa rozmrazila vonkajšia jednotka. Plánujeme znizit náklady zateplením 20cm fasadny polistiren,a fotovoltaiku 10kw. Momentálne platíme zálohové platby 100 elektrina. 120 plyn. Na plyne varime,kurime radiatormi,a ohrievame vodu/plyn kondenzačný kotol. Ale posledné tri roky,sme začali kombinovať ,kurenie,klima+kotol. V dome žijeme 3 osoby. Ale mali sme tu na 1rok ďalšie dve osoby. Perieme denne aj 2 ,3 x. Varíme pravidelne každý deň. Kupeme sa každý tretí deň,sprchujeme každý deň.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@dexter89 začne mrznúť a vykuris ledva na 20°C do… @megdesign absolutne nesúhlasím. Rozvrátim tvoju predstavu videom kde ti dokážem že klima vykuri dom aj v najväčších mrazoch.Odpoveď na príspevok od namastemier:
@megdesign absolutne nesúhlasím. Rozvrátim tvoju … @namastemier si sa zobudil po 4 rokoch? Mám 3,5kW klímy dve. Jednu v dome a druhú v dielni. Oboma aj prikurujem aj chladím.Odpoveď na príspevok od namastemier:
@megdesign absolutne nesúhlasím. Rozvrátim tvoju … @namastemier tak je klima a klima. Hlavne tie, co nie su vstavane na dlhodobe mrazy pri minusovych teplotach - a rapidne sa znizuje COP tak jednoducho to nevykuri. Tie co uz su riesene do minusovych dlhodobych teplot, ano vykuria alebo tie co maju vyhrevny kabel. Ako skusenost dalsim je fajn tvoj prispevok s dokladnym porovnanim, pomoze druhym, ked hladaju, ale reagovat niekomu na komentar po 4 rokoch, ked dotycny reaguje v hlavnej teme o klimach, no neviem :DOdpoveď na príspevok od namastemier:
@megdesign mám 3 klímy doma už tretí rok,bývam na… @namastemier Máš doma 3 klímy - o aké modely presne ide?Odpoveď na príspevok od namastemier:
@megdesign mám 3 klímy doma už tretí rok,bývam na… @namastemier s tvojej dlhej odpovedi nikto nevie akú máš stratu a koľko kWh máš ročnú spotrebu na enegie, a mať plyn a ešte i el. na kúrenie, nemôžeš mať výhodnejšiu sadzbu.Odpoveď na príspevok od namastemier:
@megdesign mám 3 klímy doma už tretí rok,bývam na… @namastemier "tretí rok,bývam na Dubovom pri Turčianských Tepliciach... Keď bolo vonku -24 skúsil som či potiahne aj viac ,resp. Na akú teplotu dokáže vykúriť"......-24°C tam počas posledných troch rokov nebolo.....a povedal by som že ani počas posledných dvadsiatich🙃Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@namastemier "tretí rok,bývam na Dubovom pri Turč… @eagleowl posledná väčšia zima bola v januári 2017, u mňa rekord v dlžke 20 dní v kuse bolo pod -25,v meste je stanica merania meteo a dá sa tam zistiť počasie od začiatku merania, no túto sezonu nebolo ani pod -10, ináč stále na toto obdobie teplo, tento rok najteplejší za historiu merania