Diskusiu odoberá 1 človek

Istič chladnička vs práčka vs šporák

Zobraz úvodný príspevok
(tento dotaz je z dielne "nejde mi to do hlavy"; otázky sú očíslované pre prehľadnosť) Dočítal som sa, že moderná práčka má dnes príkon cca 2,1 kW, zhodou okolností aj Whirpoolka v kúpelni. Na štítku býva značka poistky s hodnotou 10 A (1- zrejme odporúčaný istič?) To by aj sedelo matematicky: 2100/230=9,13 Pozeral som štítok, chladnička má príkon 150 W a údaj pri značke poistky na štítku je tiež 10 A ako v prípade práčky. 2- V tomto prípade by stačil istič 1 A, nie? 3- nie je tých 150 W málo (kompresor, elektronika)? Šporák má tiež 2,1 kW (zhodou okolností ako práčka), ale nepísané pravidlo je, že ku šporáku sa dáva istič 16 A. 4- prečo, ak by stačil 10 A, či? kvôli rezerve resp. istote pri výmene spotrebiča ap? Ďakujem za info..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@lukino55555 """Btw. oslovil som Whirpool, ako pr…
@technik007 "Tá predavačka mala iste radosť z telefonátu, na ktorý tak ľahko nezabudne... To nevymyslíš......" Džízs, troll a veštec s krištálovou gulou v jednom module sa sem vrátil. A to som si myslel, že si sa urazil a bude od teba na nejaký čas pokoj. Nie, miláčik, komunikovali sme emailom. A netuším, aký elektrikársko-plochozemský kódex som porušil, ak som sa výrobcu OPÝTAL na PRÍKON ich spotrebiča. Toto skôr "nevymyslíš".. Drž sa naďalej ručičkou v rozkroku a odbavuj sa na slušných ľuďoch v diskusiach, len bacha na to, aby ťa pri tom nekoplo..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@gadefox Kompresor chladničky má pri rozbehu bežn…
@dusan72 Ďak. za odpoveď. Asi sa budem musieť uspokojiť s týmto vysvetlením. Len drobná poznámka/otázočka. Nemá ale toto byť zohľadnené v údaje o príkone? Pretože príkon je z definície min. množstvo energie, ktoré spotrebič potrebuje, aby mohol fungovať. A ak teda potrebude 1,5 kW pri rozbehu a zvyšok iba 0,15 kW, mala by sa uvádzať IMO vyššia hodnota. Je možné, že je nepísané pravidlo, podľa ktorého sa uvádza 2. hodnota a projektant (realizátor) musí s 1. (nábehovou) počítať pri návrhu riešenia. Len ma to zaujímalo a už na začiatku som zvôraznil, že sa jedná o dotaz typu "kuriozita".
Odpovedať
Viesť konverzáciu s idiotom je ako hrať šachy s holubom: Zhodí všetky figúrky, poserie šachovnicu a ešte sa tvári, že vyhral... Prišiel sem pred šiestimi dňami - predvádzať sa a vyrývať. Narcis. Nechajme ho, nech si píše sám so sebou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@technik007 "Tá predavačka mala iste radosť z tel…
@gadefox """Nie, miláčik, komunikovali sme emailom. A netuším, aký elektrikársko-plochozemský kódex som porušil, ak som sa výrobcu OPÝTAL na PRÍKON ich spotrebiča. Toto skôr "nevymyslíš""" Tak junáčik, nie som Tvoj miláčik, vidím že v ústave Ti znova dali PC do rúk, čo je veľké nešťastie...😂""A netuším, aký elektrikársko-plochozemský kódex som porušil, ak som sa výrobcu OPÝTAL na PRÍKON ich spotrebiča. Toto skôr "nevymyslíš".. Drž sa naďalej ručičkou v rozkroku a odbavuj sa na slušných ľuďoch v diskusiach, len bacha na to, aby ťa pri tom nekoplo.. Ty troll obecný ak by si vedel čítať štítky spotrebičov tak sa tam dočítaš všetko čo potrebuješ vedieť, ale vidím že si ešte asi v predškolskom veku a ťaháš káčera na lanku...Alebo žeby osobitná špec.škola???...No a používaj tú vec na krku čo máš pripevnenú na krku, preto ju máš a nie preto aby Ti do nej napršalo!!!!! Ty si si zmýlil amálku s decimálkou junáčik...Prajem pekný deň v Tvojej "plodnej debate"...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Viesť konverzáciu s idiotom je ako hrať šachy s h…
@starysomar Dobrý nápad....
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox """Nie, miláčik, komunikovali sme emailo…
@technik007 Ked nemas co robit, zapni si fb, tam sa tieto tvoje komentare hodia skor. Nemyslim si, ze tu su niekomu napomocne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tamarka_32:

@technik007 Ked nemas co robit, zapni si fb, tam …
@tamarka_32 Daj niečo k téme...Fb-je pre takých ako si Ty...Ja ho nepotrebujem...OK????
Odpovedať

Viesť konverzáciu s idiotom je ako hrať šachy s h…
@starysomar Tak tak somár - len vo svojej jeBnoduchosti si neuvedomuješ, že sa na idiota pozeráš do zrkadla. Prišiel som sem s 2 banálnymi otázkami a predpokladal som, že za jedno poobedie budú zodpovedané. To som ale netušil, že toto fórum okupujú členovia sekty elektrikársko-plochozemskej, ktorí sú zvyknutí, že si môžu k zákazníkovi dovoliť akékoľvek drzé správanie (pretože ide o život a slušný človek holt dnes elektriku potrebuje, hlavne revíznu správu, aby nejaké pripojenie dostal). Bohužiaľ ste si trollinku neuvedomili, že si nenechám skákať po hlave a mávať so sebou ako so špinavou handrou a narazili ste ako kosa na kameň. To sa vám pochopiteľne nepáči a teraz dupete nožičkami a mávate ručičkami ako malé dieťa, ktoré nedostalo hračku. Zvykajte si Lumeni, lebo ťažká doba prichádza.. aby sa nestalo, že budete nosiť zákazníkom chlebíčky, aby ste mali fušky aspoň na pripojenie rýchlovarnej kanvice do zásuvky. A hlavne, zverejnite vaše IČO, aby slušní ľudia vedeli, koho majú obchádzať oblúkom ako škodnú alebo Covid..
Odpovedať

@tamarka_32 Daj niečo k téme...Fb-je pre takých a…
@technik007 Mm-hmm, a ty si tu k téme prispel čím? okrem tvojho trolovania.. tak sa predveď, macher!! A zamysli sa, či by som sa pýtal v diskusii a strácal svoj čas hádaním sa s mentálne znevýhodnenými jedincami a ďalšími exotmi s vážnymi poruchami osobnosti, ak by som vedel čítať štítky? Zapriahol si koč pred kone, pekný môj, pretože diskusie sú (z definície) od toho, aby sa ľudia, ktorí NIEČO >>NEVEDIA<<, DOZVEDELI INFORMÁCIE, ABY O TOM >>VEDELI<<.
Odpovedať
Prišiel si sem trolliť, zadrbávať, urážať - ľudí, ktorým nesiahaš ani po členky. Vyštudovaných, s vedomosťami, rozhľadom, praxou. Čím Ťa otec robil, tým si ostal - a ostaneš. Na kanalizačný splašok viac nereagujem.
Odpovedať

@dusan72 Ďak. za odpoveď. Asi sa budem musieť usp…
@gadefox "A ak teda potrebude 1,5 kW pri rozbehu a zvyšok iba 0,15 kW, mala by sa uvádzať IMO vyššia hodnota. Je možné, že je nepísané pravidlo, podľa ktorého sa uvádza 2. hodnota a projektant (realizátor) musí s 1. (nábehovou) počítať pri návrhu riešenia." Projektant s tym rata v ramci projektu pre bytovu jednotku, staci na to jednoduche pravidlo vsetky zasuvky vodicom 3x2,5 s istenim 16A s B charakteristikou. Ak je tam nieco atypicke, musi mu to zadavatel projektu oznamit. Do tych 16A s 3x2,5 sa ti vojde vsetko od nabijacky na mobil po elektricky ohrievac zo stitkovym prikonom do 16A. Posielam ti obrazky 0,15kW zdroja pre LED, na zdroji nie je nikde napisane, aky ma nabehovy prud (tvoj stitok na chladnicke), na to si musis najst technicku specifikaciu toho zdroja, kde uvidis, ze nabehovy (inrush) moze byt az 60A pri 230V, co je az cca. 35-nasobok standardneho prudu pri zatazi 150W. Najdi si schemu zapojenia chladicky, pozri si technicke specifikacie jedn. komponentov a najdes odpoved na svoju otazku. Pani na infolinke ti ju urcite nepovie, ta ti neodpovie ani na jednoduchsie otazky. Toto je moja posledna "masturbacia" pri diskusii s tebou :-). Na to ako si tvrdil, ze si pracovne vytazeny sa asi zjavne velmi nudis podla frekvencie tvojich prispevkov.
Odpovedať

Prišiel si sem trolliť, zadrbávať, urážať - ľudí,…
@starysomar "viac nereagujem." To si mal ale urobiť na začiatku, ak si nechcel poradiť a si lakomý na informácie. A svoje urážky a útoky ad persona smeruj na svojich členov rodiny, ak ti to tolerujú. Len mám obavu, že ti to netolerujú a tak si chodíš pohoniť svoje patetické ego sem. A áno, nesiaham ti ani po členky. Si úžasný, jedinečný, obdivu hodný. Si vyštudovaný s vesmírnou praxou. Na niečo som zabudol? A podľa teba som narcis ja :). Zrkadlo! Máš doma zrkadlo? Viac takých ako si ty a svet bude zachránený. Svojimi prispevkami si rozhodne obohatil toto vlákno a každý, kto sem v budúcnosti príde, ti poďakuje, že si mohol prečítať tvoje kozmické rady a informácie o príkone spotrebičov. Dear Lord!!
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@gadefox "A ak teda potrebude 1,5 kW pri rozbehu…
@marelektro Ďakujem za zmyslu-plnú reakciu! "Toto je moja posledna "masturbacia" pri diskusii s tebou :-)". E e, tvoja odpoveď nie je žiadna "masturbácia" - je to presne forma reakcie, ktorú som naivne očakával už v nedeľu (ale našli sa aj takí, ktorí odpovedali slušne, poradili, musím uznať) "asi zjavne velmi nudis podla frekvencie tvojich prispevkov" Áno, včera som bol dokonca obvinený, že píšem dlhé príspevky - že kto má čas ich čítať (recept je jednoduchý: tak ich nečítam, ne?). Je to ale presne naopak. Stratil som 3 dni (2, ak odrátam nedeľu), ktoré teraz budem musieť krvopotne doháňať po večeroch a po víkendoch. Možno ťa zaskočím (a asi ti to je jedno), frekvencia mojich príspevkov sa v najbližších dňoch zníži k 0. Nie preto, že som sa urazil, ale preto, že mám aj iné povinnosti ako konflikty na sockách. A ak by som aj o týždeň, dva (pochybujem, ale who knows) založil nové vlákno s dotazom, už budem vedieť, ako to tu chodí a na koho si dávať pozor. Len pre zaujímavosť, včera som pol hod. poklikal na realizácie spálni (a celkovo prerábok interiéru..) a nebol tam žiaden hejt ani flamewar. Babenky si chválili svoje výtvory (a naozaj niektoré boli krásne). Tak, asi je to charakteristika mužov, že si premeriavajú veľkosť genitálií a internety znesú všetko, že..
Odpovedať

@marelektro Ďakujem za zmyslu-plnú reakciu! "Tot…
@gadefox - presne tuto odpoved, ale bez obrazkov ti dali @minoo a @kejsix hned na zaciatku cca. 100 prispevkov dozadu. Zjavne sa musis preorientovat na ceske fóra, idealne ked budu este aj zenske.
Odpovedať
Profilova fotka

(tento dotaz je z dielne "nejde mi to do hlavy"; …
@gadefox všetko závisí od projektanta a od majiteľa, či tam chce mať tú rezervu alebo nie, podľa toho to projektant navrhne. Ale zasa bude sa meniť rúra a namiesto 2kW tam príde 3,5kW a je vybavené. na tú chladničku by som dal určite väčšiu rezervu prípadne istič s char. C.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od merak:

@gadefox všetko závisí od projektanta a od majite…
@merak To vsetko sa tu uz riesilo, vzdy je dobre dat rozumne rezervy, koncove prvky vymenis lahko, zaomietane kable su vzdy problem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@gadefox - presne tuto odpoved, ale bez obrazkov …
@marelektro Zjavne si vôbec nepochopil moje zdelenie, škoda.. ale začal si dobre, potom si trollinku skĺzol..
Odpovedať
modrý koník?? asi som niekde zle odbočil 🤔
Odpovedať

@dusan72 Ďak. za odpoveď. Asi sa budem musieť usp…
@gadefox Priamo na kompresore to býva napísané,ale na spotrebiči na štítku už nie.
Odpovedať
(IMO najlepšie video o ističoch) https://www.youtube.com/watch?v=qvNat...
Odpovedať

(IMO najlepšie video o ističoch) https://www.yout…
@gadefox práve teraz je 100 r od patentu na istič, video na tom nič nezmení
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@gadefox práve teraz je 100 r od patentu na istič…
@duzu to edukatívne video má jedinú ambíciu, myslím: vysveliť ako funguje istič človeku, ktorý o ističoch nemá šajnu ,).. A 100 rokov od patentu bolo minulý rok (2024). https://e.dennikn.sk/3635071/dolezity...
Odpovedať

@duzu to edukatívne video má jedinú ambíciu, mysl…
@gadefox načo je to pre každého? každému stačí ak ho vie nahodiť , ak to nejde nič s tým neurobí,a a toto do reklamy?prečo dnes platiť za to čo je inde zdarma
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@gadefox načo je to pre každého? každému stačí ak…
@duzu sú ľudia, ktorí sa pýtajú "prečo" (to takto funguje). Sú ľudia, ktorých to vôbec nezaujíma. A tiež ľudia, ktorí rozhodujú, čo by malo každého zaujímať. Všetko je ako má byť. :)
Odpovedať

@duzu sú ľudia, ktorí sa pýtajú "prečo" (to takto…
@gadefox ty si dáš nabulíkať od niekoho čo by ťa malo alebo nemalo zaujímať?ešte že do žiadnej hlavi nikto nevidí , to by si sa potom dozvedel vecí
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?