Horúca

Fotovoltaika - virtualna bateria alebo predaj?

Zobraz úvodný príspevok
Dobry den chcem sa spytat co s prebytkami? spravil som si FVE a neviem zatial co s prebytkami co je lepsia alternativa predavat do siete alebo zriadit si virtualnu bateriu? co poradite dakujem za kazdu odpoved
Odpovedať
1
51
52

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@foox Nechápem to šaškovanie v dobe, keď si za 10…
@kejsix robia to tí, čo im distribučka povolila FVE, ale žiadne pretoky. Našťastie už také hlúposti nepovoľujú
Odpovedať

@foox Nechápem to šaškovanie v dobe, keď si za 10…
@kejsix MPP Solar PIP 5048MK je riesenie nulovych prietokov, ale vsetky ostatne parametre, okrem ceny ma mizerne :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@kejsix MPP Solar PIP 5048MK je riesenie nulovych…
@rkorba Áno, tá konverzia je vykúpená nie dobrou účinnosťou. Preto Multiplus...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@kejsix MPP Solar PIP 5048MK je riesenie nulovych…
@rkorba z hentych HF haraburd som vyrastol nastastie uz davno :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@megdesign Nech s tým Sofar-om skúsi napr. induk…
@frantisekca nebude nič skúšať. Má to doma, vie ako sa mu to správa a funguje mu to. Aj na indukciu, aj na fén.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@frantisekca nebude nič skúšať. Má to doma, vie a…
@megdesign To musi byť inak skvelé, mať FVE, ktorá je totálne závislá od gridu DS :-) Držím mu palce, aby zrazu neprišlo prekvapenie :-D
Odpovedať

@megdesign To musi byť inak skvelé, mať FVE, ktor…
@kejsix neviem, či je to skvelé. Inak nášho @frantisekca ten môj kolega s tou indučkou vysmial....
Odpovedať
Takže čo? Má pretoky. Podľa apky 6kWh, ale na elmeri má nula celých nula celých nula nula... zaujímavé. Dnes to nik nerieši? Jeho šťastie, ktovie dokedy :) Ale je to každého slobodná voľba, v akej vode pláva.
Odpovedať

Takže čo? Má pretoky. Podľa apky 6kWh, ale na elm…
@kejsix 6kW za dva roky. To je 250W mesačne.... To máš aj spätný ráz z indukčného motora pri vypnutí.... To nikto riešiť nebude....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@kejsix 6kW za dva roky. To je 250W mesačne.... T…
@megdesign Nebude, kym nemas panely na streche :-D Ale neviem, ja idem vacsinu roka fullhouse z FVE, istic v plote zhodený. Baterku mám aktuálne skladačku LFP 50kWh no kedze tu mame caste vypadky DS a mam pri dome dielnu. Takze uplna nezavislost, ked je najhorsie tak pustim centralu a navalim z nej do bateriek a ficim dalej. No a samozrejme victron LF powered.
Odpovedať

@megdesign Nebude, kym nemas panely na streche :-…
@kejsix Koľko kW máš na streche?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@kejsix Koľko kW máš na streche?
@petersd Na niekolkych, okolo 25kWp
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ďakujem všetkým za prínosné poznatky. O tom ako funguje FVE samozrejme viem a som si vedomý technických riešení, ako aj všetkých obmedzení. Práve tie obmedzenia ktoré som v pôvodnom príspevku uviedol, ma od realizácie FVE odrádzajú. Napriek tomu že som si nejaké veci pozisťoval, nepasujem sa za odborníka a preto som požiadal o radu skúsenejších v tomto fóre, kde ďakujem za cenné rady a postrehy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dwh:

Ďakujem všetkým za prínosné poznatky. O tom ako f…
@dwh Sú iba dve skupiny ľudí... Tí, čo si dajú fotovoltaiky namontovať firmou (asi aj dotácia) a veselo pozerajú ako im to funguje,. A potom tí, čo si to namontujú sami. Ale to vyžaduje naozaj hodne čítania, samovzdelávania, aby na tom boli lepšie, než tí, čo sa veselo pozerajú. Každá takáto inštalácia je jedinečná a špecifická. Tu tie rady nenájdeš, ani nedostaneš, lebo je to obsiahle a napríklad sú tomu venované samostatné fóra...
Odpovedať
1
51
52
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?