Odpoveď na príspevok od kejsix:
@foox Nechápem to šaškovanie v dobe, keď si za 10… @kejsix robia to tí, čo im distribučka povolila FVE, ale žiadne pretoky. Našťastie už také hlúposti nepovoľujúOdpoveď na príspevok od kejsix:
@foox Nechápem to šaškovanie v dobe, keď si za 10… @kejsix MPP Solar PIP 5048MK je riesenie nulovych prietokov, ale vsetky ostatne parametre, okrem ceny ma mizerne :-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix MPP Solar PIP 5048MK je riesenie nulovych… @rkorba Áno, tá konverzia je vykúpená nie dobrou účinnosťou. Preto Multiplus...Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix MPP Solar PIP 5048MK je riesenie nulovych… @rkorba z hentych HF haraburd som vyrastol nastastie uz davno :-DOdpoveď na príspevok od frantisekca:
@megdesign Nech s tým Sofar-om skúsi napr. induk… @frantisekca nebude nič skúšať. Má to doma, vie ako sa mu to správa a funguje mu to. Aj na indukciu, aj na fén.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@frantisekca nebude nič skúšať. Má to doma, vie a… @megdesign To musi byť inak skvelé, mať FVE, ktorá je totálne závislá od gridu DS :-) Držím mu palce, aby zrazu neprišlo prekvapenie :-DOdpoveď na príspevok od kejsix:
@megdesign To musi byť inak skvelé, mať FVE, ktor… @kejsix neviem, či je to skvelé. Inak nášho @frantisekca ten môj kolega s tou indučkou vysmial....Odpoveď na príspevok od kejsix:
Takže čo? Má pretoky. Podľa apky 6kWh, ale na elm… @kejsix 6kW za dva roky. To je 250W mesačne.... To máš aj spätný ráz z indukčného motora pri vypnutí.... To nikto riešiť nebude....Odpoveď na príspevok od megdesign:
@kejsix 6kW za dva roky. To je 250W mesačne.... T… @megdesign Nebude, kym nemas panely na streche :-D Ale neviem, ja idem vacsinu roka fullhouse z FVE, istic v plote zhodený. Baterku mám aktuálne skladačku LFP 50kWh no kedze tu mame caste vypadky DS a mam pri dome dielnu. Takze uplna nezavislost, ked je najhorsie tak pustim centralu a navalim z nej do bateriek a ficim dalej. No a samozrejme victron LF powered.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@megdesign Nebude, kym nemas panely na streche :-… @kejsix Koľko kW máš na streche?Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Koľko kW máš na streche? @petersd Na niekolkych, okolo 25kWpOdpoveď na príspevok od dwh:
Ďakujem všetkým za prínosné poznatky. O tom ako f… @dwh Sú iba dve skupiny ľudí... Tí, čo si dajú fotovoltaiky namontovať firmou (asi aj dotácia) a veselo pozerajú ako im to funguje,. A potom tí, čo si to namontujú sami. Ale to vyžaduje naozaj hodne čítania, samovzdelávania, aby na tom boli lepšie, než tí, čo sa veselo pozerajú. Každá takáto inštalácia je jedinečná a špecifická. Tu tie rady nenájdeš, ani nedostaneš, lebo je to obsiahle a napríklad sú tomu venované samostatné fóra...