Fotovoltaika - prechod káblov na strechu

Riešil niekto predprípravu na fotovoltaiku na falcovanej sedlovej streche? V budúcnosti plánujem umiestniť na strechu panely a ak si tam teraz neprivediem chráničku, už sa tam cez strechu nedostanem - poschodový dom, strop nad klieštinami, do priestoru pod strechou sa nebude dať ísť.
Odpovedať
@erik8989 a urcite si ten priestor chces uzavriet? Co ak sa Ti tam casom dostanu napr. mysi? Velmi podobne som to riesil nedavno u zakaznika, ale ten pristup na povalu mal. Isla tam vsetka predpriprava podla projektu, vyvod z hlavnej uzemnovacej svorky pre prepatovky a samozrejme izolovany bleskozvod za pomoci vodicov HVI. Prestupy cez strechu bude v buducnosti riesit strechar
Odpovedať
@ondro81 nuž môžem tam dať to výsuvné schodisko, ale hore by sa potom chodilo len po klieštinách, neplánujem to uzatvárať nejakými doskami zhora, navyše na nich bude 40cm izolácia. V takom prípade by som nemusel robiť tie prechody strechy teraz.. ale jeden už je.
Odpovedať
Mám tam však len obyčajnú chráničku, tá dlho nevydrží. Je nejaká páska, čím by som ju mohol ešte omotať?
Odpovedať
Profilova fotka
@erik8989 kable vies priviest na strechu aj falosnym dazdovym zvodom, ci uz priznanym alebo zasekanym vo fasade.
Odpovedať
@mgx áno, ale tak keď sa dá nájsť riešenie tak prečo nie. Mne sa len nepáči ten kominik, neviem prečo ho nedali naopak aby do neho nemohlo napršať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?