Diskusiu odoberá 1 človek

Dvojitý križák

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Prosím vás,ma jiekto skúsenosti s dvojitým križovým vypinačom? Chcel by som si ovládať z troch miest dva svetlá.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od matejb96:

@cukrik25 pri premerani fungoval
@matejb96 tak zapoj iba obvod jedneho svetla a skus ozivit aspon ten, takto z telefonu je to na figu radit
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@matejb96 tak zapoj iba obvod jedneho svetla a sk…
@cukrik25 nemôžeš mi poradiť cez WhatsApp, alebo nejakú soc, sieť?
Odpovedať

@cukrik25 nemôžeš mi poradiť cez WhatsApp, alebo…
@matejb96 to nieje problem, ale zase je to na dialku. Musis si byt na 100% isty ze nemiesas alternatívne vodice dvoch okruhov inak sa nevymotas...
Odpovedať

@gadefox takto to je zapojené
@matejb96 nemal som na mysli schému z katalógu, ale ako to máš zapojené ty t.j. kam vedu ktoré káble ap? Možno ťa napadne, že na kreslenie nemáš čas, ale pochop, že málokto má čas na dešifrovanie tvojich 3 slovných viet a 2 hodinové dolovanie informácií četovaním. Evidentne je niekde chybka, možno je banálna, to je snáď jasné.. Budeš musieť krok za krokom testovať, kde.. t.j. prepípaj si káble, vypínače, postupne začni zapájať jednu žiarovky, pričom vždy sleduješ, či sa obvod správa podľa zapojenia (porovnávaš s tou schémou veľkosti bojsaju). Možno zapojíš jednu žiarovku a pri druhej sa obvod začne správať divne. ..ale pedantne, lebo tvoje stručné komenty naznačujú, že tvoja predstav je nereálna (napíšem dotaz a za 5 min. vyriešené). Ak chceš od niekoho radu, musíš investovať viac času - nikto nie je veštec..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@matejb96 nemal som na mysli schému z katalógu, a…
@gadefox
Odpovedať
Profilova fotka

@matejb96 to nieje problem, ale zase je to na dia…
@cukrik25
Odpovedať

@cukrik25
@matejb96 no vidis to, poriadne si pozri co si nakreslil a ako je zapojena schema výrobcu Z jednej 6tky ides na dve 7micky...tu je problem
Odpovedať
Veru - pozri (prípadne premeraj, prepípni), aké zapojenie má tá dvojitá "šestka", lebo väčšinou býva prívod na kraji a odvody oproti a vedľa v strede, nie tak, ako máš nakreslené. Býva na vypínači predtlačené. Skús pozrieť, prípadne odfotiť...
Odpovedať

@matejb96 no vidis to, poriadne si pozri co si na…
@cukrik25 ten "výkres" na štvorčekovom papieri mal byť nalepený v dotaze..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Veru - pozri (prípadne premeraj, prepípni), aké z…
@dedo758
Odpovedať
Profilova fotka

Veru - pozri (prípadne premeraj, prepípni), aké z…
@dedo758 tu je lepšia foto
Odpovedať
Vľavo dole prívod, vpravo dole a v strede odvody. Ak sedí zapojenie s obrázkom... A potom vpravo hore prívod a vľavo hore a v strede odvody... Edit: Ale radšej si to prepípni...
Odpovedať
Profilova fotka

Vľavo dole prívod, vpravo dole a v strede odvody.…
@dedo758 pri tvojom zapojení je dvojita 7 ako keby hlavný pre dve 6tky. Ale ide iba jedno svetlo, a ked prepnem na dvojitej 7 vypinace, svietia bodovky a na dvojitych6 si viem ovládať aj aj
Odpovedať
Profilova fotka
Pri zapojení predoslej zostavy sa stal dvojity križák hlavným pre dvojité 6 (funguvali dvojité 6 pekne) akonáhle som dvojitý križák vypol, nefungovali ani dvojité 6
Odpovedať

Pri zapojení predoslej zostavy sa stal dvojity kr…
@matejb96 cital si moj prispevok?
Odpovedať
Väčšinou býva chyba v šestkách. Keď do "sedmičky" zapojíš dva vodiče prívod a z opačnej strany dva odvod, nemáš čo popliesť, maximálne nebude páčka v "požadovanej kľudovej polohe". Ale to odstrániš prehodením dvoch susedných vodičov. Na "šestke" keď dáš prívod namiesto odvodu, tak to buď blikne, alebo nesvieti vôbec...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Väčšinou býva chyba v šestkách. Keď do "sedmičky"…
@dedo758 teraz to funguje zo všetkých troch miest 👌👌👌 dakujem ti aj ostatným velmi pekne 👏👏
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?