Odpoveď na príspevok od neutrino:
@gadefox mozem pouzit cokolvek pokial to nie je n… @neutrino rozumiem. Tvoj koment spadá pod bod "ďalšie povinné imperatívy". 2 ružové alebo dúhové vodiče a lopata bol extrémny prípad, lebo na tom sa najlepšie vysvetluje. Nvm ako ty (lebo zdá sa, že v tom nie je konsenzus ako vo všetkom), ak vidím červený vodič, okamžite ma napadne +DC. Ak vidím čierny, zem (0V). Podľa toho, čo píšeš, to môže byť naopak a bude to spĺňať STN, dostane to revíznu správu.. ale rozumné a IMO bezpečné to rozhodne nebude. Pri akejkoľvek anomálii 99% ľudí spozornie, musí si to prepípať/premerať alebo vyžiadať dokumentáciu - zbytočne to IMO zdržuje a čas sú $$$, že.. To je jadro môjho zdelenia celej tento nekonečnej telenovely.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@neutrino rozumiem. Tvoj koment spadá pod bod "ďa… @gadefox to je to good engineering practice / zdravy sedliacky rozum. Ked elektriku robim tal cerveny na - nedamOdpoveď na príspevok od neutrino:
@gadefox to je to good engineering practice / zdr… @neutrino ale čierny by si dal :) Ja by som ho aspoň označil bužírkou alebo bielou lepiacou páskou, chápeme sa?Odpoveď na príspevok od gadefox:
@neutrino rozumiem, čiže podľa teba môžem použiť … @gadefox nie je to presne ten typ "zvykovej logiky" (tvoj vymysleny termin). Pretoze ty hovoris, ze chranic ma byt vlavo a istic od neho vpravo, lebo zvyk je citat z lava. Ale existuju chranice, ktore pri pouziti hrebenov su na montaz vlavo a take ktore su na montaz vpravo (umiestnenie N polu), co kazdy elektrikar vie... A tu sa riesilo, ze ten co ma byt vlavo dam doprava lebo "ZVYK" a z hrebena ustiknem kontakt a istice mi budu zacinat fazou 2 namiesto 1... Co je podla teba samozrejme logicke robit to takto... A cele to je len o tom, ze mas o teme len nejaky sajn a nepoznas suvislosti...Odpoveď na príspevok od gadefox:
@neutrino ale čierny by si dal :) Ja by som ho as… @gadefox ja oznacujem kazdu jednu zilu zmrstovacou buzirkou vytlacenou ze co tam je.Odpoveď na príspevok od minoo:
@gadefox nie je to presne ten typ "zvykovej logik… @minoo vidím, že si si cez noc pripravil dôkladne argumenty, ale pre mňa je táto téma už uzavretá.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@merak @neutrino páni, musí sa CYA vodič krimpova… @gadefox áno, je to kvôli menšiemu prierezu vodiča ako je kontakt, do ktorého je vofič zapojený. Ak nehrozí uvoľnenie spoja z dôvodu rozídenia sa laniek lankového vodiča a svorka, spoj je na to aj stavaný, konštruovaný, tak sa nemusí použiť dutinka.Odpoveď na príspevok od merak:
@gadefox áno, je to kvôli menšiemu prierezu vodič… @merak je pravda, že ten vodič nedrží jeden šrób(ik), ale celá plocha (široká a hlavne dlhá). Okay, ďakujem..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@merak je pravda, že ten vodič nedrží jeden šrób(… @gadefox ale najlepšie je sa pozrieť do návodu výrobcu, ako odporúča dané zariadenie pripájať.