Strážny pes, ktorý môže byť celoročne vonku

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim vas, vedeli by ste mi poradit psika, taky co znesie cely rok byt vonku v bude (zateplenej, nie vykurovanej) a na dvore a v zahrade bez toho aby mal sklony k podhrabavaniu plota a uteku? Predstavy mam ze nieco velkostou maximum ako nemecky ovciak, rodezky ridgeback ale aj mensie nieco. A zaroven co by teoreticky odplasil medveda zo zahrady s ovcami a pri tom sa s oveckami znasal? (Uz som mal navstevu medveda a nedopadlo to dobre ani pre plot ani pre zvierata). Kedze medvede nemozeme len tak odstrelit ... to neznamena ze by som to chcel robit, ale ked sa vam uz dobija do zahrady ... Dakujem.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:

@duzu Hlavne každý psík (plemeno) má inú dĺžku ži…
@denisa_hajdukova lebo každý sa vyvíja do dospelosti za iný čas, niektoré majú už po r. mladé a každý žije v iných podmienkach,máloktorý ich má najlepšie, hlavne kopa pouličných u počerných, pouličné sú zvyknuté na prostredie a namávajú rôzne choroby , to ako keby sme my išli žiť niekam do horúcej afriky, nemáme k tomu gény ani ochranu pre veľké teplo, za 2 týždene som tam išiel skapať, vonku len v noci, cez deň majú všetci siestu
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@denisa_hajdukova lebo každý sa vyvíja do dospelo…
@duzu Veru tak. Proste pre nejaké psíka je 9 rokov dôchodcovský vek a iný je furt ako pubertiak :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:

@duzu Veru tak. Proste pre nejaké psíka je 9 roko…
@denisa_hajdukova Presne tak, každá rasa je v tomto proste úplne iná. 🙃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ernesti4:

@roxana280 v deviatich rokoch uz nadsluhuje?
@ernesti4 áno, tieto psy sa dožívajú málo, jeho mama sa dožila 7 a otec 8, už mu picháme injekciu každý mesiac librella, aby nemal bolesti a chodil, ako 2 ročný mal infarkt miechy, takže žiaľ aj to, zle skočil, tak sa tešil :-( Mala som špica adožil sa 16 a nemal zďaleka takú veterinu, žrádlo a starostlivosť, obaja čistokvní.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@roxana280 super. A majú tam na Morave šteniatka …
@tabitka337 táto pani mala sučku a psíka, boli spolu rodila len 3 vrhy, A, B, C otec Balu bol sampion. Mala vždy 8 steniat, takze uz sucku nechecla trapit viac. Mali ich ako milacikov, tak ako my:-). V Cechach ich je viac u nas sa pri Pezinku jedna osoba venuje mnozke, resp. papierovo, ale je to mnozka, poiela ich za hranice a vyhrava sutaze.:-(. Neviem kolko stoja teraz, ale my sme ho kupovali 1500, pred 9 rokmi. Je to uzasny pes, kto ma deti najlepsia volba, taky velky dobrak a ochranca, ak ideme na prechadzku a jeden sa odtrhne, zacne druheho tahat za nim ako stado nas zhana, no zlaty je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roxana280:

@ernesti4 áno, tieto psy sa dožívajú málo, jeho m…
@roxana280 aha tak to som nevedel, ze maju takuto relativne nizku dlzku zivota. tak to v tom pripade sa pekne vas dedusko dozil 👍️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ernesti4:

@roxana280 aha tak to som nevedel, ze maju takuto…
@ernesti4 osem rokov dozadu ako 8 mesacny 46 kg, teraz ma 56kg..musime mu pichat librelu kazdy mesiac, aby nemal bolesti pri chodzi uz, asi to je uz posledna zima, inak by sa uz velmi trapil a trpel, aspon do leta, keby vydrzal..jar ma velmi rad, leto neznasa, teplo je mu, je to svajciar, povodne tahali ludi z lavin, Rimania ich brali ako tazne psy do boja.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mohinder:

Zdravim vas, vedeli by ste mi poradit psika, t…
@mohinder ...niekto vraví že manžel....ten znesie veľa...
Odpovedať
Až na malé výnimky takmer každý pes dokáže v našom podnebí prežiť zimu vonku. Podmienkou je aby bol vonku stále, aj za sychravého počasia. Postupne ako sa vonku ochladzuje tak sa mu zahusťuje strsť a organizmus si zvyká. Ja mám Nemeckých ovčiakov, je to univerzálny pes, žiaden problém.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?