Poprosím o radu, čo použiť na psa proti kliešťom. Včera som z neho pooberal asi 10ks. Viem, je toho veľa ale chcel by som radu, čo je ideálne.
Plemeno : pomeranian.
Ďakujem.
Dufam ze aj ked ta boli zub tak ides po radu k obuvnikovi 🤔🙈 porad sa so svojim zverolekarom… popripade pouzi psikcarske fora/ skupiny na FB. Vseobecne dobre funguju obojky proti kliestom ale aj vodicka ktora sa kvapka medzi lopatky 🙂
@milan209 obojok je jedna možnosť (neskúšal som lebo žene to smrdí a psa mám v dome) druhá je frontline tekutina - je to k ničomu....a tretie sú tabletky, podľa mňa najlepšie a funguje veľmi dobre a dlhodobo.
@zipsuliak FB nemam, toto je forum o bývaní , dal som to do rôzne a pes patrí k teme o byvani, lebo je to pomerne častý " príživník " v domacnosti, takze tak. Zverolekar poradi to z ktoreho ma peniaze, chcel som radu z praxe. V obchode poradili obojok. Mali aj 40e že je naj, ale to sa mi zdalo veľa.
@milan209 ak mas psa v dome staci aj tabletka (obojok smrdi). vydzri 3 mesiace zvycajne. My mame krizenca jazvecika a pouzivame vzdy tabletku- stoji vacsinou 30+ eur ale mas pokoj ziadne obojky a tak. Ak vonku staci aj obojok a nemusi byt ani tak drahy
na macku/psa raz mesacne frontline (spot-on), raz za 2 dni levandulovy olej alebo podobne (tee-tree, citronovnik medzi usi 1 kvapku) a strihat travu nakratko. Teraz je sezona kliestov, za posledny tyzden som ich vybral 10
My sme vyskúšali obojky, spreje, pipetky, ale keďže je strčena v každej vode čo cestou postretneme a potom sa ešte aj vyšúcha v tráve,nič nezaberalo,až tabletka Nexgard,to ozaj že na 100%.
Ahoj, za seba, teda nášho psa 😄 môžem odporúčiť tento sprej od Kivo Petfood. https://kivopetfood.sk/product/dog-sp... Používame výlučne tento sprej už tretí rok a je naozaj účinný. Pred každou vychádzkou psa trochu nastriekame a je to. Samozrejme, každý pes je iný a každý majiteľ psa uprednostňuje rôzne spôsoby ochrany proti kliešťom. 🙂
Zvykni si. 🙂 Obojok fungovať nebude, lebo podľa obrázku má dlhú srsť a obojok musí ísť na kožu (vyskúšané na borderke). Tabletku od veterinára, to je asi najlepšie riešenie. Hlavne ho ničím nestriekaj.
Bravecto je naj ... buď s účinkom 1 mesiac alebo ako ja používam s účinkom 3 mesiace..... funguje to nasledovne...: kliešť hneď ako ochutná prvú kvapku z psíka uhynie a vyschne a psík je chránený... ja mám Nemeckého drôtosrstého stavača s ktorým poľujem a sučku Lagotto Romagnolo ktorá ma stála 1500eur čiže neriskujem žiadnu infekciu kliešťami ......