Odpoveď na príspevok od tomino9:
Laicky prepocet ktory mam odskusany je 1furik (50… @tomino9 Kolko si daval cementu do furika?Odpoveď na príspevok od radottrado:
Zdravim, idem osadzat okolo domu obrubniky na zam… @radottrado Na vašom mieste by som to riešil požičanim miešačky? Ak máte od koho je to super,ak nie tak požičovňa. Cca 10€ deň. Pomer ktorý miešame na obrubníky je cca 37.5 kg cementu na 125l miešačku. Frakcia 0-8 (riečny-premyvany) Pod obrubník suchšia zmes,na obsyp obrubníka pridať trochu vody. Toto je najlacnejšia a najlepšia metóda. Neuznávam suchý betón z betonarky keďže ten je pevnostne po troch hodinách na úrovni štrku. Vrecovany betón je drahá alternatíva. Nezabudnite zhutnit pripravené lôžko pod obrubníky. Želám veľa chuti do práce a pekný výsledok😉Odpoveď na príspevok od profistavbari:
@radottrado Na vašom mieste by som to riešil poži… @profistavbari so suchým betónom sa treba naučiť robiť. ale vlastne, načo tu budem prezrádzať moje know-how.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Určite štrk cement a miešačka. Netreba to nejako … @arcticcode Poďme si to teda zhrnúť... Na začiatok nepouzijem oslovenie nadomnou písal bez účtu pro... Reagujem priamo a oslovím menom resp. nickom. 37.5 kg na 125l môžeš rátať ako chces ale výsledná zmes bude B15 Pokiaľ používaš ešte slabší betón tak je to len tvoje rozhodnutie ktoré s tebou určite zdieľať nebudem. Svoju prácu robím inak... Stačí sa držať správneho postupu a výsledok bude bez nutnosti obrav po pár rokoch používania.Odpoveď na príspevok od worker_falcon:
@profistavbari so suchým betónom sa treba naučiť … @worker_falcon môžeš to nazvať ako chces ale po troch hodinách bez pridania cementu je to mŕtva zmes.Odpoveď na príspevok od profistavbari:
@arcticcode Poďme si to teda zhrnúť... Na začiato… @profistavbari ale ved ja som to nemyslel utocne ani posmesne. Ale typek sa tu pyta na to, ako co najviac usetrit. Takze je jasne, ze na ukor ceny musi ist dole kvalita, ne? Btw teoreticky sa daju dat obrubniky aj rovno do zeme. Aj ked na zamkovu dlazbu to bude fakt na 💩Odpoveď na príspevok od radottrado:
Zdravim, idem osadzat okolo domu obrubniky na zam… @radottrado 1 lopata cementu 4lopaty piesku.....či už vo fúriku alebo miešacka no na také množstvo škoda požičať miešačku najjednoduchšie je to miešať na kope poprehadzovanim na obrubníky úplne vporiadku.....a neponáhľať....robota nie je zajac.... neutečie 😂Odpoveď na príspevok od radottrado:
Zdravim, idem osadzat okolo domu obrubniky na zam… @radottrado kebyze byvas pri Trencine kludne Ti tu miesacku poziciam. Nikde sa tu nepise ani nespomina ci ide o obrubniky cestne alebo parkove. Otazne je tiez ake bude zatazenie, ci tam bude jazdit auto alebo sa tam bude len chodit. Ak bude popri okraji jazdit auto, tam tie obrubniky treba obbetonovat poriadne, aby sa nestalo ze to bude potom plavat. Tiez je otazne kolko tych obrubnikov ide osadzat. Ak je to to 30-40 metrov obrubnikov, tak by som si na tvojom mieste urcite kupil miesacku, hoc aj tu malu dvoj-furikovu, akurat som pozeral na bazose a za 100 eur sa da v pohode kupit. Vrecovany beton je dobry na nejake male prkotiny, na dva tri obrubniky, ale na toto urcite nie. V okoli urcite bude nejaka strkovna odkial si mozes dat doviest strk. Na voziku by sa dalo odviest strk na dve miesacky, cize ak toho budes potrebovat viac, tak asi by sa oplatilo dat si ho doviest, predpokladam ze bude ho kde zlozit. Zmes treba zarabat suchsiu, aby ti tie obrubniky neuchodili ked ich bude ustavovat. Ja davam na beton 25kg vrece cemntu do tej malej dvojfurikovej miesacky a dve 25kg vrecia cementu do tej vacsej miescky, ta ma tusim 0.25m3 objem, nie som si isty. A beton zatial dobry. Strk by som odporucil 0-22 riecny (betonarsky). Niekde sa tu pisalo ze 0-8, ale to sa mi zda dost jemny na takuto robotu, ale kludne moze byt aj ten. Hlavne aby tam bol piesok. Ja som si plot betonoval sam a ked mi robili branu posuvnu, tak typek si pochvaloval ze dobra priprava je tu spravne, ze aj betony v plote a stlpikoch su kvalitne. Ja sa na neho divam, ze ved ako tam moze niekto spravit nekvalitny beton. A mi hovoril, ze boli raz osadzat branu a ze oprel sa o plot (z betonovych tvarnic zalievanych) a ze plot spadol. A ti experti, ze aby usetrili, mali nejaku sutolinu z cesty a ze z toho robili beton a este aj na cemente setrili. Takze v prvom rade si odpovedzte na otazku ake bude zatazenie a podla toho pripsosobte postup a mnozstvo betonu. Inak Vas to dobehne. Hovoim z vlastnej skusenosti. Tak kde auto parkujem, tam sa mi trochu pohli niektore obrubniky. Nie ze by som bol puntickar, ale zamrzi to.