Ktoré terénne úpravy sú povinné ku kolaudácii?

Aké terénne úpravy ste mali dokončené v čase podania žiadosti o kolaudáciu? V žiadosti vraj treba určiť termín ukončenia terénnych úprav... Teda môže byť dom skolaudovaný aj pred ich ukončením? Mali ste napr. vydláždené parkovacie miesta, dokončené ploty, vstupnú bránu, všetky prístupové chodníky? Zo stavebného zákona mi to veľmi jasné nie je a čítala som taký článok, že to môže závisieť od pracovníka daného stavebného úradu, resp. sa to líši od mesta k mestu. Aké sú Vaše skúsenosti alebo rady? Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od riava123:

Aké terénne úpravy ste mali dokončené v čase poda…
@riava123 mal som v sypané makadamom pred domom prístup k dverám a parkovanie a inde som nič inšie nemal spravené. Do kolaudačného sa to zapísalo a potom som si robil sa mi chcelo a už to nik neriešil
Odpovedať

@riava123 nemali sme urobené žiadne terénne úpravy, kopiska hliny všade a blato na prijazdovej ceste 😅😂😂 Podľa mňa je úplne irelevantné, ako vyzerá dvor, čo ak sa mi páčia kopy hliny a neplánujem nič s tým robiť? 🤷 Jediné, čo môžu chcieť, je parkovacie miesto/miesta. Ale opäť, ak mne nevadí blato na parkovisku, čo ich do toho?
Odpovedať
Profilova fotka

@riava123 kolauduješ dom, nie ornú pôdu / nádvorie / záhradu. Z čoho vyplýva táto otázka ?
Odpovedať

@riava123 Kolauduješ iba toto, na čo si mal vydané stavebné povolenie. Teda ani žiadne prístupové chodníky, parkovacie miesta, či niečo podobne ich nemôže a ani nesmie (!) zaujímať. I keby si sa mal ku vchodu do Tvojho domu brodiť v gumakoch v polmetrovom blate, je to Tvoja vec !!! (samozrejme, ak chodníky neboli súčasťou SP)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@riava123 Kolauduješ iba toto, na čo si mal vydan…
@petersd pozor! Parkovacie státie sú automatika, že musia byť.
Odpovedať
Pozri si projekt podľa ktorého je vydané stavebko, toho sa drží aj stavebný urad. Ja som bola celkom prekvapená že máme v technickej správe aj v situacke uvedené spevnené plochy, chodník k domu... ale SÚ môže kolaudačné rozhodnutie vydať s tým, že uvedie čo je ešte potrebné dorobiť s určí lehotu (ktorú kontrolovať nebudú). Parkovanie je asi najviac čo riešia aj vzhľadom na to, aby auta nestali na ulici. Pokiaľ budú tie spevnené plochy prekážka, tak aspoň nejake dočasne riesenie treba spravit. Brána a plot nebývajú súčasť projektu a riešia sa cez ohlášku, čiže to ich nebude zaujímať.
Odpovedať
na stavebnom mi povedali, ze terenne netreba. teta uradnicka mala kde zaparkovat svoje auto, okolo domu sa presla bez zablatenia topanociek a do domu sa jej podarilo vystupit po provizornych schodoch bez urazu. a potom ju ze vsetky revizie a dodatocne dokumenty zaujimali, zhoda vsetkeho podla schvalenej architektury...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@petersd pozor! Parkovacie státie sú automatika, …
@megdesign musia, ale nikto ťa nemôže nútiť, aby si tú plochu určenú na parkovanie, mal vyloženú dlažbou a pod. Poprášim to šutrom a vyhlasim za parkovisko. 🤷
Odpovedať
Profilova fotka
Kolaudujes to co mas v stavebnom povoleni. Znama teraz neskolaudovala lebo nema predny murovany plot ... nevydali peniaze... a bol v povoleni tak neskolaudovala. Takze si precitaj svoje a odpoved najdes.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akvi:

@megdesign musia, ale nikto ťa nemôže nútiť, aby …
@akvi má to byť "spevnená plocha" a to je aj nasypany štrk...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?