Dovezená ílovitá pôda pod zámkovou dlažbou

Zdravím, mám majstrov na zámkovú dlažbu. Pozemok okolo domu skôr kamenistý, dobre mi saje vodu. Zavolali sme majstrov na zámkovú dlažbu, ktorí nám bagrom zhrnuli zvrchu ubitú hlinu, nato ale doviezli ílovitú kamenistú zeminu,(aj okolo domu až na styrodur) ktorú užabovali a na to dali jemný štrk na ktorý má ísť už zámková dlažba. Miestami ostávajú na pozemku mokré mapy, pozemok niekde rovina niekde sklon. Stále nechápem načo to takto urobili, či nemohli dať na zeminu hrubší štrk potom jemný. Takto mám dojem, že zabránili tomu aby voda vsakovala do zeme. Nebude to mať vplyv aj na studňu, ktorá je okolo pozemku? Vďaka za názory.
Odpovedať
Je to velmi jednoduche - ten bordel mali asi zadarmo :) Ale ak nieco nechapes, preco sa neopytas najprv tych, ktori to robia? Vsak treba pred pracami prejst kazdy detajl.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzonyby:

Zdravím, mám majstrov na zámkovú dlažbu. Pozemok …
@dzonyby Určite to bolíl s kamenom? Nebola to štrk frakcia 0-63, to často vizerá ako hlina zmiešaná s kameňom. Ktovie odkiaľ to doviezli. Mali st sa ich spýtať. Ale takáto frakcia je najlepšia na hutnenie pod dlažbu, lebo makadam ja neviem 16-32 nezhutníte dobre.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

Je to velmi jednoduche - ten bordel mali asi zada…
@milanista šak hej, oni mi môžu povedať svoju obhajobu, ja sa pýtam zatiaľ iba na názor.
Odpovedať
Ste sa dohodli na cene za dielo, tak spravili čo na najlacnejšie a hlavne cudziemu, makadam je po 12 eur/t a viac, je to rozdiel. Kamenitá hlina s oblými kameňmi s prímesou hliny určite to do seba tak nezapadne ako drvený vápenec, ktorý užabovaním vytvorí zámky. V podstate takáta zemina býva často na bazoši za tzv. odvoz.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Ste sa dohodli na cene za dielo, tak spravili čo …
@roman_x ide mi aj o to aby to vpíjalo vodu do zeme, tá hlina to bude skôr držať vodu na povrchu, či?
Odpovedať

@milanista šak hej, oni mi môžu povedať svoju obh…
@dzonyby jasne, ich odpoved bude na 99% toto - "my to uz 20r robime takto" 😄
Odpovedať
Zrážková voda musí čo najrýchlešie vsiaknuť, preto niekto nedáva ani drvený recyklát, pretože je tam veľa jemnej prímesy. Možno by stálo za to cez sito preosiať koľko je tam samotnej zeminy, možno je to tzv. nepremývaný riečny štrk z čistenia koryta, tam tej hliny až tak nie je aj keď sa zdá napohľad viac.
Odpovedať
trochu som odhrabal jemný štrk a toto je pod ním.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@dzonyby Určite to bolíl s kamenom? Nebola to štr…
@kajo873 dobre, ale dokáže to vpíjať povrchovú vodu? Myslím štrk 0-63
Odpovedať

@kajo873 dobre, ale dokáže to vpíjať povrchovú vo…
@dzonyby Dlažba vsakuje vodu? A hádam to dali len pod dlažbu nie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@dzonyby Dlažba vsakuje vodu? A hádam to dali len…
@kajo873 sorry zle som sa opytal
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?