Chodnik z dlažby na terče

Zdravím, rieším problém s betonovým chodníkom, ktorý vedie od bránky ku schodom do domu. Potrebujem ho niečim prekryť. Pôvodne som rozmýšľal, že naň nalepím dlažbu ale od tohto nápadu som upustil, z viacerých dôvod - nad chodnikom nie je strecha, čiže na neho priamo prší, chodník nemá žiadnu hydroizoláciu a na chodniku je vyreznaých viacero dilatačných medzier. Prvá možnosť by bola dať zamkovú dlažbu do 2-3cm štrkového podložia a po krajoch chodnika spraviť betonové obrubníky. Problém je tu ale ten, že najtenšiu čo som našiel je 4cm a to dokopy dáva 6-7cm. Ako možno vidieť na obrázku na betonovom chodníku sú 2 schody. A ak by som posledný navyšil o 7cm , tak by potom prvý schod do domu bol 4cm... ciže to veľmi nepripadá v úvahu. Aj keď by to bola najjednoduchšia možnosť. Ďalšia je kamienkový koberec, to sa ale vôbec nepáči žene. Tretia možnosť je dlažba na terče. To sa mi celkom pozdáva kedže chodník je široky 120cm a dlhý 15m cca. Problém sú ale opät tie schody. Nenašiel som žiadný spôsob ako prekryť pomocou dlažby na terče nie len boky (medzeru pod dlažbou) ale aj celý schod... Taktiež by som rovnakú dlažbu dal aj na balkón, ale tam si ju teda neviem predstaviť montovať na terče , keď do nej potom je namontované zabradlie... Ako to poriešiť? Existuje nejaký spôsob ako prekryť s dlažbou na terče aj boky schodov (podstupnice) , poprípade celý bok chodníka?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jamsbnd:

Zdravím, rieším problém s betonovým chodníkom, …
@jamsbnd zábradlie sa odporúča kotviť do čela balkónu alebo do bokov stien. Nie zvrchu, ale ak sa inak nedá z nejakého dôvodu, tak dlažbu okolo stĺpika odrezať. A sú také držiaky na dlažbu aj na schody aj na ukončenie na balkóne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@jamsbnd zábradlie sa odporúča kotviť do čela bal…
@marsdm To som videl, ale tie držiaky vôbec neriešia napr schody a podobne, kedže oni len prekryjú priestor, ktorý vznikol použitím terčov. Ale na schodoch alebo na boku chodníka by som potreboval prekryť omnoho viac ako len toto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jamsbnd:

@marsdm To som videl, ale tie držiaky vôbec nerie…
@jamsbnd je aj na schod aj štartovací profil. Tam kde predávajú dlažbu by mohli mať aj tieto profily. Alebo teda pozrieť takto online
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?