Benzínová snežná kefa VeGA 555 alebo STIGA SWS 600 G, alebo STIGA SWS 800 G

Dobrý deň, plánujem kúpu rotačnej kefy na sneh na pravidelné upratovanie príjazdovej cesty na pozemku pri dome. Výjazd z domu ide do kopca, tak to chcem mať upratané čo najlepšie a pravidelne. Preto rozmýšľam hlavne nad kefou. Príjazdová cesta vedie za dom, a odstavná a manévrovacia plocha je asfaltová, celkovo je to dokopy cca 230 m². Je to už poprerastané burinami, takže ručné odpratovanie je celkom náročné (zasekáva sa lopata). Máte niekto so snežnými kefami skúsenosti? A s tými modelmi? Čo by ste odporúčali pre domáce použitie uvedené vyššie? VeGA 555 je 4in1 (kefa, fréza, radlica, zberný kôš), čo neviem či využijem ale znie to fajn, a celý set je cenovo podobný ako stojí STIGA SWS 600 G (resp. SWS 800 G) so zhrňovacia radlicou. Rád by som, aby to vydržalo aj pár rokov, a nie iba záručnú dobu. Odpratanie (vytvorenie) chodníčkov na trávniku by bol fajn bonus, ale nie je to nutnosť. Počul (čítal) som, že Hecht značka je nekvalitná, tak z nej som možnosti neprezeral. Alebo, je na tom podobne ako VeGA a STIGA?
Odpovedať
@kravemir Hecht je otázny. Niečo od nich mám, na niečo nadávam (krovinorez a mala centrála), ale zas na iné nedám dopustiť. Ale vieš čo je úžasné? K jejich zariadeniam si dohľadám náhradný diel, podľa rozkresu ktorý si stiahnem z jejich stránok, zavolám a napríklad o 2 dni to mám doma a to za naozaj rozumné ceny. Aj 5 rokov záruky? Čo u tej VeGa? Stiga je s tým ako? Aké ceny? Som z Kysúc, snehu tu býva dosť (ale menej, než na Orave), snežných frézy od Hechtu je tu tiež dosť a nepoznám nikoho, kto by mal s ňou problémy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@kravemir Hecht je otázny. Niečo od nich mám, na…
@frantisekca Od Hecht vyzerá zaujímavo 8616 SE a 8680 SE, dá sa k ním pridať radlica a umožnujú vymeniť kefu za dvojstupňová frézu (asi horšie ovládanie na riadidlách, než čisto frézy?) ak by som náhodou v budúcnosti potreboval alebo chcel. Tie rozkresy pre Hecht sú zaujímavé. Nemám žiadne skúsenosti s ani jednou z tých značiek - Hech, VeGA ani Stiga. Neviem ako to je s náhradnými dielmi a ich cenami. Tá 5 ročná predĺžená záruka pre Hecht znie fajn. Bolo mi povedané, že stroje s motormi z číny nebrať. No, zasa čítal som, že LONCIN je čínska značka čo si chce urobiť dobré meno, a má teda lepšiu kvalitu. Aké motory má Hecht? Sú dostatočne kvalitné na dlhoročné domáce používanie? Síce, pri 5 ročnej záruke by to malo byť asi aspoň 5 rokov. Začínam zvažovať tie Hecht.
Odpovedať
Profilova fotka
hecht by som teda vobec neradil. z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze zatial so vsetkym, co som odtial kupovat, bol nejaky problem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kravemir:

@frantisekca Od Hecht vyzerá zaujímavo 8616 SE a …
@kravemir Prídem do predajne k tej Stiga, alebo VeGa a poviem, že chcem napríklad páčku ovládania plynu, alebo kartáče atď, že koľko to stojí a za koľko to bude u mňa doma.... Ak nastúpi nervozita, mokré čelo, tak sa otočím a idem het.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kravemir:

@frantisekca Od Hecht vyzerá zaujímavo 8616 SE a …
@kravemir Vybehni cez víkend do prírody vyše dediny a všimni si na akých terénnych motocykloch tam frčí náš dorast. Až na malé výnimky, je to tam samá čína - a nik z nich si nesťažuje na motory 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?