Akú dlažbu pod žumparske auto

Dobrý deň, poraďte prosím akú dlažbu máme dať na parkovisko, kde nám chodí raz za čas vzťahovať žumpu veľké auto. Dali sme neskúsene 40x40x4 a dopraskal nám ju. Samozrejme už pozeráme aj na cenu, keďže kupujeme druhu várku. Stačí nám zámková 6cm? Alebo musí byť 8cm hrúbka? A kocky môžu byť väčšie? Či ideálne malé. V stavebninach nám núkajú dlažbu za 27€ M2 a to mi príde veľa. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznacne by som v takomto pripade vela neinvestoval. najlacnejsia zamkova dlazba a vybavena. kocky radsej mensie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bramborka25:

Dobrý deň, poraďte prosím akú dlažbu máme dať na …
@bramborka25 v prvom rade to cele vybrat a musi tam ist suchy beton, najlepsie aj s kari sietou
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od richto:

jednoznacne by som v takomto pripade vela neinves…
@richto Nemyslím si, že nejako extra záleží na tom, či sú kocky veľké alebo malé. Treba sa pozerať na kvalitu dlažby.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pechop:

@richto Nemyslím si, že nejako extra záleží na to…
@pechop Jasne ze zalezi aj na velkosti kociek. Velkoformatove skor prasknu, nez maly format. Kedze maly format ma urcity mikroposuv, tak sa da praskanie eliminovat. Velky format proste praskne.
Odpovedať
Profilova fotka
nebolo by jednoduchšie zakopať potrubie zo žumpy do oplotenia, s bajonetovým uzáverom, príde vytiahne, odíde
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bramborka25:

Dobrý deň, poraďte prosím akú dlažbu máme dať na …
@bramborka25 najjednoduchšie ako píše jan45. Ale ak to chcete fakt pojazdné veľkým autom tak musíte mať správnu skladbu podkladu pod dlažbu. Pochybujem že máte správnu skladbu. V technických listoch od dlažby nájdete akú skladbu treba ak sa jedná o chodník, o parkovisko pre osobné autá, alebo pojazdné pre nákaldné autá. Celá výška skaldby pre pojazd nákladného auta môže mať aj 50cm... Zhutnený hrubší makadam 0-64, potom menšiu frakciu ďalšiu vrstu a ideálne na to suchý betón. A až potom jemý štrk s dlažbou. Ja mám pred domom spravenú dlažbu síce len 10x20cm kocky, ale podklad pre nákladné autá so suchým betónom a už sa mi tu točil plný domiešavač a nespravil kolaje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?