Odpoveď na príspevok od techmont:
Ahoj všetci majstri, mám problém z výberom karisi… @techmont pri takej hrubke aj keby si nic nedal, to bude v pohode.Odpoveď na príspevok od techmont:
Ahoj všetci majstri, mám problém z výberom karisi… @techmont Osobné autá neurobia nič 15 cm betónovej platni uloženej na zhutnenej zemine i keby tam nebola žiadna oceľová vystúž. V tomto prípade je armatúra užitočná skôr kvôli odolnosti voči teplotným zmenám. Z tých, ktoré spomínaš, ja by som dal 150 x 150 x 8.Odpoveď na príspevok od mgx:
@techmont armovanie cesty je uplne zbytocne, pret… @mgx Som zvedavý, ako dlho bude tá lávka vyzerať ako na foto. Rozumiem, že ide o nejaký druh vysokopevnostného betónu, navyše s vláknami, takže sa tam nemusí riešiť krytie ocele, ale tie subtílne steny si priam koledujú o rôzne poškodenia. Ibaže by išlo o vizualizáciu a reálne dielo bude mať parametre praktickej urbánnej architektúry. ...EDIT: tak nie, je to reálna podoba. Na celú tú "vec" spotrebovali 1,4 kubíka betónu. Klobúk dole. Akurát, že wikipedia píše, že bola použitá oceľová výstuž.Odpoveď na príspevok od mgx:
@milanpl uz je tam 6 rokov, samozrejme vandal moz… @mgx jj, som trochu off topic, ale toto ma dosť zaujalo, keďže aj pri hrátkach s betónom okolo domu používam ako výstuž betónu namiesto ocele kompozit a vlákna. Viem, že to doma nemám šancu dotiahnuť na level tej lávky, ale je super vidieť, čo všetko je v možnostiach betónu, keď sa dá zelená novým postupom a materiálom. Vďaka za rozšírenie obzorov :)Odpoveď na príspevok od techmont:
Ahoj všetci majstri, mám problém z výberom karisi… @techmont na tvojom mieste by som dal 150x150x5 a prekrytie na 1 oko.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@techmont pri takej hrubke aj keby si nic nedal, … @sousedekovci89 Radšej dám 😉 ale dík za radu.Odpoveď na príspevok od petersd:
@techmont Osobné autá neurobia nič 15 cm betónove… @petersd Ďakujem, asi aj tak spravím.Odpoveď na príspevok od mgx:
@techmont armovanie cesty je uplne zbytocne, pret… @mgx To je zaujímavé 👍Odpoveď na príspevok od rkorba:
@techmont na tvojom mieste by som dal 150x150x5 a… @rkorba Uf, to sai zdá moc málo, ale ďakujem za radu.Odpoveď na príspevok od techmont:
@rkorba Uf, to sai zdá moc málo, ale ďakujem za … @techmont co sa ti zda malo? V porovnani s tym, aby si nedal nic?Odpoveď na príspevok od techmont:
@sousedekovci89 Radšej dám 😉 ale dík za radu. @techmont mam +-18 cm beton z roku pana 196x na prijazdovej ceste. Jazdi mi po tom 10m3 fekal a teda plny ma asi 10 nasobok osobaku v pohode nepopraskalo.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@techmont mam +-18 cm beton z roku pana 196x na p… @sousedekovci89 Vtedy bol kvalitný cement 😂