Vodovodna zaslepka

Privod vody (k pracke) je zaslepeny, vid foto. Ako sa ta zaslepka vola? Ako ju odmontujem? Chcem tam primontovat ventil (kohutik). Zvladnem to sam? Dakujem!
Odpovedať
Je to zátka. Polcolová (1/2"). Nie je to veda, namontovať tam práčkový ventil. Odstavíš si vodu, odpustíš tlak. Vidlicovým kľúčom (blitzkami, francúzskym kľúčom,...) vytočíš zátku, vyčistíš závit v stene. Príde mi ten závit hlbšie, bude treba mosadzné predĺženie - 15 mm. Závity na ventile aj na predĺžení zdrsníš, napr. pílkou na železo, pilovým listom. Na ventil nasunieš ružicu (krytku, ktorá prekryje dieru) a teflónovou niťou natesníš oba závity. A našróbuješ... :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Je to zátka. Polcolová (1/2"). Nie je to veda, na…
@dedo758 Dakujem! Vyzera ze je to prilis silno zatiahnute, nejde mi to odsrobovat s tym co mam doma. Co by si odporucil kupit za naradie v takom pripade? Existuje nejaky orech na takuto stvorcovu hlavu?
Odpovedať
Originál orech neviem, otec mal na taký účel vyrobený...
Odpovedať
Profilova fotka
@yoss zavolajte si vodara, nemusite kupovat veci ktore vam budu potom na nic. Za montaz ventilu nezoberie viac ako 50 euro
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yoss:

@dedo758 Dakujem! Vyzera ze je to prilis silno za…
@yoss Potrebuješ dlhšie blitzky, resp. sikovky, aby si mal dlhšiu páku. Ak teda ten štvorhran dosť trčí,z foto nie je isté.
Odpovedať
Aj dlhsia kovova rurka postaci, co sa nastokne na povolovaci divajs... Daco sa doma vzdy najde... Ale robil by som to cez tyzden, ked sa to otrhne, aby mal kto prist
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?