Ahojte,
chcela by som sa spýtať či postačuje ukotvenie Geberitu Unifix do zadnej steny za záchodom a do podlahy? Bude stabilný? Či je nutné obmurovať Unifix?
Ďakujem
@davidmica pripoj to dakou plastohlinikovou trubkou, nie ze ak tam mas daky vyvvod zapojios to nejakou gumenou flexibilnou hadicou, proste tak aby to vydrzalo "veky"
@sysell na tom videu to je pekne vidiet no pre istotu par dotazov ten polystyren tam mam teda dat naspet a ked to obstaviam tak to normalne presitkujem hej a tu ruru na tom videu zabetonovali ??
@davidmica hej polystyren asi ostava, ta cast neni namahana, ruru asi zabetonavali alebo tam nahadzali daku omietku to neviem, Samotna misa vysi na tych tyckach a tlaci dole, opre sa aj o ten porobeton takze ta rura ked je zakozovana je v pohode, tlak sa rozlozi aj tak asi najma na tie kvadre. Misu pripojis na tie otvory z geberitu co su na video zadeklovane zltymi zatklami. Nnei to tazke ale zase ani nie uplne jednoduche, nec hes dat radsej 50€ murarovi hadam to za tolko spravi...
Ok dufam ze to zvladnem :-) takze ta rurka co jev lavo na boku mna zaujimat nemusi hej to mozem schovat za ytong a vsetko to obsravat polystyren tam teda nehat hej?? A okolie tej ruri zabetonovat alebo obstavat kvadrom a cele to zasitkovat normalne aj na ten polystyren mam zasitkovat nezabudol som na nic
@davidmica jaj ta rurka mala neviem ani naco je som zabudol, sprav tak, neviem sak zacni robit uvidis co a ako, podstatne je aby ta obmurovna bola zarovno s geberiom, na to pojde obklad a bude na to tlacit aj misa tak to musi byt pekne v rovine a pevne nech to neodpadne
No dufam ze to zvladnem sak obmurujem to riadne tam dam lepidla nech to drzi :-) a aj tu ruru obalim lepidlom asi hej ? Nech to je pevne a tu hadicku mam teda nechat tak ano
@davidmica odpad by som obalil penovym tesnenim kvoli zvukovej izolacii.
Vo vasom pripade by nebolo na skodu to pred obmurovanim napustit vodou, ci to vsetko tesni.
@stowasser tak a ide sa nato ten polystyren co tam je tam mam nehat alebo radsej to obmurovat aj vnutry alebo ho tam nehat a prilepit ho tam klebrem nech tam ke nalno
@davidmica tie tehly ti trochu precnievaju von, co to chces dokozaovat? Neviem ci je to stastne riesnie... uvedom si ze na to pojde obklad tak aby si to mal rovno a nevyrabal si si zbytocne robotu.
No uz sa buduje hehehe len neviem ako vyplnit ten priesor v prostridku mam tam cca centak fugu mozo ani nie.a este neviem ci ten polistyren co je na foto tam mam nehat len ho tam troska prilepit klebrem alebo ho dat prec a vyplnit to kvadrama co vi na yo
@davidmica
tam kde je polystyrén nádržky + ten kus polyšu pod ním, čo Ti robí vrásky nie je žiaden statický význam ho nedať a zamurovať = tak ho tam kľudne zalep klebrom o stenu
na dorovnanie toho skoku od prečnievajúceho ytongu stačí nalepiť xps patičnej hrúbky nad tieto polyše
stačí rozmýšľať, misa bude pri zaťažení max. 400kg ťahať za skrutkovnice von zo steny tie dve spodné kotvy modulu v tehle + bude misa tlačiť spodkom o tie ytongy v mieste pod kanalizačnou rúrou
takže nedofláknuť tieto miesta a celý zvyšok modulu je OK, presieťkovať a tešiť sa na kachličky 8-)