Priečka v jadre zo 7.5

Ahojte, prosím vás je tu niekto kto ma v paneláku vymurovanú priecku medzi WC a kúpeľňou 7.5 cm pórobetónovou tvárnicou? Ja teraz rekonštruujem priečka už je a je zo 7.5. Vodar povedal ze by bolo dobre predmurovat 5 cm tvárnicou lebo prereze celú tvárnicu keď bude ťahať odpad a vodu. Tiež som čítala že sa nemôže na takú stenu upevniť umývadlová skrinka. Prosim vas mate s týmto skúsenosti? Je treba to predmurovat alebo to vydrží? Ďakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme takú tenký priečku v paneláku medzi wc a kúpeľňou a strašne som nadával na chytraka, ktorý to z toho spravil. Nemožné tam zasekať odpadovú trubku Vodár má pravdu. Všeobecne platí, že min 150ku priečku pre inštalácie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od user12345:

Ahojte, prosím vás je tu niekto kto ma v paneláku…
@user12345 predmurovať. Odpad z umývadla (DN50) treba aspoň priečku 100mm, žiadnych min. 150mm všeobecne neplatí...
Odpovedať
Profilova fotka
Nech si spraví názor každý sám (Ytong príručka strana 18)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od curuj:

Nech si spraví názor každý sám (Ytong príručka st…
Všetky priečky v dome (a to mám nosné len obvody 9*13m) mám riešené 100mm ytongom. Už 7 rokov a žiadny problém. Minimálne v štyroch priečkach je odpad DN50. 150mm je na DN50 až až... "By nemala" a "nesmie" neznamená všeobecné platí....
Odpovedať
Ďakujem pekne za rady a názory.. No 7.5 plus 5 bude musieť stačiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?