Odpoveď na príspevok od posibr:
@marek vďaka za odpoveď, myslím, že to aj sú Reha… @posibr Pri výmene stúpačiek sa pripája na také potrubie, aké v tom-ktorom byte je. Predpokladám, že tam bola (resp. aj je) zelená novodurová rúra priemeru 63 mm. To býval kedysi štandard. Pripojené to je dobre. A buchot - pod tebou v pivniciach stúpačka dvomi kolenami mení smer a tam je to najhlučnejšie. Pozri, odfoť...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@posibr Pri výmene stúpačiek sa pripája na také p… @dedo758 asi som sa zle vyjadril, buchot počujem zhora, keď splašky ešte len "cestujú" na moje podlažie. Proste taký dutý zvuk buch-buch-buch, akoby sa tam odrážali, alebo čosi - pri starých stúpačkách si na to nespomínam, ale, ako vravím, možno to je normál. Môžem odfotiť aj potrubie v pivnici, ale keďže mám pivnicu na druhej strane, budem musieť zohnať kľúč a zavesím to tu neskôr. Každopádne, snažim sa odsledovať úroveň vody v žľabe predtým a potom, ako počujem zvuky po spláchnutí zhora. Zdá sa mi, že klesá, teda je možné, že tam vtedy vzniká podtlak a vyťahuje mi z neho vodu. S opisom podobnej situácie som sa už stretol, ale skôr pri rodinných domoch, kedy spláchnutie WC na poschodí vytiahne vodu zo sprchového sifónu na prízemí. Viacerí si pochvaľovali privzdušňovacie hlavice na sifóne umývadla, že to pomohlo. Ak by naozaj išlo o podtlak, pomohlo by to aj mne? Ak by som ho dal na umývadlo v byte na prízemí? Či v byte je to nonsens? Vďaka.