Odpoveď na príspevok od jakubach:
Zdravím, staviame murovaný bazén o rozmeroch (7x… @jakubach v prvom rade ty sam musis vediet co chces a co potrebujes. Zateplovat bazen z vnutra je blbost, za prve 3cm je nic a za druhe ked ten polystyren prekopnes budes tam mat permanentnu nerovnost. Treba dat 10cm z vonkajsej strany DT. Obidvaja ste vysoky a ty chces vysku vody ako v detskom bazeniku. Trysky musia mat po scitani rovnaky ak nie vyssi prietok ako nasavanie skimmer+dnova vypust. Spravit sa da vsetko, len treba vediet co a najst si schopneho bazenara co ti nebude tvrdit, ze to nie je dobre, alebo sa neda... PS akurat som napustil bazen :-)Odpoveď na príspevok od zacik:
tu je moja skusenost, staval som pred rokom Zatep… @zacik ďakujem za rady :) Asi sa prikloním tiež k skladbe DT/XPS 3cm/folia. Hĺbka je čo najviac fajn na plávanie a rozumiem, že bazén 10m je na plávanie určite fajn. Ale taký "čľapkací bazén" 7x3 či nie je moc 150cm napríklad na hranie nejakých hier a podobne hlavne u žien ? Ten slim skimmer je dobrý nápad, pozeral som to a hlladinu je možné tak dosiahnúť na 6cm od okraja bazéna (čo je oproti štandardnému 10-15cm neporovnatelné). Ak spravím vyšší veniac mohol by som sa tak dostať na výšku hladiny 134cm čo je v podstate rovnaká výška ako pri bazéne 150cm so skimmerom kde je voda -14cm od povrchu (aj keď neviem či niekto to má až tak nízko). Svetlo som si tiež myslel, že nestojí takmer nič ale cez realizačnú firmu sme tam na cene 650 (aj s pripojovacou krabicou a bezpečnostným transofmátorom). Možno to tak stojí bežne neviem..Odpoveď na príspevok od rkorba:
@jakubach v prvom rade ty sam musis vediet co chc… @rkorba Ahoj a díky za rady. Áno je to jedna z vecí, či tie 3cm niečo reálne pomôžu (nenašiel som o tom moc info). Prekopnutia sa nebojím nakoľko xps je a hlavne v hrúbke 3cm je veľmi tvrdé a ešte keď na to ide stierka fólia+ je tam voda tak to prekopnúť by bolo veľmi náročné. Z vonkajšej strany dávať 10cm mi aj dáva zmysel ale kde sa o tom niečo dočítať tak dávajú len z vnútra hlavne tak neviem.. A aký máš prosím ty celkovú výšku bazéna a samotnú výšku vody po napustení ? (aspon cca tu výšku ak si to nemeral) Ďakujem:)Odpoveď na príspevok od jakubach:
@rkorba Ahoj a díky za rady. Áno je to jedna z ve… @jakubach si zaciatocnik a co ti firemnik povie to mu bohuzial zozeries. Oni davaju xps z vnutra, lebo je to pre nich ulahcenie (zrovnanie zle polozenych DT) a tebe sa zda ze si "zateplil". Hladina je 10cm od vrchu folie, kde zafunguje prepad aby sa bazen nahodou neprelial, ale ani ten ti firma nenainstaluje.Odpoveď na príspevok od jakubach:
Zdravím, staviame murovaný bazén o rozmeroch (7x… @jakubach ..stavať sme z polystyrénových tvárnic + sieťka, lepidlo,geotextília 500 mg/ m² a ťažká bazénová fólia. Najviac tepla vám unikne cez hladinu. Svetlo máme jedno, trysky dve na rozmer 6x3. Hĺbka cca 1,3 m, ja mám 1,74 My sme viac nechceli a plávať sa dá, máme protiprúd.Odpoveď na príspevok od juanex:
Ja zakopávam plechový bazén s fóliou skoro do rov… @juanex uprime by me zajima duvod nopovky, za me uplne zbytene naopak to muze vic veci pokazit.Odpoveď na príspevok od raziel628:
@juanex uprime by me zajima duvod nopovky, za me … @raziel628 Lejem medzi ňu betón. A z vonkajšej strany aby betón nepresúšal trávnik. Mám s tým zlé skúsenosti pri obrubníkoch na okraji trávnika.Odpoveď na príspevok od juanex:
@raziel628 Lejem medzi ňu betón. A z vonkajšej st… @juanex ok zvenku jeste chapem ac byt vama mozna bych zvazil na vrcni cast pasovinu. A z vnitrni strany tu nopovku mate k cemu? nebo jenom jak "soucast" salovani.Odpoveď na príspevok od grallei:
zvislu vystuž v DT je potrebne ,,nadpajať,, v ake… @grallei zartujes? Prekytie min 50cm a vyliat naraz vsetkych 6 radov.Odpoveď na príspevok od grallei:
Ako najefektivnejšie prichytit vnutorny šalung na… @grallei natlkacimi hmozdinkami