Odpoveď na príspevok od kristinatam:
Ahojte odporucte nehaky solarny ohrev k bazenu kd… @kristinatam urcite 16m3? Napusteny po okraj 10,5m3 realne 20cm pod okraj 8,5m3, cize polovicny objem ako planovane. Na taketo mocidlo solarna plachta a vela chemie. Pokial je v chladku, tak https://www.avenberg.sk/z608-solarny-...Odpoveď na príspevok od kristinatam:
Ahojte odporucte nehaky solarny ohrev k bazenu kd… @kristinatam Kupoval som detom na leto bazen INTEX 2,44 x 0,61 m (u starych rodicov na severe Slovenska), nabrate cca 1,9m3 vody a na ohrev som pouzil nakoniec tepelne cerpadlo cca 3kW (mali sme na skusku najprv jednen Vinylový solarny kolektor 120x120cm). Na 16m3 vody ho budes s najvacsou pravdepodobnostou potrebovat tiez, ziadny solarny ohrev ti nepomoze (aspon si to myslim, mozno niekto skusenejsi toto vyvrati). Solarny ohrev by fungoval iba keby pieklo nanho cely den a mas velku zostavu solarnych kolektorov, co ale bude zatazovat cerpadlo/znizovat prietok. Alebo ak bude vonku 40 stupnov, tak potom ano, kedze dopomoze aj vonkajsia teplota prostredia. Dost pomoze solarna plachta (bublinkova folia) na povrchu bazena, aby teplo neodchadzalo. Ale my sme hriali vodu na 30-34 stupnov.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kristinatam urcite 16m3? Napusteny po okraj 10,5… @rkorba Mas pravdu, objem vody v takom bazene bude cca 8,5-9,5m3.Odpoveď na príspevok od zacik:
ja by som kupil na bazosi nejake zanovne tepelne … @zacik Presne tak, nove tepelne cerpadlo (co mame) stoji 458 Euro a hriali sme s nim na severe Slovenska, aj ked bolo zamracene, aj ked bolo chladnejsie (pod 20 stupnov). Na noc sme bazen este prekryvali krycou plachtou (+solarna plachta) a dokonca aj trochu izolovali po obvode foliou. Bol to bazen na kratsie obdobie, tak sme ho potrebovali vyhriat co najrychlejsie a slnko na tento ucel nie je spolahlive na danom mieste.Odpoveď na príspevok od toky1:
Tipnem si, že zadávateľovi témy ide o to aby mu t… @toky1 ahojte vie mi niekto poradit ,z filtracia ked je zapnuta mi vytrka vida aj z výpustu ,mam azuro 5,viete mi poradit co kupit ??Odpoveď na príspevok od robino2903:
@toky1 ahojte vie mi niekto poradit ,z filtracia … @robino2903 Daj otázku ešte raz. Pred odoslaním prosím skontroluj čo si napísal. Hento je ako výstup z nacistickej Enigmy.Odpoveď na príspevok od toky1:
@robino2903 Daj otázku ešte raz. Pred odoslaním p… @toky1 sory nemal som okuliare😂😂mam filtraciu azuro 5 ,ked je zapnuta tak mi z druhej strany kde je výpust vyteka voda asi liter za minutu,co tam treba vymenit alebo kde je chyba?