Zaujímalo by ma, či ste robili bazén (zapustený) už pri výstavbe domu alebo až po určitom čase? Čo je podľa Vás lepšie? A ako ho máte zabezpečený, ak máte malé deti? Vďaka za každú odpoveď ;-)
Tak na 36arovy pozemok jednoznacne patri bazen ;). Najprv dom a potom bazen, ked sa pytas na poradie. A odporucam (aj kvoli detom) zastresenie posuvne alebo aspon take lamelove prekrytie co ponuka Mountfield. My sme stavali pred rokom a teraz rozmyslame resp. vyberame zapusteny bazen s realizaciou na jar.
@happy_hacker presne to som sa pytala :) ci to "zbuchat" naraz pri stavbe domu.. alebo to riesit az potom, ked sa bude riesit exterier.. urcite chcem nieco kryte, ale tie vyssie prekrytia sa mi az tak nepacia :D a aky bazen mate?
@alisael hned pri zakladoch sme robili "hrubu stavbu" bazena, potom, ked bol dom hotovy, dokoncil sa bazen a ak bazen, tak jednoznacne prekryty... mas vyhriatu vodu, cistu vodu aj zabezpecenie pred detmi, a ked sa nechces kupat pod sklennikom, tak si to odhrnies a mas pokoj ;-)
druhy dom sme rekonstruovali, cize bazen sa robil az po dome, to uz bolo horsie, jednoznacne ak je moznost, odporucam robit bazen s domom...
a odporucam taketo prekrytie, nie nizke ani ovalne, tu mas aj priestor na utretie pod tym, aj si mozes dat haciky na uteraky, v pohode si tam mozes nechat nafukovacky a podobne somariny, co patria k bazenu
http://www.modrastrecha.sk/blog/tilly...
@alisael Ak ti bude chýbať zásyp do základov, tak môžeš hlinu zobrať z miesta kde bude bazén. Nevybagrovať viac ako je tvar bazénu, lebo spätne sypaná hlina nebude zhutnená, bude sadať.
@alisael Pozemok výborný aj na bazén. Najlepšie ak je súčasťou projektovej dokumentácie spolu s domom. Výstavba môže byť aj po stavbe domu. Premyslite si však aj okolitú koncepciu zelene a umiestnenie bazéna. V blízkosti neho by sa nemali nachádzať kvitnúce záhony, pretože kvety by mohli lákať včely a iný hmyz. Ani listnaté opadavé stromy. V jeho okolí musí dominovať zelená plocha trávnika. A nemali by tam byť žiadne tieniace objekty. Pokiaľ ste milovníčka vody, je dobré, aby už bol bazén celoročne využívaný. Niektorí ľudia investujú nemalé prostriedky do bazéna a využívajú ho len počas letnej sezóny. Čo sa týka detí, v každom prípade musíte zabezpečiť pevný kryt, najlepšie už kombinovaný aj so solárnymi panelmi. Z výkopu by som navrhoval urobiť terénne úpravy pozemku – depresie, aby pozemok nepôsobil rovinato (skalky, terasy).
@patentovane
Mountfiled - jedny z najlacnejších, treba preto rátať že to nie je ideálny bazén, no nedá sa hovoriť ani že nekvalitný ... U sestry je už okolo 5 rokov. Po 4 rokoch sa menila fólia, cena za ňu bola smiešna ...
urcite ho stavaj uz pri stavbe domu, vyborne vysvetlenia poskytli uzivatelia nado mnou :) manzel sa sice najprv nepotesi, kedze bude naraz vela prace, ale tak je to najlepsie. z mojho pohladu to dost poskodi zahradu a tak, ked bude postaveny naraz, mozes zacat sadit rastliny co najskor.
patentovane: rodicia maju bazen od Albixonu, podobny tomuto: http://www.albixon.sk/bazeny/samonosn...
Kazdy im odporucal tuto znacku, maju ho asi len rok, ale zatial su spokojni...