Odpoveď na príspevok od tomcok:
Ahojte, chcem sa spytat, ci sa s tym neikto stret… @tomcok na fotke nemáte vodný kameň, ale kryštáliky nejakej soli, pravdepodobne ste zle nadávkovali chémiu.Odpoveď na príspevok od branodusek:
Zdravím, aké množstvo soli ste dal na m3? Akú tvr… @branodusek Zdravim, bazen ma 17m3 a islo do neho 75kg soli, takze cca 4.5kg/1m3. Tvrdost vody som samostatne nemeral, len testerom 4v1 a vsetky hodnoty boli v poriadku aj tvrdost, ph, alkalita. Na zmakcenie som pouzil Laguna CA ( vid. foto ), pouzival som aj pominule roky. Krystaliky som rozpustil v kyseline chlorovodikovej, kde bola reakcia standardna ako ked nou cistim vodny kamen, spenenie a sfarbenie do zlta, takze urcite to je vodny kamen a nie je to sol. ( @jakubd ) Este ma napadlo, ze poslednu zimu som nechal bazen napusteny ( filtracia nebezala ) tak ci sa vapnik nemohol usadit v potrubi a pomaly sa prudenim vody odlupuje. dakujemOdpoveď na príspevok od lenkito10:
Ahoj, zrážanie bielej soli, je mozno sposobené zr… @lenkito10 vysavam automatom a v pripade, ze vysavacom cez filtraciu tak vzdy davam na waste, ale ako som pisal vyssie, podla reakcie, ktora nastala po obliati kyselinou, usudzujem, ze to je vapnik