Ph tester - modré zafarbenie

Prosím vás neviete mi poradiť čo je toto za PH?? Prečo sa to zafarbilo do modra? Stále máme problém s vysokým PH okolo 8 podľa testera, opakovane som pridávala prípravok PH mínus a stále to bolo vysoké až to dnes zostalo modré...som už zúfalá z toho bazéna.....
Odpovedať
https://www.handymade.sk/ako-pracuju-... podľa tohto je tam ph 10 ....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jasminenka:

Prosím vás neviete mi poradiť čo je toto za PH?? …
@jasminenka hento zahod za plot a kup si normalne pasiky: https://www.mastersport.sk/pasky-test...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jasminenka:

Prosím vás neviete mi poradiť čo je toto za PH?? …
@jasminenka nedavali jste tam nejaky chlor sok nebo neco jineho? Pripadne bazen je cisty / nebo steny oslizle? Mate nejakou automatickou upravnu vody nebo tak neco? @megdesign za me ty pasky jsou asi stejne (ne)presne jako tohle. Kdyz to clovek mysli vazne tak je lepsi nejaky fotometr.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@jasminenka nedavali jste tam nejaky chlor sok ne…
@raziel628 či sú presné alebo nepresné sa hádať nemienim. Používam na meranie len tie a len podľa nich udržujem vodu a je celú sezónu ako kryštál. Svokrovci mali hentie tabletky a ukazovalo to sprostosti. Keď podľa toho udržiavali vodu, stále kalná. Prešli tiež na pásiky...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@raziel628 či sú presné alebo nepresné sa hádať n…
@megdesign jo tak jestli zmena pomohla tak jedine dobre:-) ono je pravda ze ty pasky ukazou i alkalitu ktera umi prave s ph delat divy:-) ja jsem zkousel jak pasky / tablety a nakonec jsem dosel az fotometru - presne davkovani vody a k tomu urcene tablety. Mel jsem trochu problem s automatikou a az diky fotometru a meneni parametru na automatice se mi povedlo dostat mnozstvi chloru pod kontrolu. Ale jestli vam fungujou pasky jedine dobre aspon nemusite kupovat dalsi blbost do domu:-D Jediny co nezmerite asi je vazany/celkovy chlor ale to delam 1x za mesic a vetsinou 1 max 2x za sezonu se spusti superchlorace aby se ho clovek zbavil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jasminenka:

Prosím vás neviete mi poradiť čo je toto za PH?? …
@jasminenka kks, to už je životu nebezpečná voda, sa v nej rozpustíš.. Zahoď tú tabletkovú sprostosť a kúp si papieriky. Tiež som to mal a tiež mi to chujoviny ukazovalo. Tie papieriky sú OK. Ja napustím vodu na začiatku sezony, riadne nastavím PH, dám zmäkčovač, na začiatku zachlórujem a potom už len dávam tie veľké tablety 4v1 a celú sezonu je voda priezračná ako kryštáľ. A mám guličkovú filtráciu, z pieskovej bol bordel v bazéne a ešte ani nevedela tak pekne filtrovať, ako tie chlpaté guličky.
Odpovedať
Profilova fotka
klasicke ph papieriky kupte toto je akesi divoke
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?