Ahojte strechaci, chcem sa poradit ci niekto nemal rovnaky problem..mam bazen od moutflieldu 4,6m kruh co je cca 20m3 vody.
Pouzivam nan cerpadlo o vykone 6m3/hod a nadobu kde je cca 15kg naplne ( soli ). Niekedy ked vysavam vysavacom dno bazena mam pocit ze pri vacsich necistotach mi vracia filtracia cez trisku spat necistoty do bazena..prejavuje sa to ako viditelny prud vody bielej farby ( neviem ci to nie su bublinky ale skor nie ako ano )
Preto si myslim ze mam nedostatocnu filtracnu nadobu a piesok mi to neodchyti a preto ucinost vlockovaca a prejasnovaca je slaba a preto mam teda tu vodu taku mliecnu zakalenu ( ledva vidno dno bazena )
Vsetky hodnoty vody su v norme ( PH,chlor,alkalita,tvrdost )...
Kamos ma na 25m3 bazen nadobu o velkosti 100kg piesku...
Viete niekto poradit co na bielu zakalenu vodu?? alebo je to podla Vas ( ako aj podla mna ) tym slabou pieskovou filtraciou?
Premyt piesok vo filtracii, nechat filtrovat 3-4 hodiny a opakovat, kym sa voda nevycisti. Pridat vlockovac cca 3-4 hodiny pred vypnutim filtracie, nechat cez noc usadit necistoty na dne a dalsi den povysavat. Tiez som mal spinavu vodu, bazen ten isty a filter mam asi 10 litrovy .. ziada si to castejsie cistenie, no nie je to nic hrozne. Na hadiciach mam ventily, pred cistenim uzavriem, odoberiem filter, zahradnou hadicou ho premyvam ( s moznostou preplachu filtra spatnym chodom nemam dobre skusenosti)
@milan_vt tak cistim spatnym preplachom cca 2 krat denne...mutnu vodu by to mozno poriesilo ale co vysavanie ze to hned spatna hodi spat do bazena...toto uz s tymto nevyriesim...
Mne sa zda efektivnejsia naprava kupu 50-100kg filtracnej nadoby s pieskom a mal by som mat pokoj..co myslis?
Ja mam este mensi filter nez ty a nemam problem. Ked som cistil filter spatnym preplachom, mal som ten isty problem, ze cez trysku mi to hadzalo necistoty spat do bazena. Potom som to rozobral, strcil hadicu az na dno tej nadoby kde je piesok a preplachol som ho takto, vyplavilo to strasne vela spiny, kalu a vsetkeho mozneho. Od vtedy cistim filter iba takto, je pravda ze aj piesok treba menit, lebo pouzivanim sa obrusuje a ked nie je dostatocne "ostry", nezachytava uz necistoty tak ako by mal. Na tvojom mieste skusim najprv preplachnut filter hadicou, dat vlockovac, povysavat.
@milan_vt OK diky za radu...skusime uvidime..
piesok je tohtorocny novy ( filtruje asi len mesiac ) predpokladam ze bude OK...
skusim tu hadicu vopchat do vnutra a vyplavit co vijde...
PS. co v pripade ak prezeniem vlockovanie??? na nete odporucaju dat chlorsok..
@pluvko pri vysávaní prepnúť viaccestny ventil na "odpad" - waste - preč z bazéna. Potom tu trochu vody dopustiť.
Ak sa preženie vločkovanie - koagulácia- nič sa nedeje. Žiadny chlór šok.
@megdesign vidis?? to na odpad ma nenapadlo ze ten najvacsi bordel riesit cez to...
co s mliecnym zakalom??? lebo mam taky pocit ze to je nedostatocnym pieskom...
lebo nevidim dovod preco po 2-3 dnoch filtrovania nemam vodu kristalovo cistu / aj ked sa nikto nekupe ) a pritom aj vlockovac tam je, aj vsetky hodnoty su v norme...tak nechapoem
A ked si dal piesok do filtracie preplachol si ho a nasledne usadil??
Je poloha preplach vtedy sa filtracia cisti a treba potom do polohy usadenie ( zafiltrovanie ) ho usadit aby fungovalo spravne.
Poloha odpad je len na vypustanie.
@wolodymyr tak ja to robim tak ze dam preplach ( vali sa spinava voda vonku cez odtok ) nasledne prepnem na vyplach ( vali sa voda vonku trosku spinava a po par sekundach uz ide cista ), nasledne uz zapnem na poziciu filtracia...
ziadne ine tam nemam...mam uz len odpad, zazimovanie a tretie uz neviem co tam je...
Ahojte, tiez mam podobny problem. Voda je mliecna az zazelenala. Ale ci pouzijem prejasnovac, vlockovac alebo shock ma riasy, nic nepomaha. Su to drobnucke casti, ktore ked povysavam, prejdu filtrom spat do bazena. Nie je to standartny bordel ako apina zo studne, aby sa lahko povysavala, ale rychlo sa rozviri. Minuly rok ame menili piesok do filtracie, aj sme teraz preplachovali a nezda sa nam spinava voda.
@leatea preco vysavatd cez filter?
Prepnite ho do odpadu a vyriesene.
Vzdy to tak robim ked je spodok extra spinavy, zaroven dopustam pridam CA cko a vybavene.
@gkrivanek kedze dcera chce pomahat, tak nechavame aj ju povysavat bazen. navyse nemame na zahrade moznost len tak napojit hadicu na odpad, takze ju niekto musi drzat. ale skusim to vecer za pomoci manzela.
@jozefsv pH by malo byt 7, pouzivame papieriky. ako sme kupili filter na hadicu pri napustani bazena vodou zo studne, bojujeme s tymto. predtym, ked sme boli na dovolenke a zazelenala voda, lahko som to chemiou precistila a bola priezracna. od minuleho augusta mame tento problem. voda bola napustena pred tyzdnom a filtracia bezi kazdy den.