Ake WPC dosky by ste mi odporucili okolo bazenu?
Aby vsak aj po par rokoch vyzerali stale pekne.
Alebo je lepsie ist do dreva, a do akeho? ... aby to malo takuto farbu. Dakujem
@vivin určite wpc dosky, drevo k bazénu nie. doporučujem @stolarbb, má tu pro profil na streche, robil nám z wpc dosiek teraz plot a bude neskôr aj terasu. dosky, s ktorými robí sú kvalitné.
@vivin Tazko poradit, ja osobne som videl 4 realizacie uvedeneho systemu z dreva (priznam sa, neviem ci to bola termo borovica alebo nejaka super na to urcena japonska ceresna, v dreve sa nevyznam), najmladsia z tych realizacii mala 3 roky a ostatne okolo 5-6. 3kusy boli na terasach, posladna bola na chodnicku k zahrade. V castiach, kde to mali prekryte strechou to este bolo ako-tak na pohlad OK, ale to, co bolo mimo - pokrutene, dopraskane, olupane a vyrazne opotrebenie bolo aj v okoli terasovych dveri (taky pas, kade sa najcastejsie chodilo). Navyse drevo a voda... Z WPC som videl pokladku na "teraso-balkone), malo to rok,v celku OK, zaujimal som sa o to a co mi len domaci spomenul, ze to dost vybledne (bolo vidiet v rohoch pri zabradli, kde nesvietilo slnko). Clovek ked si o tom cita, tak sa dozvie vselico - ze vraj su rozne cinske napodobeniny atd atd, tie "originanel" su zas vyrazne drahsie...tak ja neviem
A co tak kamenny koberec?
zalezi na financiach, drevo vydrzi dazd,sneh,slnko,takze vydrzi aj okolo bazena. nevyhoda-cena,vyhoda nieje v lete horuce.
drevoplast je horuci a to riadne ked sa rozpali,niektore aj smrdia.
ak vsak chces aby drevo malu farbu ako na obarzku,musis sa kazdorocne starat-olejovat,prebrusovat.....alebo ho nechat zpatinovat=zosednut.