Prosím o radu. Už druhý rok máme v bazéne zelenú vodu - fuj. Samá riasa. Filtrácia je piesková a chlor.tablety dávame tiež. Ako si poradiť s týmto poblémom? Ja by som najradšej vodu vypustila, bazén vyčistila a napustila čistú vodičku, ale môj manžel nechce. Preto prosím o radu.
@originalx@robertoba@slizko4
Soľ môže sused dávať, ale.... Musí mať elektródu na elektrolýzu soli(Na+, Cl-). Anión chlóru zabezpečuje dezinfekciu. A to už je riadna pálka za elektródu.
@roberto1923 nema ziadnu elektrodu..akurat povedal, ze sa bazen nesmie zakryvat plachtou..ma ten obycajny kruhovy co sa nafukuje a nic mu ta sol nespravila.
Mali sme presne tieto problémy s vodou zo studne, až sme zavolali odborníka-bazenára a ten hneď povedal jednoznačne, treba napustiť mestskú vodu a je po probléme. A mal pravdu. je to úúúplne super.
@kkristian Je možné pridať prípravok minerál aj potom čo chlór zareagoval na železo a mangan v studnicnej vode alebo sa musí bazén celý vypustiť a zopakovať celý proces s najprv pridaním prípravku na odstránenie železa vo vode?