@y2k a vedia sa chudence zelenkave z toho bazenoa dostat? Neviem sice aky mas bazen, ale co ked sa bńevedia von vystverat. Asi im treba spravit peknu plosinku po ktorej vyskackaju.
A mozno uz aj vajicka nakladli, za chvilu sa ti v bazene zubrienky vyliahnu. Budes mat nazornu ucebnu pomocku na biologiu pre detvaky zo sirokeho okolia. Za primerane mierny poplatok im umoznis sledovat na vlastny kukuc vyvoj obojzivelnikov
@zita19 nápad za milión :-p Treba si vážiť, že ho poctili návštevou a dopriať im čo potrebujú. Nie každý sa môže pýšiť bazénom so žabami, so žubrienkami.
@y2k Tu ma to vzdy nejako prekvapi, kedze sme na takom fore na akom sme. Som myslel, ze tu sa ta uroven vacsinou udrzi :-D ..ale zrejme som sa zmylil a aj tu sa vzdy najde niekto kto je schopny vsetko zvrhnut inym smerom, ale fajn aspon sa nasmejem :-)
@zita19 tak to už potom každý podľa svojho gusta. Aj keď myslím, že to čo si napísala, že nie je zrovna podľa tvojho gusta. Skôr možno by to bolo podľa gusta nejakého tvojho suseda :-p
@kunver: ale keby prisla nejaka zubrienka ze by sa rada pridala by nebolo od veci nie? :-D
No ale aby som aktualizoval stav, bazen som reozbehol, voda sa vycistila, ziadna zaba uz nema zaujem :-)
Vidim kde sa ta tema zvrhla, ale je mozne dostat odpoved na povodnu otazku? Teraz ich mame v bazene pozehnane, dokonca sme pridavali Savo ako kazal vyrobca - nie kvoli zabam, ale aby sa nam neznehodnotil bazen. Mame tam staru vodu z minuleho roka, bazen budeme tento rok prvy krat cistit, vypustat vodu a spustat...
@y2k ako si s tym nakoniec dopadol? Mas stale problem so zabami...?
Ako to fakt je problem? Zober sietku , vyber zaby do zavaraninovej flase a vyvez ich dakam daleko. Vycisti bazen, daj chemiu, spusti cerpadlo. Med uz bude dkst tepla ,kupte sa.
@lenka_21: vsetky co bolo treba som povyhadzoval, rozumej vybral sietkou a zaniesol daleko za zahradu...a na zimu som prekryl bazen troska inak ako po minule roky, plachtu som pevne natiahol nad bazen, po minule roky tam len tak plapolala, takze zaby sa tam mohli dostat len tazsie
zatial som ziadne nezpozoroval v nom, ale este som ho neodokryval :-D
ak tam nahodou nejaka bude postup zopakujem
PS: uz bolo tak teplo ze som normalne premyslal nad spustenim bazena ale nedostal sa k tomu :-D
@lenka_21 podla mna jedine co zabera ako ti uz aj @y2k napisal, dobre ho zakryt aby nemali sancu sa tam dostat, ked sa necha len tak otvoreny, alebo nejako len tak zakryty, ze nieco prehodene, tak to je jasne, ze nemaju absolutne problem sa tam dostat ;-)