@alexia321 tento recept som použila prvykrat a aj pri nom zostanem, našla som ho niekde na nete :
250 g hladkej múky (dala som celozrnnú špaldovú)
90 g Sweet family práškového cukru
125 g masla
1 vajíčko
2 lyžice medu
1 a pol lyžičky škorice
Všetky ingrediencie dáme do misy a vypracujeme cesto. Uložíme hona hodinu do chladničky. Cesto potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na približne 4mm a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré potom opečiatkujeme. Mne sa osvedčilo predtým pečiatku “namočiť” do múky a tak sa krásne odlepila od cesta. Taktiež sa vyvarujte príliš tenkému cestu, rýchlo sa pripečie a nebude to pekne otlačené. Keksíky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť pri 190°C cca 8 minút. Treba to sledovať, rýchlo začnú hnednúť kraje. Hotovo!
@liviaz to máš recept od Angie bakes, mne sa nepodarili, nebolo to vidno. Možno to aj bolo tým,. že som nemala hladkú múku, ale dala som polohrubú a dcéra tam nasypala 4 lyžice škorice :-D
@limoncino nie, to som našla niekde u nejakej kočky ale už si nepamatam, ale nebolo to angie ,teda o uplne pôvodnom zdroji neviem. Mne sa podarili na prvyšup, ale je pravda, že to cesto musi byť fakt take sušienkove, nesmie napuchnuť, lebo sa nepodaria. A velmi záleží aj od kvalitnej pečiatky, čo som pozerala, niektore tie pečiatky vyrabaju teda dosť nekvalitne a potom aj výsledný efekt tak vypáli