coverphoto
Aktívny

janamartish

Jana Martišková
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 31. jan 2014
býva v meste Nitra
Info o bývaní
Stav   Staviam dom
projekt   Dom
Aktivita
230 príspevkov vo fotoblogoch
524 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Skupiny
Staviam domNitraZariaďujem byt
Sledované fotoblogy (311)
Kolekcie
  • Najkrajšie inšpirácie ...
  • Renovácie starého náby...
  • Tehlový obklad v inter...
  • Vyvýšené záhony
  • Chatky
  • Vianoce 2020
  • Bazény z Modrej strech...
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Juchúúú, podľa najnovších informácií budú môcť byť záhradníctva, stavebniny, železiarstva a farby a laky opäť otvorené 🙂 teším sa kvôli ľuďom, ktorí mali naplánovanú stavbu domu na túto jar, no nemohli začať alebo pokračovať kvôli zatvoreným prevádzkam. A teším sa aj na všetky nové projekty, ktoré počas karantény vymyslíte. Máte už nejaké plány, ktoré ste doteraz nemohli realizovať, lebo vám chýbal materiál? 🙂

  • telma321"Upúšťa sa od počtu opatrení"....citujem hlavného hygienika...automobilky sú zatvorené a zahradníctva a ostatné /viď.hore zoznam/ sa otvárajú. To nám na našom malom Slovensku tá trpezlivosť, zodpovednosť a empatia dlho nevydržala. Nehovoriac o strachu z tejto pandémie. Myslíte si snáď, že Taliansko a Španielsko sú na inej planéte? To sa nedeje mimo nás, stále to nieje za nami. Treba sa uskromniť.
    • janamartish
      AUTOR
      @telma321  v zásade s tebou súhlasím, že najlepšie je zostať doma. No na druhej strane, táto situácia nebude trvať už len pár dní, môže to trvať ešte niekoľko mesiacov a musíme sa jej nejako prispôsobiť. Život sa nezastavil úplne a hľadajú sa spôsoby, ako na jednej strane chrániť zdravie všetkých ľudí (primárne ohrozenej skupiny), no na druhej strane aj spôsoby, ako pomôcť ľuďom, ktorí zo dňa na deň museli zatvoriť svoje prevádzky a prišli o jediný príjem, ktorý mali, majú zamestnancov, o ktorých by sa ako zamestnávatelia mali vedieť postarať. Ak by teraz mali mať niekoľko mesiacov zatvorené, úplne ich to zruinuje a mnohí by museli všetkých prepustiť. Nevedeli by sa postarať o seba, o svoje rodiny. V tejto situácii si hľadať nové zamestnanie bude tiež extrémne náročné.

      Každopádne, prevádzky sa otvárajú s tým, že musia dodržiavať hygienické opatrenia, ktoré sa dnešným dňom ešte sprísnili - okrem rúška sú povinné už aj rukavice alebo dezinfekcia rúk (obe možnosti by mala vedieť zabezpečiť daná prevádzka - ak ich nebude vedieť zabezpečiť, nemôže otvoriť, prípadne ju bude môcť hygienik zavrieť). Zároveň platí, že v predajni môže byť max. 1 zákazník na plochu 25m2, čiže nepríde k hromadeniu ľudí. Plus ďalšie opatrenia, ktoré si všetci vedia dohľadať a poznáme ich.

      Nie je to jednoduchá situácia pre nikoho, ani sme v nej nikdy neboli. Hľadajú sa opatrenia, kompromisy. Je to veľká skúška pre všetkých. A myslím, že keď sa ukáže, že ľudia sa správajú nezodpovedne a nebudú dodržiavať hygienické opatrenia, toto uvoľnenie sa opäť zruší. Všetko sa mení zo dňa na deň, podľa vývoja situácie.
      • luba142My máme objednaný nábytok do predsiene a detských v Decodome aj sedačku a keďže je zavreté zatial, tak netuším kedy ho budeme mať 😟
        • lesia66Toto by bola dobrá správa - ale nie pri takej kope nezodpovedných ľudí - ako je na SK. Príliš sme sa nechali opantať relatívne nízkym počtom nakazených - lenže poriadne testovanie ani nezačalo. Ja osobne som bola za to aby boli opatrenia čo najprísnejšie a trvali kratšie - ako napr. v Číne a nie že teraz sa urobí ilúzia, že sme z najhoršieho vonku. Dúfam, že ak toto opatrenie budú ľudia zneužívať, že s nim urobia rázny krok.
          • lesia66A ešte niečo som zabudla napísať proti tomuto vírusu sa dá "bojovať" len keď sa nebudú robiť kompromisy. Sme jednoducho nepoučiteľní.
            • lesia66@luba142   nič proti - ale mne osobne by v čase pandémie bolo úplne jedno, či budem mať nejaký nábytok do chodby v apríli alebo v júni. Oveľa dôležitejšie sú prísne opatrenia aby sme neboli na tom tak ako Taliani. Toto dnešné uvoľnenie predaja môže mať ešte veľmi zlé dôsledky.
              • telma321@luba142  neboj, dočkáte sa.
                • luba142@lesia66  je to mozne, ale keby sa musis vystahovat do noveho domu a nemas tam co dat tak by si to riesila. My mame stahovanie podminene predajom bytu k 1.5.a okrem strechy nad hlavou a kompletnej kupelky nemame vobec nic dokoncene nemame v dome vobec
                  • lesia66@luba142   ja si teraz hovorím, že keď sme celá rodina a blízky zdraví - všetko spolu zvládneme.
                    • marfushik@lesia66  Myslim, ze Slovaci sa spravaju este dost zodpovedne, co pocuvam od ludi z Rakuska, Nemecka, vidim fotky z UK... a ano, testujeme malo, ale aj tak sa to opatreniami podarilo vyrazne spomalit, lebo tu denne nepribudaju stovky ludi, co potrebuju hospitalizaciu, o tom by sme vedeli aj bez testov, ze nam zacinaju kolabovat nemocnice. Aj tak si myslim, ze este tyzden mohli pockat s otvorenim tychto prevadzok... Lebo v pondelok budu vsetci v Obi a pod. U nas inak uz tyzden funguje obchod tak, ze vstup len s vozikom a je ich len 5, dnes rano o pol 7 som cakala asi 15-20 min v rade pred obchodom, sice vsetci ruska, odstupy, ale fakt si to neviem predstavit v supermarketoch, ked este skracuju hodiny a 3 hodiny vyhradili seniorom, to sa nakup moze pekne natiahnut
                      • lesia66@marfushik  Čím menej sa testuje - tým viac nakazených môže šíriť nákazu - je to len o tom. A to, že sa netestuje bude mať dôsledok pozdejšie - možno o mesiac. Myslím, že v pondelok sa naplno prejaví zodpovednosť ľudí a na tú by som sa veľmi nespoliehala. My sme len tri týždne od prvého pozitívne testovaného - niektoré štáty to ťahajú od januára. U nás má byť vrhol na 100 deň a to je ešte sakra ďaleko.
                        • carolinka@marfushik  obi ani veľké predajne sa neotvoria. Je to len pre maloobchodné predajne. Teda malo by byť....
                          • (neprihlásený)@carolinka  obi otvara robi tam znama a od pondelka uz idu.
                            • marfushik@lesia66  ved ale o to ide, spomalit to sirenie, aby to zdravotnictvo zvladlo, zastavit sa to uz neda nijako. A podla tej studie, kedy ma byt vrchol na 100.den, sme uz mali mat stovky ludi v nemocniciach uz teraz, zatial ich je 85
                              @carolinka  ale obi je maloobchod 😉 to nema s velkostou predajne nic spolocne, maloobchod predava konecnemu spotrebitelovi
                              • carolinka@bungalovmoj  
                                @marfushik  na ich stránke je len ze otvárajú objednaj a vyzdvihne ale obchod ostáva naďalej zatvorený . Otázkou je dokedy?