Spustili sme Wiki Modrá strecha

Je pre mňa potešením písať pre vás tento článok. Jednak je radostnou úlohou oznamovať pozitívne novinky, a zároveň konečne zverejňujeme to, na čom sme v posledných dňoch a týždňoch pracovali.

Čo je a čo bude Wiki Modrá strecha?

Cieľom Modrej strechy je zhromažďovať užitočné informácie pre ľudí, ktorí riešia svoje bývanie. Pre tých, ktorí ešte len plánujú stavať, alebo pre tých, ktorí už zariaďujú a menia svoj dom na domov.

Vytvorili sme na Streche nový priestor, kde všetky potrebné informácie budú na jednom mieste – Wiki Modrá strecha. Zbierame informácie, hľadáme témy, zisťujeme, čo ľudí zaujíma a čo vyhľadávajú. Zozbierané informácie ukladáme do článkov, ktoré budú tvoriť našu internetovú encyklopédiu o stavaní a bývaní.

Wiki Modrá strecha je zatiaľ len súhrnom niekoľkých desiatok článkov o stavaní, zariaďovaní, domácnosti a záhrade. Čo je však naším cieľom? Wiki Modrá strecha chce byť najväčšou online encyklopédiou o stavaní, bývaní, domácnosti a záhrade. Chceme, aby si v nej každý našiel to, čo potrebuje k tomu, aby si vytvoril svoj vysnívaný domov.

Encyklopédia nestačí

Osobné skúsenosti ľudí sú na nezaplatenie a vieme, že mnohokrát sú práve informácie založené na osobných skúsenostiach hodnotnejšie, ako encyklopedické údaje. Preto pri každom článku encyklopédie nájdete zoznam aktuálnych diskusií na danú tému. Rovnako tiež môžete vytvoriť vlastnú diskusiu, podeliť sa o svoju skúsenosť, alebo sa opýtať na niečo, čo ste v článku nenašli.

Wiki bude rásť

Wiki Modrá strecha sa ešte len prednedávnom narodila a zatiaľ je úplne v plienkach. Tak ako takmer všetko, rásť musí postupne. Rozhodli sme sa encyklopédiu spustiť aj s vedomím, že zatiaľ obsahuje len veľmi malú časť informácií z oblastí, ktoré bude časom zahŕňať.

No teraz už môžete k jej tvorbe prispieť aj vy. Ako? Pomôže nám, ak nám napíšete svoje postrehy a napíšete nám spätnú väzbu. Ak by ste aj vy chceli do wiki prispievať svojimi článkami, stačí mi napísať internú poštu a poviem vám o tom viac. Napísať mi môžete i vtedy, ak ste našli v hotovom článku chybné údaje, alebo máte návrh na tému, ktorá vo wiki chýba.

Wiki budeme tvoriť postupne a budeme radi, keď ju budeme môcť tvoriť, vychovávať a usmerňovať spolu s vami, pre vás. A verím, že spolu sa nám podarí vytvoriť najväčšiu internetovú encyklopédiu o bývaní.

Prajem krásny deň :)
Jana, 4nets team

  • tvojaritkasuper....
    • matoradoVyzera to dobre. Dufam, ze ma otagujete, ked ma budete citovat.. 😃 😃
      • zuzula71@matorado  zadara samo )))) ...
        • lubinkag.clovece, ludia, klobuk dolu! a vdaka 🙂