Podpis zmluvy o dielo a začiatok stavby

Ahojte, s budúcim zhotoviteľom rekonštrukcie - stavby RD máme pripravenú Zmluvu o dielo. Myslela som, že ju podpíšeme a následne začnem robiť potrebné - nevratné kroky na prípravu staveniska, ale konateľ firmy chce, aby som najskôr pripravila elektrickú prípojku a až potom vraj podpíšeme zmluvu. Pre mňa to však znamená odpojiť dom od prúdu, odsťahovať sa a dúfať že konateľ dodrží slovo. Je postup konateľa firmy štandardný?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:

Ahojte, s budúcim zhotoviteľom rekonštrukcie - st…
@zenobiaiii ja to celkom chápem. Ty podpíšeš zmluvu s nejakými termínmi pre neho záväznými a zrazu bude problém s presunutim prípojky (predpokladám elektromer z domu do plota) tak ich to bude brzdiť. Chcú očividne podpísať zmluvu a začať makať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:

Ahojte, s budúcim zhotoviteľom rekonštrukcie - st…
@zenobiaiii neviem aká je situácia, ale nedá sa nová prípojka len vybudovať a až potom prehodiť elektromer keď sa bude aj dom uvoľňovať? Veď to sa vonku kope/ pretláča/ťahá.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igor256:

@zenobiaiii ja to celkom chápem. Ty podpíšeš zmlu…
@igor256 predpokladáš správne, ide o prekládku elektromera. Tým, že po podpise zmluvy chcú začať a nie ešte čakať kým sa prekládka uskutoční, aj zdôvodňujú svoj postoj. Len by mi narobili riadne problémy, keby po uskutočnení príprav z mojej strany nedodržali slovo čo sa týka podpisu zmluvy a dalšej realizácie. No možno to skúsim risknúť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:

Ahojte, s budúcim zhotoviteľom rekonštrukcie - st…
@zenobiaiii ... v zmluve o dielo musí byt popísaný stav domu na začiatku a po prerabke, čo je vlastne predmetom zmluvy. Ak máte v zmluve počiatočný stav domu, kde nebyvate, vybavenú novú prípojku a podobne... tak neviem prečo to nesplniť. Ak tam máte niečo, kvôli čomu to nechce podpísať, tak na to má dôvod.. treba zvážiť, či nie aj oprávnený. On sa bojí, že budete xy dni bez ele... to ho zbrzdí a náklady personálne navýši. Doplňte tam alternatívu, čo sa dobrovoľne dohodnete a následne aj zazmluvníte a hotovo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@zenobiaiii neviem aká je situácia, ale nedá sa n…
@marsdm áno tak sa to aj plánuje, akurát že firma chce podpísať zmluvu - teda vziať na seba záväzok, až potom ked bude pripravený elektormer v plote a my odsťahovaní v dočasnom prenájme. Z toho mám obavu že budeme konať vážne zmeny len na základe slovnej dohody.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:

@igor256 predpokladáš správne, ide o prekládku e…
@zenobiaiii ak je elektrina jediný "problém" tak dá sa fungovať aj po prekladke. Nebude to náhodou zrušenie odberného miesta a vytvorenie nového? Urobte najrpv nové, potom zrušte staré a od hodín (z plota) si môžete do domu potiahnuť dočasný kábel ak by ste v dome potrebovali par týždňov fungovať... Keby sa jednalo o prekladku tak tiež rovnako. Jedine by mohol byť problém keby bolo treba čakať medzi zapojením na stĺpe a zapojením hodín. Treba si zistiť kedy vám čo elektrárne urobia. Potom vás nebude toľko tlačiť kedy majstri začnú. Ak je toto jediná/najdôležitejšia vec.
Odpovedať
ved to vsetko sa da pripravit kym je este pripojene a potom ohlasit vymenu elektromeru a iba sa to prehodi ... to je najmensi proble ak budu hodiny tak docasne natiahnut kabel a zapojit do starej skrine, kedze asi budu ak domovy rozvadzac robit prip inde bude ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igor256:

@zenobiaiii ak je elektrina jediný "problém" tak …
@igor256 ďakujem za upozornenie, elektrárne majú spraviť na stĺpe pripojnú skrinku s nožovou poistkou, ktorvie či to spravia naraz s preložením elektromera
Odpovedať
vďaka všetkým, ako vidím, správanie firmy sa vám nezdá nijak divné, skúsim sa teda s nimi dohodnúť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:

@marsdm áno tak sa to aj plánuje, akurát že firm…
@zenobiaiii nová prípojka by sa robila asi tak či tak, čiže aj keby to táto firma náhodou odmietla, tak elektrina je funkčná a dom stále obývateľný. Len najľahšie by bolo keby aj oni vybudovali novú prípojku, nechali si to zaplatiť a potom podpisať zmluvu na celú rekonštrukciu, dať prehodiť hodiny, vysťahovať sa a hneď začať robiť. Keďže rekonštrukcia asi obsahuje aj nové rozvody elektriky vnútri a iné veci, mohli by to robiť na komplet len teda etapovo a platby tiež po vykonaní dohodnutej práce.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@zenobiaiii nová prípojka by sa robila asi tak či…
@marsdm prípojku k domu a od hodín k domu, rozvody vnútri urobia. Na kľúč budú mať obavy pravdepodobne z časovej neistoty. Je už projekt prípojky? Kedy schvália projekt prípojky? Kedy prídu nahodiť poistky na stĺp a pripojiť? Kedy prídu nahodiť merač? Preto chápem firmu, že im je to najlepšie prísť na hotové. Alebo vám dajú do zmluvy premrsteny čas aby sa nedostali do tiesne. Ale nechcem maľovať čerta na stenu snáď sú normálni a dá sa ľudsky dohodnúť, ja len popisujem čo môže byť problém a prečo môžu byť opatrní.
Odpovedať
u nas sme vykopali jamy za pol dna, za hodku to pretlacili chranickou pod cestou, natiahol sa kabel, osadila skrinka, natiahol kabel do domu, nechal dlhsi, na jeho konci pracovna krabica na 2 zasuvky a 1 400v sa nechala zrolovana za stenou uz, potom sa len zapojili hodiny, a kabel sa postupne "daval" po podlahu ako sa robilo nakoniec kabel skoncil kde mal, zasekal sa do steny, osadila krabica rozvadzacu, zapojili nejake obvody a zas sa vyviedol iba kabel na tu prac krabicu ... ale stava bola vzdy kedze sa len odrolovalo kolko trebalo, resp sa to prepojilo ...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:

Ahojte, s budúcim zhotoviteľom rekonštrukcie - st…
@zenobiaiii Konanie firmy je úplne v poriadku, no aj Tvoje obavy môžu byť na mieste. Tu chcem jedným dychom dodať, že (žiadna) zmluva nemá byť písaná na jednej - dvoch stranách, ako je to niekedy zvykom. (že vraj kvôli prehľadnosti).... Ale má to byť detailný spis podmienok zúčastnených strán, kde má byť podľa možnosti všetko ošetrené. Nevidím problém, prečo by vo Vašej zmluve nemohla byť podchytená aj situácia s prekladkou elektromera, rátaním termínov, či iných závislých, resp. determinujúcich zmluvných podmienok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:

@igor256 predpokladáš správne, ide o prekládku e…
@zenobiaiii a nesnažia sa len získať čas, lebo teraz majú veľa práce a nestihli by hneď nastúpiť? Lebo keby ja mám firmu a robíme komplet rekonštrukcie, tak vidím možnosť zárobku aj na vytvorení novej prípojky čo sú tak dva dni práce (neviem presný rozsah) a kľudne začať zvyšné práce zas mesiac napr. Potom sa spraví prehodenie čo väčšinou býva rýchlo celkom alebo by si to nachystali tak aby mali stále elektrinu (ako bolo spomenuté vyššie) alebo je stále možnosť elektrocentrály čo by si zarátali do sumy. Samozrejme je komfortnejšie mať všetko vypratané a nachystané, ale toto nie je taká veľká prekážka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?