Skalky bez folie

Dobrý deň, práve riešim vytvorenie záhonov a riešim situáciu ohľadne okrasných skál, je vhodné použiť skalky bez podkladu fólie? Nebudú sa skalky prepadávat, teda zahrabavat do zeme? Nie som stotoznena s tou fóliou, keďže chcem aby sa mi kvety aj rozširovali a darilo sa jm , ale ten kamen mam uz doma kúpený. Ma to niekto tak riešené? Ze vyložil okrasné skalky bez fólie a je to ok?
Odpovedať
Fólia v skalke? To hádam nie. Nechápem, prečo si ľudia všade pchaju plasty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paul2:

Fólia v skalke? To hádam nie. Nechápem, prečo si …
@paul2 práveže ju tam nechcem, ale chcem dat okrasné skalky a chcem vedieť ako sa tam budu správať bez fólie? Ci sa nestratia v zemi? Preto ak má niekto takto spravenú záhradku budem rada ak mi napíše
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paul2:

Fólia v skalke? To hádam nie. Nechápem, prečo si …
@paul2 pretože sú lenivci. Ak by ich tá pôda živila ako našich prarodicov, inak by sa k nej správali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aandrea99:

@paul2 pretože sú lenivci. Ak by ich tá pôda živ…
@aandrea99 ďakujeme našim prarodičom za ich perfektné správanie k pôde vo Vrakuni na skládke Istrochemu 😅 atď. Neboj sa, ani naši predkovia neboli lepší...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kikuska817:

@paul2 práveže ju tam nechcem, ale chcem dat okr…
@kikuska817 skúste najprv zadefinovat pojem SKALKA, aký rozmer kameňa mate na mysli? Veľké kamene sa nikde nestratia ani neprepadnu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

@aandrea99 ďakujeme našim prarodičom za ich perfe…
@milanista mojich prarodicov živila, mam vo zvyku písať za seba.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paul2:

@kikuska817 skúste najprv zadefinovat pojem SKALK…
@paul2 tak max 3 cm × 0.5 až 1 cm, nepravidelne tvary, no je mam tam tuje a nejake tahanicky, plus trávy, krík. Nechcem tam dávať fóliu , 10 m2 by mohla mať? Burinu by som s tadiaľ vyplela, to mi nevadí len ci ten kamen bude len tak na zemi ok?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kikuska817:

@paul2 tak max 3 cm × 0.5 až 1 cm, nepravidelne …
@kikuska817 to nie su skalky, to je strk, ktory asi chces pouzit ako mulc. Nemusis pod neho davat ziadnu foliu ani netkanu textiliu ani nic. Staci ak bude ten strk nasypany v dostaotocnej hrubke a on sa za nejaky cas stabilizuje. Strk sa neprepadne, len ulozi. Na zastrkovanie zahona je mninmalna vrstva 5 cm. Ked nemas dokladne odburineny podklad (to nemas nikdy), tak pred vysypanim strku mozes pouzit viac vrstiev kartonu ako docasnu zabranu proti prerastaniu buriny zo spodu. Mozes pouzit aj biologicky odburatelne textilie, daju sa kupit rozne, kokosove, konopne, z recyklovanej vlny. Ale posluzi aj niekolko vrstiev textilii z prirodnych vlaken ako stare bavlnene obliecky alebo tricka. V 5 cm hrubke strku burinove semena aj ked vyklicia nemaju velku sancu zakorenit. Ak sa zakorenia, tak buriny vytiahnes. Ale pocitaj s tym, ze v zastrkovanom zahone vela rastlin trpi, treba tam zvolit taku vysadbu, ktora znesie aj vapnik vyplavovany zo strku, aj horuci a suchy vzduch v lete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?