Prekrytie betónového zásobníka na vodu

Dobrý deň, Na pozemku bez prístupu k vode máme starši vybetonovany zasobnik na zber vody, rozmer cca 2x3m, hĺbka 150cm. Hľadáme spôsob, ako to prekryť, aby sme mali naďalej ľahký prístup k vode ale zároveň, aby to bolo dostatočne zabezpečené, aby tam nespadlo dieťa a zároveň aby to prepúšťalo vodu, aby sa diera naďalej plnila dažďovou vodou. Cieľom je aj prekrytie proti komarom, aby rám nekládli larvy, ale tomu asi nedokážeme zabrániť keďže dieru si asi nájdu vždy...? Pripadne ak niekto máte skúsenosti s nenáročným druhom malých rýb, ktoré by tie larvy zjedli :) Foto je staršieho dáta, už to máme čistejšie :) Zatiaľ mi napadlo len priskrutkovať tam zvarené pletivo, 2 časti, obe na pánty, aby sa to dalo komplet otvoriť. Na to pripevniť tkanu textíliu, ktorá by mala prepúšťať vodu ale nie špinu Vopred ďakujem za nápady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matus350:

Dobrý deň, Na pozemku bez prístupu k vode máme st…
@matus350 Mám identickú jamu na dažďovú vodu. Dal som na to oceľové T - profily a na bazoši som zohnal oceľové rošty. Robil som to hlavne aby tam deti nespadli. Ak by som chcel zabrániť listom, treba zakryť plachtou. Komáre sa vám dostanú všade, to by muselo byť hermeticky uzavreté poklopom. Prístup zhora som neriešil, keďže mám výpust zo spodu, prípadne čerpadlom.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matus350:

Dobrý deň, Na pozemku bez prístupu k vode máme st…
@matus350 viac Vám asi neporadia, len skúsenosť, pár rybiek z potoka stačí na komáre. keď sa na hranu zavesí na kľb doska aby mohli žaby vyliezť, naložia ikry a pulce tiež likvidujú komáre.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dwh:

@matus350 Mám identickú jamu na dažďovú vodu. Dal…
@dwh ďakujem za zdieľanie skúsenosti! Prosím, aký význam tam majú tie oceľové T-profily? Nie je to zbytočne? Privrtali ste ich na ten betón alebo ako sú upevnené?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matus350:

@dwh ďakujem za zdieľanie skúsenosti! Prosím, aký…
@matus350 T-profily tam mam preto, lebo jama ma nejakych 250x 150 cm a rošty maju myslim 90 x 90 cm takze ich bolo treba nejak rozumne pospajat a vypodlozit. T - profily sú priskrutkované do betonu a na nich sú tie rošty polozene. Plus su rošty pripevnene o T - profily, aby deti nenapadlo ich vybrať, alebo aby "nedostali nohy" kedze to mam na chalupe :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?