Poraďťe čo s bordelom

Čauko. Môj pozemok sa skladá z dvoch častí. V predu je dom, za ním menší dvor cca 20 x 10 metrov, potom je stodola na celú šírku a potom je dlhý dvor cca 80x10 metrov. Na tom prvom menšom dvore mám aktuálne bordel, ešte z prerábky. Z kopania. Ide asi o 5 kubikov stavebnej sutiny a cca 8-9 kubikov vykopovej zeminy. Celé by som to chcel odtrepať dozadu na koniec dlheho dvora, kde sa už vyskytuje spád k potoku a tým by som to vedel prakticky zarovnať. Problémov a otázok je ale niekoľko. 1. Časť sutiny budem potrebovať do stodoly - súčasťou je mašťaľ, kde som akurát včera povyhadzoval staré nahnité oslintané a ošťaté dosky. Dúfam, že z toho dostanem aspoň antrax. Teraz tam mám dieru cca 30-40cm hlboku (to bolo na odtok močky) a rozmery sú cca 3x6 metrov. Tam mi vojde asi tak 5 kubíkov. Nahadzal by som tam sutinu a hore 10cm vrstvu betonu. 2. Vykopova zemina je problem, lebo to nie je pekná hlina, ale nejaký nepodarený íl a vápenec, lepí sa to jak sviňa. Jeden furik s lopatou naberám asi 5 minút jak nenormalny. Nejde to proste. Sú tam veľké kamene a celé je to zlepené, že to treba v podstate fárať jak v bani. 3. Veľký zadý dvor je už pooraný kompletne z minulého roka. To je problém. Susedia a známi mi radia jedni to, druhí ono, tak sa idem poradiť. Možnosť A: Pristaviť traktor s vlečkou, nahádzať ručne do traktora, odviezť dozadu, vysypať, rozrhnúť. Problém je najmä ten, že si neviem predstaviť nahadzovať tých 9 kubikov zeminy ručne s lopatou. Ak by to bola hlina, tak neni problém, ale tým, že je to zlepené, tak je to dosť problém. Ručne by som to podľa mňa nahadzoval týždeň. Výhoda je taká, že po odvezení sa na traktor nasadí rotavator a hneď mi celú oračinu zrotuje. Možnosť B: Zavolať si dajake UNC s aspoň kubikovou lyžicou. Naberie, odvezie dozadu. Naberie, odvezie dozadu. Takto spraví 9-10 krát. Hotovo. Tu je problém ten, že keď pôjde UNCčko po pooranom poli 10 krát, tak v tom zapadne ešte minimálne pol metra do hlbky. Výhoda by bola taká, že to UNCčko vie ako tak aj rozhrnuť vzadu, teda nebudem musieť bojovať s hrablami a lopatou. Možnosť C: Dajaky minibager, alebo aj UNCčko bude naberať do vlečky a potom sa to odvezie dozadu. Nevýhoda je taká, že sa nedoplatím. Výhoda taká, že to bude za hodinku dve zrobené a bez námahy. Nie som vlastníkom ani bagra, ani UNCčka, ani traktoru. Pomôžu susedia a ľudia z valalu. Ďakujem za cenné rady. V prípade potreby môžem poskytnúť autentické zábery.
Odpovedať
Tu ti tak isto poradia aj aj.Na jednej strane ako píšeš bez práce,čiže bager a auto a šup všetko preč alebo si to budeš sám furikovat a ušetris peniaze ale čas nie a namakas sa.A žena nepomôže?U mňa by to bola aj zábava,lopata,fúrik a idem.Obzvlast keď som ešte nechodila do práce,ale aj teraz keď už chodím keď chcem mať nieco nové tak vždy asistujem muzovy.
Odpovedať
Keď sme burali šopu,no to bolo bordelu ako na stavenisku,no veľa sa toho dalo do betónu.Skridle sme darovali,bol tam zostatok po bývalých majiteľov tehli na krb,asi ho chceli stavať tak tie sme predali okolo 200eur,ale ostatné šlo tam.Nieco sme aj použili zdravé trámy a urobili novú malinkú sopku,lebo tu vždy na dome treba.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame podobny lepivy nezmysel navezeny na pozemok este od firmy co stavala nas dom... Nakopal som sa v tom dost... s lopatou je to nezmysel kopat, kup si nieco ako tento fiskars zahnuty ryl :) funguje ako ryl ale kedze je zahnuty tak sa da pouzivat aj ako lopata :) Vykopal som tym jamu 3x1,8 x1 a odfurikoval do prec za 2,5 dna a robil som to sam :) Nasledne o dva tyzdne som tu kopu ktoru medzicasom dazd zlepil dokopy kopal a prefurikovaval naspat na zahadzanie tej jamy :) Na ten fiskars zahnuty spicaty ryl nedam dopustit :) A ak sa ti s tym nechce babrat manualne tak za mna je najlepsia moznost 3 traktor, unc a za chvilu to je hotove..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Tu ti tak isto poradia aj aj.Na jednej strane ako…
@emilia25 Žena mi pomože najlepšie tým, že sa bude venovať za tú dobu deťom. Nieže by nechcela robiť, práveže robiť bude, ale deti nemáme kde šupnuť. Rodina 60km ďaleko.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

Mame podobny lepivy nezmysel navezeny na pozemok …
@zipsuliak No pod pojmom "lopata" som myslel práve takýto zašpicatený rýl. Nejde to ani s tým naberať. Naberiem na prvých 5cm zeminy (čo je asi ako jedna naberačka na polievku) a už narazim do dajakeho šutra. Najlepšie bude našetriť tie dve tri stovky a nech to nabagruje na traktor a odvezie. A bude pokoj. Nebudem sa s tým ondiť. Dosť ma tlačí aj čas, na to pole chcem sadiť a siať, takže nemôžem sa s tým tri mesiace naťahovať.
Odpovedať
minidumper so samonakladacou lopatou (asi 90eur na den?) alebo velky dumper z pozicovne a unccko (minibager alternativne)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@emilia25 Žena mi pomože najlepšie tým, že sa bud…
@arcticcode to chápem,my sme aj deti zapájali aj pri dreve,každý jedno polienko do šopy a raz dva bolo poukladané.Alebo keď muž zatepľovať,malý 3rocny si zobral plastovú pilku a rezal s ním polystyrén a tak sa pri ňom pekne aj hral a muž aj robil.
Odpovedať
Profilova fotka
V našej rodine sme si zvykli klasicky vyhrnúť rukávy a hor sa do práce. Nakladali sme to do väčšieho auta a potom vyviezli.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko. Môj pozemok sa skladá z dvoch častí. V pre…
@arcticcode a to si chceš s hentakým bordelom zadrbať dobrovoľne svoj vlastný pozemok? Čo ťa k tomu vedie? Daj to odviezť na skládku.
Odpovedať
Zakopať, alebo vyviesť, pretože mastnej ílovitej hliny(tehliarska) sa nezbavíš a ani mráz to nepotrhá. Fúrik takej hliny má hmotnosť ako 2 bežnej hliny a trepať to 100m dozadu po oráčine.
Odpovedať
Ja by som si to teda na svojom nenechal, isto neváhaj a vyvezte to niekam na skládku či zberný dvor, neviem čo také máte v okolí, ale veď všade by malo byť nejaké miesto na takýto odpoad určené. Hlavne nie niekam do lesíka za kríky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@arcticcode a to si chceš s hentakým bordelom zad…
@megdesign Ano, prečo nie? Keď mi kopal bagrista kanal na drenažnu ruru, tak na konci pozemku sa vykopavali veci ako stare plechove lavore, fľašky, konzervy a zatvrdnute štetce. Mam tam koniec pozemku asi o meter nižšie ako zbytok pozemko. Okrem stromov tam nič nechcem, tak prečo to zbytočne preživať? Sutina predsa nie je nič škodlive. A ilovita zemina, ktora sa vykopala na prvom dvore - nevidim fakt žiadny dôvod, čo by na nej bolo take škodlive, že by som ju nemal chcieť na pozemku. Veď aj tak je prirodzene v pôde, len ju presuniem z bodu A do bodu B. Čo sa týka vývozu, tak sory, ale nemam navyše 10 tisic na vyvoz a take somariny.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@megdesign Ano, prečo nie? Keď mi kopal bagrista …
@arcticcode 6m3 kontajner s odvozom u nás stojí 150€. Nech naloženie bordelu do kontajnera UNC ďalších 20€. Kde si nabral 10k€?!
Odpovedať
Takýto íl mám na chate, keď to bolo odkryté, veľký bager sa aj na druhý deň zabáral do pol kolies, keď pršalo tak na tom voda stála, pomaly to schlo, po daždi vždy mäkký rozbahnený terén. Zasypal som to hrubou vrstvou recyklátu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@arcticcode 6m3 kontajner s odvozom u nás stojí 1…
@megdesign Tak to je zaujimave... Tona odpadu stoji 40€. 6 kubikov, keď ratam, že priemerne môže mať kubik sutiny 2 tony (cca jak štrk), tak to znamena, že 6 kubikov bude mať 12 ton a to znamena 480€. To je jeden kontajner. Lenže ja tam toho mám viac jak 6 kubíkov, tak ratajme 2 kontajnery. Čiže zaokruhlime na 1000€ (aj tak sa tam ešte plati 10€ prenajom kontajnera, či čo)... Teraz odvoz z mojej obce na Úsvit, to je cca 60km (alebo aspoň neviem o tom, že by bolo bližšie smetisko - za SL je, ale to asi nebude bližšie). Ten odvoz vychádzal 2€/km už v roku 2016. Teraz rátam, že bude aspoň 3€/km, ak nie rovno aj 4. 120 km (tie marhy si rataju tam aj späť) tzn. 360€. Okay, s tymi 10 tisicmi som to prehnal. Ale ani za stovku to nebude :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?