Huby na cerstvom kobercovom travniku

Zdravim, prosim poradte, co robit s hubami, co sa objavili na cerstvo (par dni dozadu) polozenom travniku. Pokosit alebo vyzbierat? Neobjavia sa znovu? Pripadne nejaky postrek - existuje aj nieco "prirodne"? A existuje prevencia, pripadne co zmenit - dlzku/cas polievania? Dakujem pekne
Odpovedať
Najlepsie je ich vyzbierat. Ako ja za chemiu vseobecne moc nie som. My ich sem tam tiez mavame, hlavne ak sa bud vela polieva, alebo silno prsi.
Odpovedať
ideal je zbavit sa ich mechanicky. Dozaista nekosit, lebo len by si si ich tym rozsirila po travniku a ani by si sa nenazdala a boli by vsade a to by bolo potom este komplikovanejsie sa ich zbavit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od grateful:

Zdravim, prosim poradte, co robit s hubami, co sa…
@grateful Podľa mňa je to zbytočné riešiť. Ako sa objavili, tak aj zmiznú, keď sa zmenia poveternostné podmienky. Určite sa ti nepremnožia ako burina. Kľudne ich pokos spolu s trávou.
Odpovedať
Podhubia hub su prirodzenou sucastou pody, bez nich by rastliny nevedeli prjimat ziviny, teda ani ta trava by bez nich neprezila. Plodnice sa tvoria len za idealnych podmienok, teplo a vlhko, co aktualne mame. Netreba s nimi noc robit, staci ich nechat, ked bude sucho stratia sa a dovtedy vyprodukuju vytrusy, ktore obohatia podu a dalsie prospesne podhubia. To, ze tam mas huby znamena, ze mas zdravu podu, tes sa. Ak su to tanecnice pozbieraj ich a sprav si polievku.
Odpovedať
Dakujem krasne za vsetky info ❤
Odpovedať
Profilova fotka
Len zo zvedavosti, co to bolo za huby, co ti tam zacali rast?
Odpovedať
ako ja som napriklad vobec neriesil, co je to za huby a ani som si nedaval namahu ich rucne zbierat. ked sa kosilo, pokosil som ich a hotovo.
Odpovedať
Nekoste ich. Spóry sa šíria
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?